Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Que sigui més fàcil perquè els migrants es queixen de la guàrdia de fronteres Frontex, diuen MEP

COMPARTIR:

publicat

on

20151118PHT03280_originalEls eurodiputats volen que Frontex estableixi un mecanisme de denúncies sobre presumptes violacions dels drets fonamentals© UE 2014

L'agència de fronteres de la UE Frontex hauria d'establir un mecanisme per processar les queixes individuals sobre presumptes violacions dels drets fonamentals dels migrants i els sol·licitants d'asil, diuen els eurodiputats en una resolució conjunta votada dilluns pels comitès de Llibertats Civils i Peticions. Els eurodiputats volen que la Comissió Europea inclogui disposicions per a aquest mecanisme en una revisió del reglament de Frontex, previst al desembre.

El projecte de resolució, aprovat per 62 vots a favor, 11 en contra i 6 abstencions, dóna suport a la recomanació del 2012 del Defensor del Poble Europeu que Frontex estableixi un mecanisme de queixes sobre presumptes violacions dels drets fonamentals.

Habiliteu les queixes contra els guàrdies fronterers que portin l'emblema de Frontex

Els eurodiputats diuen que el mecanisme hauria de convertir-se en un òrgan de primera instància per a les queixes i recomanen que totes les persones que actuïn sota l'emblema de Frontex portin un nom visible o un número d'identificació als seus uniformes.

Totes les persones que se sentin perjudicades pels guàrdies fronterers que porten l'emblema de Frontex haurien de tenir dret a presentar una queixa, proposen els eurodiputats. Afegeixen que tercers també haurien de poder presentar queixes en nom de denunciants de bona fe, però per evitar un mal ús del mecanisme de queixes, recomanen que no s'acceptin les queixes anònimes.

Necessitat de recursos addicionals i protecció especial per a col·lectius vulnerables

Els eurodiputats demanen que s'assignin recursos addicionals per garantir que l'Oficina de Drets Fonamentals de Frontex tingui l'equipament i el personal adequats per gestionar les queixes. També destaquen la necessitat d'una protecció especial dels menors no acompanyats, les dones víctimes de persecució per raó de gènere, les persones LGBTI i altres grups vulnerables.

anunci

Propers passos

El projecte de resolució serà sotmès a votació pel conjunt del Parlament el 2 de desembre, a Brussel·les, abans de la presentació per part de la Comissió Europea de la revisió del reglament de Frontex.

La recomanació del Defensor del Poble Europeu perquè Frontex estableixi un mecanisme per tractar les queixes sobre vulneracions dels drets fonamentals derivades de la seva tasca es va fer en un informe especial presentat al Parlament després de la investigació d'iniciativa del Defensor del Poble el 2012 sobre les obligacions de Frontex en matèria de drets fonamentals.

Un reglament de la UE de 2011 obliga a Frontex a actuar d'acord amb la Carta dels Drets Fonamentals de la UE i a adoptar disposicions administratives per promoure i controlar el compliment de la Carta.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències