grau d'enginyeria acreditació millors pràctiques s'actualitza

| Novembre 18, 2015 | 0 Comentaris

aliança d'enginyeriaAlguns països 26 tot el món han acordat nous i actualitzats millors pràctiques en l'acreditació dels programes de grau d'enginyeria descrits en un document titulat 'Millor Pràctica en Enginyeria Programa d'Acreditació ".

El document representa una iniciativa conjunta entre ENAEE i l'Aliança Internacional d'Enginyeria, que comprèn l'anomenat Washington, Sydney i Dublín Acords.

Els països inclouen molts estats membres de la UE i també diversos països no europeus, inclosos els EUA, Canadà, Sud-àfrica, Austràlia, Nova Zelanda, Japó, Kore, Malàisia, Singapur i l'Índia.

El document de la millor pràctica adoptat a l'assemblea general és important perquè representa un acord i una comprensió comuna de les millors pràctiques en l'acreditació d'enginyeria per part dels països i organismes de 26.

Està dissenyat per a ser utilitzat en part per organismes com la creació d'agències d'acreditació o agències existents, ja que actualitzin les seves polítiques i procediments. No afecta directament els proveïdors d'educació, sinó, més aviat, ajuda a donar forma al sistema d'acreditació.

L'objectiu general de les noves directrius, que es van iniciar formalment en una cerimònia a Brussel·les, el dimarts, és "elevar el llistó" dels programes de grau d'enginyeria.

Denis McGrath, vicepresident de la Xarxa Europea d'Acreditació d'Enginyeria (ENAEE), amb seu a Brussel·les, va dir: "Són pautes importants que representen una important contribució al desenvolupament d'una educació d'enginyeria d'alta qualitat a Europa i més enllà".

En la seva intervenció en la reunió, va dir McGrath, "Això és molt important, sobretot si tenim en compte que no menys de països d'arreu del món 26 s'han unit per posar-se d'acord sobre quins són alguns dels principis bàsics de la professió d'enginyeria.

"Tots volem el millor per als estudiants d'enginyeria i aquesta associació internacional és una prova d'això."

L'altre document important posat en marxa era el "Normes i Directrius marc EUR-ACE" (EAFSG) que representa un conjunt de normes acordades per a l'avaluació del programa, que cobreix 13 organismes de països europeus 13 autoritzat.

Els documents van ser donats a conèixer oficialment a l'assemblea general ENAEE al Cercle de Lorraine a Brussel·les.

Professions com l'enginyeria de dur a terme el treball que afecta directament la vida de la població i amb la finalitat que aquestes accions es duen a terme amb seguretat i ètica, els graduats han de posseir competències específiques. Per assegurar que l'enginyeria de programes d'educació produeixen graduats que posseeixin aquestes competències, que són objecte d'acreditació i etiquetatge pels seus organismes professionals.

A través del seu sistema d'etiquetatge, el sistema EUR-ACE proporciona un conjunt d'estàndards per identificar els programes de grau d'enginyeria d'alta qualitat, tant a Europa com en l'internacional.

La marca de qualitat EUR-ACE és la verificació de l'ensenyament de l'enginyeria d'alta qualitat i també ofereix als ocupadors un segell de qualitat en l'avaluació dels títols acadèmics.

"Aquest tipus de sistemes d'acreditació de revisió per parells són els principals contribuents al desenvolupament de l'ensenyament de l'enginyeria d'alta qualitat", va comentar el vicepresident McGrath.

Les directrius EAFSG, publicades al juliol, es refereixen en part als "resultats del programa", és a dir, el coneixement, la comprensió i les habilitats que un programa acreditatiu d'enginyeria ha de permetre a un llicenciat demostrar.

Els programes que busquen l'etiqueta, han de demostrar que es gestionen d'acord amb els principis de garantia de qualitat.

El llançament de Brussel·les arriba després de la decisió del novembre de l'any passat per signar un acord de "reconeixement mutu" segons el qual totes les agències accepten l'acreditació de l'altra. Va ser aprovat per les agències autoritzades 13 ENAEE.

Bernard Remaud, President de EUR-ACE, va dir a l'assemblea general que ENAEE està "arrelat" en l'anomenat procés de Bolonya, que té com a objectiu la construcció d'un espai europeu d'educació superior.

Des 2006, quan ENAEE va ser fundada, l'etiqueta d'EUR-ACE ha estat atorgat a més de 2,000 programes d'enginyeria en més d'universitats 300 28 en els països.

Remaud va dir: "L'etiqueta ha demostrat, per tant, la seva fiabilitat i adaptabilitat. No obstant això, després de vuit anys d'implementació, s'ha decidit que ha arribat el moment de revisar el document EAFSG, no alterant els seus estàndards fonamentals, sinó reflectir la diversitat i proporcionar tot allò necessari per entrar a la professió d'enginyeria ".

Mirant cap al futur, va dir a l'audiència 50-fort que hi havia "molta feina per fer", i ha afegit, "Estem augmentant constantment el nombre d'etiquetes que la concessió (sobre 400 per any), però encara anem en molt pocs països. Hem de abordar això juntament amb la criança de la nostra visibilitat internacional ".

La base de dades ENAEE augmentat recentment de programes de grau d'enginyeria acreditat està disponible de forma gratuïta i conté una llista de tots els programes de grau d'enginyeria, que hagin obtingut l'etiqueta d'EUR-ACE.

És particularment útil per als ocupadors que puguin verificar que un programa de grau d'enginyeria realitzada per un sol·licitant d'ocupació ha estat acreditat i rep una etiqueta d'EUR-ACE. L'anàlisi estadística dels programes de grau d'enginyeria també està disponible a través de la base de dades (www.enaee.eu).

La informació que conté també serà útil per als estudiants que poden buscar per a un programa en enginyeria per comprovar si un programa ha estat acreditat i donada l'etiqueta de qualitat EUR-ACE.

Les universitats també poden accedir a informació sobre la titulació d'enginyeria d'un graduat d'enginyeria que està sent considerat per a la matrícula en un màster o un doctorat.

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU