#EUexternalborders UE inverteixi 1 milions de € en les regions al llarg de les seves fronteres exteriors

eu-frontera-2015-veure-record-flux-migrantsLa Comissió Europea ha adoptat una sèrie de programes de cooperació transfronterera per un total de 1 milions de €, donar suport al desenvolupament social i econòmic en les regions situades a banda i banda de les fronteres exteriors de la UE.

La Comissió Europea ha adoptat una sèrie de programes de cooperació transfronterera per un total de € 1bn, donar suport al desenvolupament social i econòmic en les regions situades a banda i banda de les fronteres exteriors de la UE.

"Transfronterera cooperació juga un paper clau per evitar la creació de noves línies divisòries. Aquest nou finançament contribuirà a més a un desenvolupament regional més integrada i sostenible a les regions frontereres veïnes i per a una més harmoniosa cooperació territorial a les fronteres exteriors de la UE ", va dir la Política de Veïnatge Europea i comissari negociacions d'ampliació Johannes Hahn.

"Estic molt contenta de que el Fons Europeu de Desenvolupament Regional pugui contribuir a apropar la UE i els seus veïns. Els programes de cooperació transfronterera són exemples concrets de com la UE està treballant per ajudar els ciutadans a afrontar reptes comuns i, per tant, crear un sentit de solidaritat real, alhora que potencien la competitivitat de les economies locals ", va dir la Comissària de Política Regional, Corina Creţu.

Aquest tipus de cooperació transfronterera creu és un element important de la política de la UE cap als seus veïns. Es donarà prioritat als projectes de suport al desenvolupament sostenible al llarg de les fronteres exteriors de la UE, el que redueix les diferències en els nivells de vida i fer front als desafiaments comuns entre els diferents països. Per a cada un dels programes, els països participants han seleccionat fins a quatre prioritats, com el desenvolupament de les PIME, la cultura, el medi ambient i el canvi climàtic, la lluita contra la pobresa, l'educació i la investigació, l'energia, l'accessibilitat, la gestió de les fronteres.

El nou paquet finançar projectes en països 27: Armènia, Geòrgia, la República de Moldàvia, Ucraïna i Rússia a l'est; Egipte, Israel, Jordània, Líban, Palestina, Tunísia; els estats membres de la UE (Bulgària, Xipre, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Itàlia, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Portugal, Romania, Suècia), així com Noruega i Turquia. Els fons provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'Instrument Europeu de Veïnatge (IEV). Els convenis de finançament seran assolits entre els països socis i la UE a la fi de 2016. Les subvencions es concediran mitjançant convocatòries de propostes que s'espera que sigui llançat en el transcurs de 2016 2017 o principis.

Un exemple:

A través del projecte "Neteja de riu" entre Romania i Ucraïna - la pena d'euros 3.8 milions - ENI cooperació transfronterera ajudarà a preservar el valor ecològic de la conca del riu Danubi mitjançant la millora de la cooperació en la prevenció feta per l'home desastres.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *