Connecteu-vos amb nosaltres

EU

L'interès per les polítiques de la UE ha crescut, segons l'enquesta de l'Eurobaròmetre

COMPARTIR:

publicat

on

Europea-treball-mercatSegons l’últim sondeig de l’Eurobaròmetre encarregat, més persones s’interessen generalment per les polítiques de la UE (54%, 11 punts més des del 2013) i més europeus consideren que els seus països s’han beneficiat de l’adhesió a la UE (60%, + 6% des del juny del 2013). pel Parlament Europeu i publicat el dilluns (30 de novembre). L'enquesta va trobar diferències marcades entre països en tots els temes tractats.

L'enquesta, realitzada a 28,150 europeus de més de 15 anys, va tenir lloc entre el 19 i el 29 de setembre, un període en què els mitjans de comunicació van informar àmpliament de les arribades de refugiats a les fronteres de la UE i de les tràgiques morts de migrants.

Com és positiva la pertinença a la UE per al vostre país?

Una mitjana de la UE del 60% dels enquestats va dir que el seu país es va beneficiar globalment de la pertinença a la UE. Les diferències nacionals varien àmpliament, des del 80% de les respostes són positives en països com Polònia i Lituània fins al 34% a Xipre. Les respostes més populars a la pregunta de per què beneficiar un país de ser a la UE van incloure la contribució de la UE al creixement econòmic (35%), la seva contribució al manteniment de la pau i el reforç de la seguretat (32%) i la cooperació entre els seus països i altres països estats membres (31%).

També es va demanar als europeus que avaluessin si el seu país aniria millor o pitjor en diverses àrees polítiques si el seu país fos fora de la UE. Com el 2014, la majoria dels enquestats van considerar que el seu país no aniria millor sense la UE en tots els camps considerats. No obstant això, a les àrees de l'agricultura i la immigració, els resultats van variar enormement. La majoria de certs estats membres creia que el seu país aniria millor en aquestes àrees fora de la UE que no pas dins de la UE.

Un sistema europeu de benestar social harmonitzat reforçaria la ciutadania de la UE

Preguntada sobre quins factors enfortirien el sentiment de ciutadania europea, la majoria dels enquestats va escollir: "un sistema europeu de benestar social harmonitzat entre els estats membres (sanitat, educació, pensions, etc.)". En comparació amb la tardor del 2014 a nivell de la UE, la importància d’aquest factor va augmentar clarament (45%, +13 punts). Com el 2014, encapçala la llista de respostes més escollides.

anunci

El segon factor més citat és el "servei europeu de resposta a emergències per combatre els desastres naturals internacionals", que també ha augmentat en importància (28%, +6 punts). El tercer és "poder traslladar-se a qualsevol país de la UE després de la [seva] jubilació i emportar-se la seva pensió (26%, -1 punt)".

L'enquesta de l'Eurobaròmetre completa es pot consultar a aquest enllaç.

L’enquesta Parlemeter 2015 del Parlament Europeu es va dur a terme als 28 estats membres de la UE. L'enquesta va ser objecte de dues publicacions separades. El 1 es tractava del tema de la migració i de la situació econòmica i social. Es va publicar el 14 d’octubre de 2015.  Aquesta segona publicació tracta més específicament del Parlament Europeu i de qüestions relacionades amb l’afecció i pertinença a la Unió Europea, identitat, ciutadania, polítiques prioritàries i valors.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències