Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Consolidar la pau i aprofundir en la reconciliació a Irlanda del Nord i la regió fronterera d'Irlanda

COMPARTIR:

publicat

on

20141112PHT78503_originalAvui (30 de novembre) la Comissió Europea ha adoptat el nou Programa de la UE per a la pau i la reconciliació (PEACE IV) per valor de gairebé 270 milions d'euros, amb 229 milions d'euros procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Avui la Comissió Europea ha adoptat el nou programa de la UE per a la pau i la reconciliació (PEACE IV) per valor de gairebé 270 milions d’euros, amb 229 milions d’euros procedents de Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

PEACE IV és un programa únic de política de cohesió que pretén reforçar una societat pacífica i estable fomentant la reconciliació a Irlanda del Nord i la regió fronterera d'Irlanda.

La comissària de política regional, Corina Creţu, va dir: "El programa PEACE és el nucli del que tracta la Unió Europea. És un exemple concret del compromís de la Unió amb la pau i la reconciliació. Aquest nou programa ajudarà a donar suport a la consolidació de la pau a la regió i a abordar els reptes que encara queden, mitjançant inversions en educació, serveis compartits i projectes que uniran la gent".

Tot i els avenços significatius assolits en els darrers 25 anys, l'àrea del programa continua sent afectada pel llegat de la divisió, amb nivells de segregació que limiten el potencial per al desenvolupament de relacions positives entre individus i comunitats.

El programa PEACE IV se centrarà en les següents prioritats:

  • Es proporcionaran 30 milions d’euros per a projectes educatius compartits que augmentin els contactes entre alumnes i professors de totes les procedències. El programa animarà les escoles a participar en accions educatives compartides i oferir formació als professors.
  • S’invertiran 57 milions d’euros en el futur de la pròxima generació que, com demostren les investigacions, encara es veu afectada negativament pel llegat del conflicte. El programa invertirà en accions de tutoria entre iguals i en iniciatives de joves de la comunitat local per augmentar la interacció entre nens i joves de totes les procedències i promoure el respecte a la diversitat.
  • S’han destinat 84.5 milions d’euros a la creació de nous espais i serveis compartits. El programa donarà suport, per exemple, a intervencions per a víctimes i supervivents del conflicte, per abordar el trauma, avaluar les necessitats de salut física i mental i ajudar les famílies a participar en processos històrics.
  • S’utilitzaran 44 milions d’euros per donar suport a projectes locals que generin confiança i comprensió mútua, que impliquin esports, arts i cultura com a formes de facilitar la interacció i la mobilitat entre els residents dels barris dividits.

La resta del finançament es destinarà a mesures d’assistència tècnica per garantir una implementació, seguiment i control eficients del programa.

anunci

Fons

El llançament del primer programa PEACE el 1995 va ser el resultat directe de la voluntat de la Unió Europea de respondre positivament a les noves oportunitats del procés de pau a Irlanda del Nord durant els anuncis d’alto el foc paramilitars. Des de llavors, la UE ha proporcionat ajuda financera addicional mitjançant PEACE II i PEACE III.

Tenint en compte la nova assignació financera, la contribució acumulada de la UE a la pau i la reconciliació en l’àmbit del programa ascendirà a 1.56 milions d’euros. Juntament amb el cofinançament nacional dels dos estats membres (Regne Unit i Irlanda) més de 2.2 milions d’euros 20141112PHT78503_originals’haurà invertit a finals del període de programació 2014-2020.

Més informació

lloc Inforegio

Lloc web del SEUPB - Organisme especial de programes de la UE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències