Connecteu-vos amb nosaltres

Països en via de desenvolupament

UE anuncia suport per millorar les pràctiques de seguretat i laborals del lloc de treball en els països productors

COMPARTIR:

publicat

on

nabmEUROB11915La UE anuncia el seu suport al 'Fons Visió Zero' del G7, per millorar les condicions de treball i els estàndards laborals, i establir pràctiques empresarials sostenibles als països productors.

 El comissari de Cooperació Internacional i Desenvolupament, Neven Mimica, i la comissària d'Ocupació, Afers Socials, Competències i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen, han anunciat una contribució de la UE al 'Fons Visió Zero' del G7. Aquest Fons donarà suport a activitats conjuntes de governs, empreses, interlocutors socials i ONG als països de baixos ingressos on es fabriquen béns, per reduir i prevenir les morts relacionades amb el lloc de treball, millorar les inspeccions laborals, garantir una producció justa i ajudar els treballadors a exercir els seus drets.

Abans de la Reunió Ministerial d'Ocupació i Desenvolupament del G7 a Berlín del 12 al 13 d'octubre, el comissari Thyssen va subratllar: "Cada any moren 2.3 milions de persones per accidents o malalties relacionades amb el treball a tot el món. Això són 6,300 persones cada dia. La Comissió està fermament compromesos amb la prevenció dels accidents laborals, la promoció dels drets laborals fonamentals i la millora de la igualtat de condicions per a les empreses. Ens comprometem a mantenir els estàndards més alts, i treballem cada dia per prevenir el patiment humà i els costos econòmics vinculats a llocs de treball insegurs a tot Europa i a l'estranger. El Fons Vision Zero del G7 contribuirà a millorar les condicions de treball i reduir els riscos per a la salut i la seguretat dels centenars de milions de persones ocupades a les cadenes de subministrament globals".

El comissari Mimica també va dir: "Les cadenes de subministrament globals són generadores clau de creixement econòmic i treball digne. Tanmateix, amb massa freqüència inclouen entorns laborals no regulats o insegurs, relacions laborals deficients i drets dels treballadors compromesos. La Comissió Europea està decidida a fer el seu paper. És per això que estem orgullosos de donar suport a la iniciativa del G7 amb una contribució de 3 milions d'euros: volem fer tot el possible per capgirar aquesta situació i garantir unes condicions de joc justes i equitatives per a les nostres empreses i les persones que treballen. en ells."

El Fons Vision Zero es basa en el compromís adquirit al Cimera del G7 a Elmau el juny de 2015 per fomentar cadenes de subministrament globals sostenibles i acordar accions concretes per a la implementació i el seguiment. Obtindrà el seu finançament de contribucions tant públiques com privades i serà gestionat per l'Organització Internacional del Treball (OIT). Les seves primeres activitats pilot començaran el 2016, centrades en els sectors de confecció confeccionada de països productors seleccionats.

Fons

La Comissió Europea està treballant per garantir que les consideracions socials es tinguin en compte adequadament tant en les polítiques internes com externes de la UE, fins i tot en qüestions globals com ara la sostenibilitat de les cadenes de subministrament i el treball digne.

anunci

Després de l'enfonsament de la fàbrica de roba Rana Plaza a Bangla Desh l'abril de 2013, que va provocar més de 1,200 morts, la Comissió Europea va llançar el Pacte de sostenibilitat de la UE el juliol de 2013, juntament amb l'OIT, les autoritats de Bangla Desh i els Estats Units, per promoure millors drets laborals i una gestió més responsable de la cadena de subministrament.

La UE també va anunciar el maig de 2015 que s'uneix a la Iniciativa per "Promover els drets i les pràctiques laborals fonamentals a Myanmar/Birmania" llançada pels governs de Myanmar/Birmania, els Estats Units d'Amèrica, el Japó, Dinamarca i l'Organització Internacional del Treball el novembre de 2014, centrat en la reforma de la legislació laboral i la creació de capacitat institucional.

La UE intenta garantir que els seus socis comercials compleixin les normes laborals bàsiques de l'OIT i les normes ambientals internacionals. A més, diverses lleis de la UE recentment adoptades o en fase de preparació estableixen requisits de diligència deguda en cadenes de subministrament específiques, com ara la fusta o els minerals de conflicte.

La UE també fomenta les iniciatives del sector privat per a una gestió responsable de la cadena de subministrament. Això inclou plataformes de responsabilitat del sector empresarial i ajuda a les petites i mitjanes empreses (PIME) a ​​implementar els principis rectors de les Nacions Unides sobre empreses i drets humans. La UE anima les empreses a adoptar pràctiques empresarials responsables allà on operen i a adherir-se a les directrius i principis de responsabilitat social corporativa reconeguts internacionalment.

En la seva última cimera a Elmau (Alemanya) els dies 7 i 8 de juny de 2015, els líders del G7 es van comprometre a lluitar per una millor aplicació dels estàndards, principis i compromisos laborals, socials i ambientals reconeguts internacionalment a les cadenes de subministrament globals.

S'espera que els ministres d'Ocupació i Desenvolupament del G7 adopten un comunicat titulat "Acció per a una producció justa" durant la reunió ministerial. Aquest contindrà sis conjunts d'accions per traduir el compromís dels líders del G7 de promoure els drets laborals, unes condicions de treball dignes i la protecció del medi ambient a les cadenes de subministrament globals.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències