Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Pew Research Center: El suport mundial a principi de la lliure expressió, però l'oposició a algunes formes de discurs

COMPARTIR:

publicat

on

Dia mundial de la llibertat de premsaLa gent de tot el món adopta valors democràtics fonamentals, inclosa la lliure expressió, un Centre d’Investigació Pew estudi troba.

La majoria de les 38 nacions enquestades afirmen que és almenys una mica important viure en un país amb llibertat d’expressió, premsa lliure i llibertat a Internet. I en els 38 països, les mitjanes mundials del 50% o més consideren aquestes llibertats molt importants.

Tot i això, les idees sobre la lliure expressió varien àmpliament segons les regions i els països. Els Estats Units destaquen per la seva oposició especialment forta a la censura governamental, igual que els països d’Amèrica Llatina i Europa, en particular l’Argentina, Alemanya, Espanya i Xile. En general, les majories de l'Àfrica subsahariana, Àsia i l'Orient Mitjà també s'oposen a la censura, encara que amb menys intensitat. Tot i que la lliure expressió és popular a tot el món, altres drets democràtics són encara més àmpliament adoptats. A les nacions occidentals i no occidentals, a tot el nord i el sud, les majories volen llibertat de religió, igualtat de gènere i eleccions honestes i competitives.

No obstant això, la força del compromís amb les llibertats individuals varia. Els nord-americans són un dels partidaris més ferms d’aquestes llibertats. És probable que els europeus vulguin igualtat de gènere i eleccions competitives, però una mica menys probable que altres prioritzin la llibertat religiosa. El dret a adorar lliurement és el més popular a l’Àfrica subsahariana. Tot i que els grans valors democràtics són populars, també és evident que les persones de tot el món tenen formes diferents de conceptualitzar els drets individuals i els paràmetres de la lliure expressió.

Els públics tendeixen a donar suport, en principi, a la llibertat d’expressió, però també volen limitar determinats tipus de parla. Tot i que una mitjana global del 80% creu que s’hauria de permetre a les persones criticar lliurement les polítiques governamentals, només el 35% creu que se’ls hauria de permetre fer declaracions públiques que siguin ofensives per als grups minoritaris o que siguin religiosament ofensives. Encara menys suport que permeti declaracions sexualment explícites o crides a protesta violenta. Les conclusions clau addicionals de l'informe inclouen:

Censura governamental: En general, els públics mundials s’oposen a la censura governamental dels mitjans de comunicació, excepte en casos de seguretat nacional. Hi ha un quasi consens sobre el fet que les organitzacions de mitjans de comunicació haurien de poder publicar informació sobre les grans protestes polítiques al país: a totes les nacions enquestades, una mitjana del 78% diu això. La majoria (una mitjana global del 59%) també creu que els grups de mitjans haurien de ser capaços de publicar informació que pugui desestabilitzar l'economia nacional.

Llibertat religiosa: A tots els països enquestats, una mitjana del 74% diu que és molt important que les persones siguin lliures per practicar la seva religió. El dret a adorar lliurement és particularment important a l’Àfrica subsahariana: a les vuit nacions enquestades a la regió, una mediana del 87% diu que això és molt important, inclòs el 90% a Nigèria i al Senegal. Els nord-americans també són dels més partidaris de la llibertat religiosa: el 84% als EUA diu que és molt important.

anunci

Eleccions competitives:  Les eleccions es consideren clarament un component central de la democràcia i, a les 38 nacions de l’estudi, una mitjana del 61% creu que és molt important tenir eleccions honestes i competitives amb l’elecció d’almenys dos partits polítics.

Igualtat de gènere:  Pel que fa a la qüestió de la igualtat de drets de les dones, a la majoria dels països de l'estudi hi ha fortes diferències entre homes i dones. A 24 països, és més probable que les dones que els homes diguin que és molt important que les dones tinguin els mateixos drets. Les bretxes de gènere són particularment freqüents en moltes nacions emergents i en desenvolupament. Per exemple, la diferència entre homes i dones és de més de 20 punts percentuals a Tanzània, Pakistan, Senegal i Uganda.

Llibertat d'Internet: Tot i que la llibertat d’Internet ocupa l’últim lloc entre els sis amplis drets democràtics inclosos a l’enquesta, no obstant això, les majories de 32 de 38 països diuen que és important viure en un país on la gent pugui utilitzar Internet sense la censura del govern. A les 38 nacions, una mitjana del 50% creu que és molt important viure en un país amb internet sense censura. El suport a la llibertat d’Internet és més alt a l’Argentina, els Estats Units, Alemanya i Espanya; aproximadament set de cada deu en aquestes quatre nacions ho consideren molt important. És la més baixa a Burkina Faso i Indonèsia (un 21% molt important a cada país). Aquests són alguns dels principals resultats d’una nova enquesta del Centre d’Investigació Pew, realitzada en 38 països entre 40,786 enquestats del 5 d’abril al 21 de maig de 2015.

Les troballes estan disponibles aquí.

Pew Research Center és un "tanc de fets" no partidista que informa el públic sobre els problemes, actituds i tendències que configuren Amèrica i el món. No pren posicions polítiques. El centre és filial de Pew Charitable Trusts, el seu principal finançador.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències