Connecteu-vos amb nosaltres

La violència domèstica

sindicats per eliminar la violència contra les dones

COMPARTIR:

publicat

on

20141125PHT80319_originalEls sindicalistes europeus celebraran el 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, amb el compromís de treballar contra la violència contra les dones, ja sigui en el lloc de treball o a casa, fins que s'elimini.

Els fets impactants són això

  • Una de cada tres dones ha estat víctima de violència física i/o sexual.
  • Just over one in 10 of those women was assaulted by someone from work – a supervisor, colleague or customer.
  • Fins a la meitat de les dones dels països de la Unió Europea experimenten avenços sexuals no desitjats, contacte físic o altres formes d'assetjament sexual al seu lloc de treball.

Els sindicats tenen una trajectòria d'actuació contra la violència contra les dones, tant a l'àmbit laboral com a la llar.

La investigació realitzada per la Confederació Sindical Europea* mostra que:

  • La gran majoria dels sindicats d'Europa estan implicats en la lluita contra la violència contra les dones.
  • Les accions realitzades inclouen convenis col·lectius a nivell nacional, sectorial i d'empresa que inclouen clàusules sobre el tractament de la violència contra les dones.
  • Els acords inclouen l'obligació dels empresaris a desenvolupar procediments per fer front a la violència, la formació de directius i empleats per identificar els signes de violència en el lloc de treball i com prevenir-la, i suport mèdic i psicològic als empleats víctimes de violència domèstica.
  • Molts sindicats ofereixen suport legal i d'altres tipus als membres que són víctimes de violència en el lloc de treball i, en alguns casos, víctimes de violència domèstica.
  • Molts sindicats han organitzat actes per debatre sobre la violència contra les dones i han participat en les iniciatives del Govern per combatre la violència contra les dones.
  • Els sindicats nacionals han utilitzat l'"Acord marc europeu de 2007 per prevenir, gestionar i eliminar la violència en el treball" negociat i signat per la CES i els empresaris europeus (BUSINESSEUROPE, UEAPME i CEEP) per demanar mesures per protegir les dones dels comportaments violents.

El secretari general de la Confederació Sindical Europea (CES), Luca Visentini, va dir: “La violència contra les dones està molt estesa, també en el lloc de treball. Els sindicats tenen un paper important en la lluita contra la violència contra les dones i no s'aturaran fins que no s'elimini”.

Montserrat Mir, secretària confederal de la CES responsable de les qüestions d'igualtat de gènere, va dir: “La CES continuarà mirant el paper dels sindicats en la lluita contra la violència contra les dones, per compartir bones pràctiques i desenvolupar iniciatives polítiques en aquest àmbit, i per fomentar el comerç. els sindicalistes perquè facin tot el possible per fer front a la violència contra les dones i donar suport a les dones víctimes de la violència”.

El secretari general de la Unió Europea de Serveis Públics (EPSU), Jan Willem Goudriaan, va dir: "Les retallades en els serveis públics s'han de revertir per oferir serveis específics que combatin la violència contra les dones".

anunci

La presidenta del Comitè Sindical Europeu d'Educació (CSEE), Christine Blower, va dir: "La violència de gènere relacionada amb l'escola té un efecte perjudicial sobre el personal educatiu i els estudiants. Amb l'objectiu d'una educació de qualitat, el CSEE es compromet a lluitar contra aquesta forma de violència ia fer que l'educació sigui segura per a tothom (campanya EI) i dóna suport a aquesta acció conjunta de les Federacions Sindicals Europees".

El secretari regional d'UNI Europa, Oliver Roethig, de la Federació Sindical Europea de Treballadors de Serveis, va dir: “Utilitzem el poder dels mitjans per eliminar la violència contra les dones, per transmetre imatges de dones fortes i independents i per promoure la igualtat de gènere a tot el món. ”

El president de la Federació Europea de Periodistes (EFJ), Mogens Blicher Bjerregård, va dir: "La violència i l'assetjament contra les dones als mitjans de comunicació s'han tornat cada cop més greus. No només s'enfronten a amenaces físiques, sinó també a amenaces digitals. La gravetat del problema requereix no només que les autoritats siguin dures amb aquests crims, sinó també una cultura de canvi en el lloc de treball i la societat".

La secretària política de la Federació Europea de Sindicats d'Alimentació, Agricultura i Turisme (EFFAT) per a temes d'igualtat de gènere, Kerstin Howald, va dir: "A EFFAT ens prenem el tema molt seriosament. Una part substancial del nostre programa de treball per a la igualtat de gènere es dedica a la lluita contra l'assetjament sexual i la violència contra les dones en el lloc de treball, i ho perseguirem especialment en els nostres sectors”.

Political Secretary of the European Transport Workers’ Federation (ETF) for Gender Equality Cristina Tilling said : “Violence is the main factor that hinders retention of women transport workers in our industry. Workplace violence is one of the main priorities of the ETF Gender Equality Action Plan and we will soon start working on a training module for rank-and-file members in this critical issue.”

The ETUC will soon start an EU project ‘Safe at Home, Safe at Work’, looking at strategies for trade unions to manage and prevent workplace harassment and violence against women.

La CES representa 90 organitzacions sindicals de 39 països europeus, més 10 federacions sindicals europees.

Per obtenir més informació sobre la investigació esmentada anteriorment, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències