Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Treure conclusions de Conclusions del Consell

COMPARTIR:

publicat

on

EAPM02_135931A càrrec del director executiu de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada Denis Horgan

Com sabran la majoria dels lectors, la presidència del Consell Europeu rota entre els estats membres de la UE cada sis mesos. 

L'actual titular és Luxemburg. La presidència és l'encarregada d'impulsar el treball del Consell sobre la legislació de la Unió Europea, alhora que assegura la continuïtat de l'agenda de la UE, els processos legislatius ordenats i la cooperació entre els 28 estats.

Part de la seva feina consisteix a preparar les conclusions del Consell sobre diversos temes que es lliuraran al final del seu mandat, en el cas de Luxemburg, desembre. Normalment, una Conclusió del Consell convida els estats membres i/o una altra institució de la UE (per exemple, la Comissió) a prendre mesures sobre un tema específic.

Aquestes conclusions s’adopten sovint en àrees on la UE té la competència per donar suport, coordinar-se i complementar-se, per exemple en l’àmbit de la salut. La Presidència luxemburguesa publicarà les conclusions del Consell sobre la medicina personalitzada el mes vinent, a la part posterior d'una conferència d'alt nivell celebrada al juliol i de diverses discussions posteriors.

La conferència, titulada "Fer que l'accés a la medicina personalitzada sigui una realitat per als pacients", va abordar els obstacles per a la integració de la medicina personalitzada als sistemes sanitaris de la UE, va identificar les millors pràctiques i el seu valor afegit i va descriure els possibles beneficis de la medicina personalitzada per a la salut pública i la salut pública. el seu impacte en l'elaboració de polítiques a la UE.

La reunió d’alt nivell també va subratllar la necessitat de definir un enfocament centrat en el pacient cap a la medicina personalitzada a nivell de la UE, que impliqui a responsables de la presa de decisions i reguladors en l’àmbit de la salut pública, així com un enfocament integral que integri les diferents fases al llarg del cicle de vida de medicaments personalitzats de manera que facilitin la seva integració a la pràctica clínica.

anunci

La conferència va ser considerada un gran èxit per tots els participants i influirà clarament en les conclusions finals. Això representa un gran pas endavant per a la medicina personalitzada.

Els defensors d’aquesta ciència en moviment creuen que l’adopció d’aquestes conclusions podria ajudar a produir una situació a Europa similar a la dels Estats Units, que va veure la inauguració del president Obama de la Iniciativa de Medicina de Precisió, que la Casa Blanca va descriure com “un atrevit un nou esforç de recerca per revolucionar la manera com millorem la salut i tractem les malalties ”.

Es va llançar amb una inversió de 215 milions de dòlars i busca "ser pioner en un nou model d'investigació impulsada pel pacient que promet accelerar els descobriments biomèdics i proporcionar als clínics noves eines, coneixements i teràpies per seleccionar quins tractaments funcionaran millor per a quins pacients".

La Casa Blanca explica: "La majoria dels tractaments mèdics s'han dissenyat per al" pacient mitjà ". Com a resultat d'aquest "enfocament únic", els tractaments poden tenir molt d'èxit per a alguns pacients, però no per a altres. Això canvia amb l'aparició d'un enfocament innovador en la prevenció i el tractament de malalties que té en compte les diferències individuals en els gens, els entorns i els estils de vida de les persones ".

"La medicina de precisió proporciona als clínics eines per entendre millor els complexos mecanismes subjacents a la salut, malaltia o afecció d'un pacient i predir millor quins tractaments seran més eficaços", afegeix.

Com a plataforma multiparticipal que representa pacients, treballadors sanitaris, científics, acadèmics, indústria i molt més, l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), amb seu a Brussel·les, va donar la benvinguda a la iniciativa Obama i està fent campanyes perquè es produeixin progressos similars en els 28 membres de la UE estats en benefici dels seus 500 milions de pacients potencials.

L’Aliança també va tenir un paper important en la conferència d’estiu de la Presidència luxemburguesa, ha donat aportacions coordinades en molts assumptes polítics que van des de la protecció de dades, fins a la regulació de l’IVD i dels assajos clínics i està esperant les conclusions del Consell amb interès.

Es preveu que aquestes Conclusions, sobre "Facilitar l'accés a la medicina personalitzada", "recordin" que, d'acord amb l'article 168 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, "s'ha de garantir un alt nivell de protecció de la salut humana en la definició i implementació". de totes les polítiques i activitats de la Unió, i aquesta acció de la Unió, que ha de complementar les polítiques nacionals, s'adreçarà a la millora de la salut pública”.

A més: "La Unió fomentarà la cooperació entre els estats membres en el camp de la salut pública i, si cal, donarà suport a la seva acció". També s'espera que les conclusions siguin: "Recordem ... un conjunt de principis operatius compartits a tota la Unió Europea, especialment pel que fa a la participació dels pacients i la qualitat i seguretat de l'atenció, i que emfatitzen en particular que tots els sistemes de salut de la UE pretenen estar centrats en el pacient"

Amb tota probabilitat, també afirmaran correctament que la medicina personalitzada es refereix a un model mèdic que utilitza la caracterització dels fenotips i genotips d'individus per adaptar l'estratègia terapèutica adequada per a la persona adequada en el moment adequat i/o per determinar la predisposició a la malaltia i /o per oferir una prevenció oportuna i específica.

S'espera que el text final inclogui la comprensió que la medicina personalitzada es relaciona amb el concepte més ampli d'atenció centrada en el pacient, que té en compte que, en general, els sistemes sanitaris necessiten respondre millor a les necessitats del pacient.

I s’espera afirmar que, amb el desenvolupament de la medicina personalitzada, les persones i els sistemes de salut s’enfronten a nous reptes, inclosos l’equilibri entre els seus riscos i beneficis, alhora que es tenen en compte les seves implicacions ètiques, financeres, socials i legals, sobretot pel que fa a preus i reemborsaments, protecció de dades. i interès públic pel tractament de dades personals. Els interns creuen que el document "observarà amb preocupació" que no tots els pacients tenen accés a mètodes innovadors de prevenció, diagnòstic i tractaments més ben orientats ".

Continuarà assenyalant que "un desafiament significatiu per als estats membres consisteix a promoure una adequada adopció en els sistemes sanitaris, per garantir la integració a la pràctica clínica d'acord amb els principis de solidaritat i accés universal i igualitari a una alta qualitat assistencial".

Atès que l'assistència sanitària és una competència individual dels estats membres, s'espera que les conclusions "convidin" la UE-28 a "permetre un accés adequat a una medicina personalitzada rendible clínicament i econòmicament sostenible mitjançant el desenvolupament de polítiques centrades en el pacient... i la integració del pacient". perspectives en el desenvolupament dels processos de regulació”.

Els propers als processos creuen que les conclusions també convidaran els estats membres a desenvolupar o enfortir, si cal, estratègies de comunicació sobre salut pública ... per augmentar la consciència pública tant sobre els beneficis i els riscos de la medicina personalitzada, com sobre el paper dels ciutadans i drets (per exemple, compartir les seves dades), donant suport a un accés adequat a mètodes de diagnòstic innovadors i a un tractament millor orientat.

També s’espera que les conclusions instin els estats membres a: posar en pràctica informació i estratègies educatives per als pacients, basant-se en informació rellevant i entenedora; proporcionar educació, formació i desenvolupament professional continu als professionals de la salut, i; fomentar la cooperació en la recopilació, compartició, gestió i normalització adequada de les dades necessàries per a una investigació eficaç, d’acord amb la legislació sobre protecció de dades.

EAPM creu que tots els anteriors són avenços molt benvinguts, tot i que té preocupacions sobre una secció sobre Avaluació de Tecnologies Sanitàries (HTA), que, segons diuen les fonts, pot ser diluida i, per tant, no aborda el que realment constitueix un "valor", una qüestió important. debat en aquests moments.

L’Aliança creu que hi ha un argument sòlid que el valor hauria de ser determinat pel client, en aquest cas el pacient, i està preocupat perquè el document final no reconegui i subratlli això.

EAPM també tem que, tot i que el document original semblava preparat per convidar els estats membres i la Comissió a "avaluar conjuntament la rendibilitat, la validesa clínica i la utilitat de mètodes innovadors de diagnòstic i de medicaments específics, en funció del seu valor global" i " per facilitar la seva avaluació amb vista a l'ús sanitari, d'acord amb l'estratègia HTA ', el text final pot substituir aquesta frase per una simple crida a "donar suport a l'HTA de la medicina personalitzada d'acord amb l'estratègia HTA".

Aquesta és una afirmació molt més feble. Si es produeix aquest canvi de text, diu EAPM, això significarà que una discussió real, creïble i necessària sobre el valor podria acabar passant-se per sota de la catifa.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències