Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#eucouncil prioritats holandeses Presidència de la UE discutits en la comissió

COMPARTIR:

publicat

on

eu_voorzitterschapLes prioritats de la presidència holandesa entrant del Consell de la UE es descriuen en les comissions parlamentàries dels ministres holandesos en una sèrie de reunions d'aquesta setmana.

L'agricultura i el desenvolupament rural: reforma de la PAC, els aliments orgànics i el suport als agricultors

El llançament del debat sobre la política agrícola comuna (PAC) posterior al 2020, amb l’objectiu de respondre millor als reptes mundials de seguretat climàtica i alimentària, augmentar l’eficàcia de les mesures d’envergiment existents, simplificar les normes actuals de la PAC i centrar-se en les pimes, serà nucli de la presidència holandesa, el ministre agrícola dels Països Baixos, Martijn van Dam, ho va dir dilluns (11 de gener) al comitè d'agricultura. La presidència "s'esforçarà per arribar a un acord polític" sobre les noves normes de producció ecològica i sobre controls veterinaris i fitosanitaris oficials i volia "avançar en les propostes sobre medicaments veterinaris i pinsos medicats", va afegir.

Els membres del comitè es van felicitar per la concentració de la presidència en la simplificació i la innovació, mentre que molts eurodiputats van instar la presidència a examinar amb més deteniment les principals dificultats relacionades amb el mercat, com les del sector de la llet i la carn de boví, amb què s’enfronten avui els agricultors.

Afers jurídics: Dret d'autor, drets dels accionistes i la transparència fiscal

La Presidència holandesa s'ha compromès a desenvolupar una economia competitiva i decidit a arribar a un acord entre el Parlament Europeu i el Consell Europeu de Directiva sobre els drets dels accionistes, el ministre holandès de Seguretat i Justícia, Ard van der Steur, va dir a la comissió d'assumptes legals de el dilluns. Va observar petició del Parlament d'un requisit de declaració d'impostos, país per país, i va dir que estava esperant una avaluació d'impacte, que s'espera de la Comissió en el primer trimestre del 2016.

En resposta als eurodiputats preguntes sobre les properes propostes per modernitzar les normes de dret d'autor, el Sr. van der Steur va dir que les discussions començarien en breu a la nova proposta destinada a millorar la portabilitat transfronterera de continguts en línia, així com en el projecte de mesures per eliminar contracte-llei relacionada barreres per al comerç transfronterer en línia.

anunci

El desenvolupament regional, el desenvolupament urbà i la política de cohesió

El ministre holandès d'Agricultura, Martijn van Dam, va dir dilluns al comitè de desenvolupament regional que les seves prioritats eren l'aplicació de la política de cohesió i una avaluació dels assoliments dels fons estructurals fins ara. Va dir que la presidència holandesa examinarà el camí a seguir per a la política de cohesió i se centrarà en simplificar-la. En resposta a les preguntes dels eurodiputats, va insistir que era massa aviat per debatre sobre la política de cohesió posterior al 2020.

En el mateix debat, Ronald Plasterk, el ministre holandès de les relacions interiors i regne, va posar en relleu la importància de l'Agenda urbà de la UE i la necessitat de tenir ciutats sostenibles. Va dir que la Presidència se centrarà en el desenvolupament d'associacions entre totes les parts interessades i el treball cap al Pacte d'Amsterdam destinades a la creació de l'Agenda urbà de la UE.

llibertats civils, justícia i assumptes d'interior: el terrorisme, Polònia i Schengen

Aconseguir un control de les migracions i els fluxos de refugiats i lluitar contra el terrorisme i la radicalització van ser les principals prioritats de justícia i assumptes interns de la presidència holandesa, Ard van der Steur, el ministre de justícia i seguretat holandès, i Klaas Dijkhoff, el ministre de migració, van dir al comitè de llibertats civils Dilluns. La presidència holandesa també se centrarà en la lluita contra el ciberdelinqüència, van dir.

Diversos eurodiputats es van mostrar preocupats per la situació a Polònia i van demanar al Consell que prengui mesures fermes per garantir que l'estat de dret s'ha respectat dins de la UE. El Sr. Van der Steur va dir que la presidència estava seguint les discussions entre el govern polonès i la Comissió de prop i el Consell d'Afers Generals planejat per discutir el tema al maig.

Molts eurodiputats van preguntar si la Presidència neerlandesa estaria a favor d'un "mini-Schengen" en resposta a la crisi migratòria. Sr Dijkhoff va dir que no existia tal proposta, però va advertir que si els Estats membres no van poder posar-se d'acord sobre un mecanisme per compartir els controls dels sol·licitants d'asil podria ser reintroduïda. "No anem a empènyer, volem evitar això", ha subratllat.

Ocupació i assumptes socials: desplaçament dels treballadors, drets dels treballadors i l'exclusió social

El viceprimer ministre holandès i ministre d’Afers Socials i Ocupació, Lodewijk Asscher, es va comprometre a revisar la directiva de desplaçament de treballadors, que hauria de mantenir els principis del mercat de treball comú alhora que protegiria els drets dels treballadors, com una de les prioritats de la presidència, a un debat amb la comissió d’ocupació i assumptes socials dilluns. Asscher també estava decidit a abordar el tema de les "empreses de bústies", que s'utilitzava per evitar el pagament d'impostos i contribucions socials.

Pel que fa als aspectes socials de la seva cartera, Asscher va dir que la lluita contra la pobresa no hauria de ser "només presentar agendes polítiques, sinó que hauria de ser implementar polítiques". La presidència animaria els estats membres a compartir les millors pràctiques i desenvolupar un enfocament integral per reduir l'exclusió social, on els programes d'habitatge, protecció social i educació haurien d'anar de la mà.

Indústria, investigació i energia: l'etiquetatge energètic, la inversió en recerca i unió energètica

L'energia, la competitivitat industrial i les telecomunicacions van ocupar un lloc destacat a l'agenda de la presidència holandesa, va dir Henk Kamp, ministre d'Afers Econòmics, en un debat amb el comitè de la indústria, la investigació i l'energia dilluns. Va dir que la Presidència del Consell prestaria especial atenció a l'etiquetatge energètic i al paquet sobre seguretat del subministrament de gas i els acords intergovernamentals que la Comissió havia d'adoptar al febrer.

En un debat separat, el secretari d'Estat d'Educació, Cultura i Ciència, Sander Dekker, va dir que la presidència holandesa animaria els estats membres a invertir més en recerca i innovació, mitjançant un marc regulador intel·ligent, que resulti atractiu per als investigadors amb una "ciència oberta amb enfocament d'accés obert.

Encara que acull amb satisfacció aquesta agenda, els eurodiputats van destacar la necessitat d'un finançament adequat per als programes de competitivitat d'impulsar la recerca europea i, apuntaven a la meta d'una forta unió energètica per tal de proporcionar energia assequible per a tots els ciutadans europeus, i van reiterar preocupació pel dany causat a Europea indústria per pràctiques de dúmping i deslleials.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències