Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Dijsselbloem: "No hi ha cap motiu per al cinisme de l'euro, però no hi ha una solució ràpida per a l'endeutament"

COMPARTIR:

publicat

on

20151215PHT07540_original"No hi ha cap motiu per al cinisme sobre l'euro", va dir el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem (A la foto) va respondre als comentaris crítics dels ponents dels grups d'ECR, EFDD i ENF durant el seu primer debat plenari sobre la zona euro. Però Dijsselbloem també va advertir contra l'excés d'optimisme, perquè, segons va dir, l'endeutament de la nostra societat encara frena el creixement i, per tant, s'haurien de dur a terme polítiques fiscals.

El president de l'eurozona es va referir a la rapidesa amb què es va crear la unió bancària per donar suport a la seva visió positiva del projecte de l'euro. "Però", va dir, "si hi ha una lliçó que hem après, és que hem d'acabar el que hem començat. Per tant, completem la Unió Bancària. Protegim els dipòsits bancaris, reforcem les inversions aconseguint el Fons Europeu per Inversions estratègiques en funcionament o fins i tot ampliar-lo, creem una unió dels mercats de capitals perquè les startups també puguin obtenir crèdit", va afegir. Dijsselbloem també va advertir que s'haurien de dur a terme polítiques fiscals, ja que "l'endeutament de la nostra societat frena la recuperació. No hi ha cap solució ràpida per a això: caldrà temps", va dir.

Juncker: paper de supervisió democràtica central per al Parlament Europeu
El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, va reiterar que el Parlament Europeu és el parlament de l'euro. "L'euro és un projecte polític i nosaltres som una Comissió política. Aquest projecte requereix una supervisió democràtica i una responsabilitat democràtica i el Parlament hauria de tenir un paper central en això", va dir. Citant l'exemple de possibles nous programes d'ajust macroeconòmic, com el de Grècia, ha afegit "Aquests necessiten més transparència. Informarem a aquesta casa després de cada fase d'implementació i començarem a fer avaluacions d'impacte social i les compartirem amb vosaltres".

Dijous (17 de desembre) el Parlament votarà una resolució -preparada per Roberto Gualtieri (S&D, IT)- en la qual exposa la seva posició sobre els plans de governança de la zona euro presentats per la Comissió el 21 d'octubre.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències