Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Discurs pronunciat pel comissari Jonathan Hill al Fòrum del Banc Central Europeu sobre supervisió bancària

COMPARTIR:

publicat

on

jonathan-turóParlant a Frankfurt el 4 2015 novembre.

'Supervisió bancària: Europa en un context global'

"Estic encantat d'estar aquí en el primer aniversari del SSM. Això em dóna l'oportunitat ideal de felicitar Mme Nouy i el seu equip per tot el que han fet ella i ells per aconseguir que el supervisor únic d'Europa es retirés del terreny en un temps rècord. Tant de manera que és fàcil oblidar que fa només un any que el SSM va assumir la supervisió d’uns 6000 bancs. La transició de les tasques de supervisió per part de les autoritats nacionals ha estat extraordinàriament fluida. Avui en dia, el SSM se sent tan part dels mobles que ara és impossible imaginar la vida sense ella.

"Una de les primeres tasques va ser, per descomptat, la realització de l'avaluació integral. Va confirmar que els nostres bancs són més resistents i amb millor capitalització. Les ràtios dels bancs de la UE ara es situen en el 12%, un nivell similar als Estats Units. I on hi havia mancances identificat, es va posar a la feina la feina per solucionar els buits, però crec que la resposta més àmplia a l’avaluació completa també va confirmar que la gent tenia confiança en la capacitat del SSM per fer la feina.

"Al mateix temps, el SSM ha estat treballant per construir un enfocament més coherent de la supervisió. Això sempre anava a ser un procés gradual. Però s'està fent un bon progrés en l'harmonització de les opcions i les discrecions nacionals. Cal ser capaç de comparar pomes amb pomes si voleu ser un supervisor eficaç.

"També estic encantat que la Junta Única de Resolució estigui en funcionament. La senyora König i el seu equip estan ocupats fent la feina de pala perquè la segona etapa de la Unió Bancària, el Mecanisme Únic de Resolució, pugui estar plenament operativa el proper mes de gener. vol dir que si, malgrat la reforçada supervisió de l’SMS, un banc falla a la Unió Bancària, l’SRB estarà allà per gestionar la seva resolució ordenada. Són grans passos endavant, lliurats en un temps rècord que han fet que el nostre sistema bancari sigui més fort i protegeixi els impostos europeus. pagadors.

"Però si volem completar el nostre marc normatiu, encara queda feina per fer.

anunci

"En primer lloc, tots els estats membres han d'aplicar la Directiva de recuperació i resolució bancària en la seva totalitat. Aquesta és una part essencial del llibre de normes únic sobre el qual recolza la unió bancària. Cal acordar un backstop comú per al Fons únic de resolució en cas que sorgeix una emergència que excedeix la capacitat del fons. Més immediatament, necessitem un mecanisme de finançament pont per al fons mentre es construeixi. I els estats membres també han de transposar la directiva del sistema de garantia de dipòsits (SGD), que garanteix fins a 100,000 € per dipositant. per banc.

"Mantindré la pressió sobre els estats membres perquè compleixin els seus compromisos en aquestes àrees. I abans que finalitzi l'any, la Comissió presentarà una proposta d'un esquema europeu d'assegurança de dipòsits. A la proposta original de la Unió Bancària sempre es pretenia que hi hagués un tercer tram: un pla d'assegurança de dipòsits mutualitzat. Per tant, això és el que podríeu anomenar negoci pendent. Aquesta nova proposta, però, serà diferent de l'anterior. Es basarà inicialment en una reassegurança complementarà els sistemes nacionals de garantia de dipòsits i proporcionarà finançament quan els sistemes nacionals no puguin fer front a grans xocs locals. Això ajudarà a trencar el vincle entre els bancs i els governs nacionals i reduirà el risc d’inestabilitat. a tota la unió bancària.

"Aquest mes de novembre no només es veu el primer aniversari del SSM. També és el primer aniversari de la Comissió del president Juncker. Com hem estat els darrers anys?

"Vam intentar fer les coses de manera deliberada de manera diferent. Hem estat treballant per legislar menys i legislar millor. El 2015, només vam presentar una cinquena part de la legislació que era típica en els programes de treball d'un any mitjà sota l'anterior Comissió. Frans Timmermans va anunciar la setmana passada, que l'any vinent introduiríem encara menys legislació nova, cosa que demostra que aquest any no va ser un estalvi. I a la meva pròpia àrea de serveis financers, podeu esperar veure menys elaboració de regles noves i un període de major estabilitat.

"Tot el que fem es planteja tenint en compte la prioritat de l'ocupació i el creixement. Per tant, als pocs mesos d'entrar en funcions vam llançar un pla de 315 milions d'euros per donar suport a la inversió. Hem tirat endavant els acords de lliure comerç, no només amb els Estats Units, sinó també amb Vietnam, Canadà, Japó i Nova Zelanda. I sobretot impulsem per desbloquejar tot el potencial del mercat únic. Hem establert un pla clar per a això i hem llançat tres projectes de mercat únic: en energia, en economia digital i en la meva pròpia àrea de mercats de capitals: mercats més grans, més competència i més comerç són el centre del nostre enfocament.

"La UE està creixent i recuperant-se, amb 27 de 28 països previstos per créixer aquest any. Aquesta és una bona notícia, però no podem perdre de vista la visió general.

"Es preveu que el creixement mundial sigui inferior al del 2014. La UE creix, però no prou ràpidament. Poc més de 23 milions de persones estan sense feina, una de cada cinc de les quals té menys de 25 anys. Tenim una població envellida i cada vegada té menys persones S'espera que el creixement de les economies emergents i en desenvolupament, importants mercats d'exportació, es desacceleri per cinquè any consecutiu.

"Davant d'aquests reptes, crec que hem de treballar molt per aconseguir un equilibri correcte en el sector financer entre la gestió del risc i el foment del creixement. És fonamental la manera de conciliar les consideracions micro amb les macro. Estic molt d'acord amb la senyora Nouy que" micro- la supervisió prudencial s’ha de complementar amb una perspectiva macroprudencial ".

"Hem escrit regles per fer més robustos els balanços bancaris. Ara és important centrar-nos en els grans riscos que es poden perdre a nivell micro. Tenint en compte el repte de creixement d'Europa, hem d'assegurar-nos que les nostres normes no hagin tingut conseqüències no desitjades.

"Una lliçó de la crisi és que teníem supervisors centrats en àrees estretes de l'activitat financera. Es va prestar massa poca atenció a la manera com es relacionaven tots aquests sectors. De fet, és per això que vam crear el Comitè europeu de risc sistèmic: per centrar-nos en el comportament col·lectiu de les institucions financeres, els possibles efectes relatius entre elles i com el sector financer pot influir i ser influït per l’economia en general.

"En els bons moments necessitem la visió general - la visió macro - per recolzar-nos contra el vent, qüestionar les tendències imperants i evitar l'accumulació de risc sistèmic. En moments econòmics més difícils, com els que ara ens enfrontem, és el contrari. cert.

"Tothom està d'acord que l'estabilitat financera és un requisit previ per al creixement sostenible. Però també és cert que no es pot tenir estabilitat financera de forma sostenible sense un creixement. La manca d'un fort creixement és la major amenaça per a l'estabilitat a llarg termini de la UE.

"Així que sí, hem de trobar un equilibri adequat entre la gestió del risc i la possibilitat d'inversions. Això no significa debilitar el marc, l'arquitectura, que ha fet que el nostre sistema financer sigui més fort i més resistent. El que significa és que hauríem de prendre feu un pas enrere i mireu les nostres regles de la ronda per assegurar-vos que quan uniu tots els punts, el seu efecte combinat no impedeixi el creixement.

"Set anys després del col·lapse de Lehman Brothers, crec que és raonable preguntar-nos si les nostres hipòtesis clau sobre el comportament financer i el creixement econòmic s'han materialitzat. Esperàvem el nivell de creixement que estem experimentant actualment? Esperàvem que els bancs es retiressin de l'activitat de creació de mercats en lloc de tornar-la a preuar?

"És per això que he llançat una convocatòria d'evidència que s'allargarà fins a finals d'aquest any sobre l'impacte acumulat de les normes en el sector dels serveis financers. La coherència, la coherència i la seguretat reguladores són factors clau per a la presa de decisions dels inversors. hi ha càrregues reguladores innecessàries que danyen la nostra capacitat d'inversió; si hi ha duplicitats i incoherències, hauríem d'estar preparats per canviar les coses.

"A part d'aquest exercici, ja hem llançat una revisió de l'efecte del CRR. Vull examinar com aquests canvis han afectat la capacitat dels bancs de prestar a empreses, desenvolupament d'infraestructures i altres projectes d'inversió a llarg termini. En particular, M'agradaria saber com tots els canvis recents han afectat la capacitat dels bancs de donar suport a les empreses locals.

"Com ja sabeu, basant-nos en la feina del Banc Central Europeu i amb l'assessorament de l'Autoritat Bancària Europea, també estem treballant per rellançar els mercats europeus de titulització com una de les primeres mesures de la Unió de mercats de capitals. Ho fem per ajudar diversificar les fonts de finançament, alliberar els préstecs bancaris per a l’economia en general i augmentar la quantitat de crèdit disponible.

"Això no vol fomentar el retorn a les velles maneres que desacreditaven la titulització en el passat. El que proposem és un nou marc per fomentar l'adopció de titulitzacions simples, transparents i estandarditzades. Això definirà un conjunt de criteris i s'aplicarà reduir els requisits de capital quan una titulització compleixi aquests criteris. En proporcionar aquesta definició clara de productes titulitzats senzills, transparents i estandarditzats, podem donar suport a la confiança dels inversors i alleugerir les càrregues administratives. Si podem reconstruir el mercat de la titulització a nivells anteriors a la crisi, això seria a una inversió addicional de 100 milions d’euros per a l’economia.

"També volem donar suport al pla d'inversions de Juncker fent que la inversió en infraestructures sigui més atractiva per als inversors institucionals. Crearem una classe d'actius per a la inversió en infraestructures i reduirem els requisits de capital associats al 30%.

"Aquestes iniciatives són només algunes de les primeres accions per construir una unió de mercats de capitals. En poques paraules, CMU pretén connectar l'estalvi amb el creixement i ampliar les opcions de finançament disponibles per a les empreses europees perquè puguin créixer i crear llocs de treball a Europa.

"Un sistema financer més diversificat també ens ajudarà a afrontar millor les crisis financeres en el futur. Una economia que depèn en gran mesura del finançament bancari –com ha estat tradicionalment Europa– es veurà afectada si es produeix una contracció en aquest sector. Això és per descomptat, exactament el que hem vist a la UE en els darrers anys. Una unió de mercats de capitals ben regulada suposarà un millor repartiment de risc transfronterer a través dels mercats de capitals. Ajudarà a diversificar les fonts de finançament dels participants als mercats financers de tots els països de la UE i augmentarà l’estabilitat financera. a la UE en general. M’ha animat molt el suport que he tingut als 28 estats membres i al Parlament Europeu, tant per a les prioritats a curt termini com per a l’ambició a llarg termini.

"Avui és una bona oportunitat per mirar enrere i reflexionar sobre els progressos aconseguits amb la Unió Bancària l'any passat. Però també és una bona oportunitat per mirar endavant i pensar sobre els reptes que queden. Quins passos més fem? Què cal prendre per enfortir la unió bancària? Com ​​funcionen l’SSM i la CERS com esperàvem, i revisaré el funcionament de tots dos l’any vinent. Tenim l’equilibri entre la regulació prudencial micro i macro? Com podem construir una unió de mercats de capitals que augmenti el finançament de les empreses europees i ajudi a disseminar el risc financer?

"Durant l'any vinent, tenim previstes accions en totes aquestes àrees. Tenim bases sòlides sobre les quals construir. La meva tasca ara és construir un mercat únic més fort i més profund per al capital, enfortir la unió bancària i construir una banca més resistent. sectorial per mantenir l'estabilitat financera i donar suport al creixement de tota la UE. Espero informar sobre el nostre segon aniversari conjunt l'any vinent ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències