Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Observacions de Jeroen Dijsselbloem després de la reunió de l'Eurogrup del 23 de novembre de 2015

COMPARTIR:

publicat

on

1200x-1"Bona nit i benvinguts a aquesta roda de premsa. Avui hem tingut una reunió especial dedicada a l'Eurogrup per parlar sobre els esborranys de plans pressupostaris (DBP) i també hem fet un balanç de les discussions sobre Grècia. Per descomptat, tot això va passar sota el núvol fosc de la migració tema i a la part superior de tot això: els atacs terroristes a París i la situació aguda aquí a Brussel·les.

"Estic content que ens poguéssim trobar avui i que no haguéssim de cancel·lar-ho. Crec que és un bon senyal i vull expressar el meu fort agraïment a les autoritats belgues per mantenir-nos segurs avui.

"Primer a Grècia. Abans de l'Eurogrup, es va celebrar un consell d'administració de la reunió de l'ESM per prendre la decisió formal sobre el desemborsament. Aquí hi ha dos elements, en primer lloc hi ha aquesta situació amb el primer conjunt de fites que ara Una qüestió s’ha traslladat al segon conjunt de fites relacionades amb la reforma de les pensions, però totes les altres qüestions s’han tractat i obre la possibilitat de transferir el desemborsament de 2 milions d’euros. és, per descomptat, els diners reservats per a la recapitalització dels bancs. La decisió formal sobre la transferència dels fons necessaris per a la recapitalització dels bancs la prendrà el Consell d’Administració de l’ESM (encara no coneixem les xifres exactes) després de decisió rellevant sobre ajuts estatals que la Comissió haurà de prendre cas per cas, de manera que no podem prejutjar-ho.

"Vam deixar bastant clar que l'exercici de recapitalització s'està duent a terme d'acord amb el que hem acordat, per tant, d'acord amb BRRD, però també d'acord amb la declaració de l'Eurogrup del 14 d'agost de 2015.

"Vam subratllar que les recapitalitzacions preventives són de caràcter temporal i que els beneficis derivats de la futura disposició de les participacions HFSF s'utilitzaran per amortitzar el MES tan aviat com es disposi d'aquests ingressos. Crec que van ser alguns dels elements clau que vam subratllar. Avui en el nostre debat. Un punt important també és la forta implementació de l'estratègia NPL. Això és crucial per a l'èxit de tot el procés de recapitalització. També és crucial i va ser subratllat per l'FMI. L'FMI ​​ha participat a la nostra reunió d'avui a través de El procés de les properes setmanes se centrarà, per descomptat, en la implementació real del procés de recapitalització, però també en el disseny del segon conjunt de fites. El GTW aquesta setmana continuarà treballant-hi i hem acollit amb satisfacció el compromís del grec autoritats que implementaran el segon conjunt de fites a mitjans de desembre de 2015, així com prendran totes les decisions necessàries per eliminar els colls d'ampolla n projectes clau cofinançats per la UE i el BEI.

"Aleshores, en els DBP, és clar, pel que fa a la política fiscal, hem avançat molt a la zona de l'euro durant els darrers anys, només per destacar-ne un element: el nombre d'estats membres del grup correctiu va ser de 15 el 2010 i a partir de les projeccions que tenim ara, aquest nombre es reduirà a tres el 2016. A més, la ràtio agregat deute-PIB ha començat a disminuir aquest any i es durà a un camí decreixent en línia amb la regla del deute. Viouslybviament, cal fer molta més feina allà.

"Tornant als diferents grups de països, la primera observació que voldria fer és que Portugal no va presentar un projecte de pla pressupostari, que no s'ajusta a les normes, de manera que hi hem de ser ferms. Tot i així, l'actual govern provisional a Portugal, per raons constitucionals, no es pot presentar ara el projecte de pla pressupostari i presentar-lo, per la qual cosa haurem d’esperar a l’entrada del nou govern. Per descomptat, Xipre i Grècia, que estan en programes d’ajust macroeconòmic i tampoc una part de les nostres discussions d’avui. A continuació, hem distingit tres grups: el primer, com ja sabeu, són cinc països que compleixen el pacte, set països en general, i hem acollit amb satisfacció, per part d’aquests països, el compromís de prendre les mesures necessàries per assegurar-se que es mantinguin dins de les normes del pacte.

anunci

"I, finalment, un grup de quatre, tots ells en risc d'incompliment. Vam distingir països sota el braç preventiu que són Àustria, Itàlia i Lituània. Vam discutir amb més detall els problemes d'aquests països, els reptes que tenen i els supòsits subjacents.

"Permeteu-me distingir país per país. Àustria s'ha compromès a aplicar les mesures necessàries per assegurar que el seu pressupost de 2016 compleixi les normes del braç preventiu. Itàlia: hi ha un parell de qüestions sobre les quals el comissari Moscovici probablement dirà més, això té a veure amb l’elegibilitat per a diferents tipus de flexibilitat. Això encara està obert i la Comissió farà una avaluació a la primavera del 2016. També hi ha la qüestió, també a Àustria però també a Itàlia, dels costos de l’asil. crisi en aquest moment. Com ja sabeu, la Comissió tindrà en compte aquest cas cas per cas ex post. També aquí, Itàlia s’ha compromès a aplicar totes les mesures necessàries per garantir el compliment del pressupost. Lituània: puc " No us hi donaré molts detalls: el ministre de Finances també ha pres el seu ferm compromís d’implementar mesures si i quan cal per garantir que el pressupost s’ajusti.

"Finalment, Espanya. Com ja sabeu, Espanya havia enviat el seu pressupost amb antelació i ja vam tenir un primer debat al setembre-octubre del 2015. El govern espanyol mateix no va prendre cap mesura, quedarà en mans del proper govern fer assegureu-vos que el pressupost, si cal, assumirà les noves mesures, per assegurar-se que compleix les normes del SGP.

"Per tant, per a aquests països cal fer més feina i s'hauran de dur a terme més discussions amb la Comissió. També estem mirant cap a la primavera i tornarem a aquests països amb certesa en els debats de principis de l'any vinent . "

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències