Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Mesures per fer front a crisis de refugiats

COMPARTIR:

publicat

on

kurdish_refugee_camp_reuters_650El Agenda Europea sobre Migració adoptada per la Comissió el maig de 2015 va establir la necessitat d’un enfocament integral de la gestió de la migració. Des de llavors, s’han introduït diverses mesures, inclosa l’adopció de dos esquemes d’emergència per traslladar 160,000 persones amb clara necessitat de protecció internacional dels estats membres més afectats a altres estats membres, i l’aprovació del Pla d’acció sobre devolució de la Comissió.

El 23 de setembre, la Comissió Europea va presentar un conjunt de accions prioritàries implementar l'Agenda Europea sobre Migracions que es durà a terme en els propers sis mesos. Això va incloure tant accions a curt termini per estabilitzar la situació actual com mesures a llarg termini per establir un sistema robust que suportarà la prova del temps.

La llista d’accions prioritàries estableix les mesures clau immediatament necessàries en termes de: (i) mesures operatives; (ii) suport pressupostari i (iii) implementació de la legislació de la UE.

La llista va ser aprovada per la reunió informal dels caps d'Estat i de Govern de 23 2015 setembre i de nou 15 octubre 2015.

Ara cal aplicar aquestes mesures de manera ràpida i eficaç a tots els nivells.

Per a un estat dels compromisos assumits a la reunió de líders de la ruta dels Balcans Occidentals, vegeu aquí.

Promeses financeres

anunci

A la reunió informal dels caps d'Estat i de govern del 23 de setembre, els estats membres van reconèixer la necessitat de desplegar finançament nacional addicional. Van repetir el seu compromís al Consell Europeu del 15 d'octubre. La Comissió ja ha proposat esmenes als pressupostos de 2015 i 2016, cosa que ha impulsat els recursos dedicats a la crisi dels refugiats en 1.7 milions d’euros. Això significa que la Comissió invertirà 9.2 milions d’euros en total en la crisi dels refugiats el 2015 i el 2016. Els estats membres es van comprometre a desplegar finançament nacional a l’igual. Tot i això, un gran nombre d’estats membres encara necessiten igualar el finançament de la UE per a l’ACNUR, el Programa Mundial d’Aliments i altres organitzacions rellevants (500 milions d’euros), el Fons Fiduciari Regional de la UE per a Síria (500 milions d’euros) i el Fons Fiduciari d’Urgència per a Àfrica ( 1.8 milions d’euros).

Compromisos financers dels estats membres des del 23 de setembre de 2015, milions d'euros

Esquemes de trasllat

Les mesures proposades per la Comissió i adoptades pel Consell el 14 setembre i 22 setembre el trasllat de 160,000 persones amb clara necessitat de protecció internacional permetrà una reducció significativa, encara que parcial, de la pressió sobre els estats membres més afectats. És crucial que aquestes mesures s’implementin plenament. Per permetre que aquests sistemes funcionin eficaçment, els estats membres han de respondre ràpidament a la convocatòria d’experts nacionals per donar suport al treball en els punts calents, notificar a la Comissió les seves capacitats d’acollida i identificar els punts de contacte nacionals que coordinaran els trasllats amb Grècia i Itàlia, així com els esforços nacionals de reassentament.

Suport dels estats membres al mecanisme de reubicació d'emergència

Enfocament de punts d'accés

L'estratègia i la credibilitat de la UE són fonamentals per demostrar que el sistema migratori es pot restablir al bon funcionament, en particular mitjançant l'ús d'equips de suport a la gestió de la migració desplegats en "punts d'interès" per ajudar els estats membres sota la pressió més intensa per complir amb les seves obligacions i responsabilitats. Perquè els equips de suport funcionin necessiten un nucli fort d'agències de la UE, la cooperació més estreta amb les autoritats d'Itàlia i Grècia i el suport d'altres estats membres.

Capacitat del punt d'accés

Devolucions

Garantir retorns efectius és una part fonamental del treball dels equips de suport a la gestió de la migració a les ubicacions "hotspot". Això també requereix que hi hagi sistemes eficients dins de la UE per emetre i fer complir les decisions de retorn. Durant l'últim mes s'han pres mesures concretes per desenvolupar un sistema de gestió integrada del retorn i fer ús dels sistemes d'intercanvi d'informació de la UE per incloure decisions de retorn i prohibicions d'entrada. Les agències de retorn dels estats membres també han de disposar dels recursos necessaris per exercir la seva funció. Els estats membres haurien d'aplicar ràpidament Pla d'acció de la UE sobre retorn proposat per la Comissió i aprovat pels estats membres al Consell de Justícia i Assumptes Interns d’octubre de 2015.

Devolucions des de setembre

Suport als països que activen el mecanisme de protecció civil de la UE

El Mecanisme de Protecció Civil de la UE està dissenyat per oferir suport pràctic als països envaïts per una situació de crisi. Sèrbia, Eslovènia i Croàcia reclamen actualment el seu suport. El mecanisme pot mobilitzar diversos tipus d'assistència en espècie, inclosos equips i equips, refugis, subministraments mèdics i altres articles no alimentaris, així com experiència. El país que activa el mecanisme emet una trucada i els estats participants proporcionen ajuda en resposta a les necessitats identificades. La Comissió ha augmentat la quantitat de cofinançament que proporcionarà per al transport d'articles de socors i experts durant l'actual crisi dels refugiats. Fins ara, són massa pocs els Estats membres que han respost a aquestes trucades i s’ha de proporcionar un gran nombre de recursos perquè Sèrbia, Eslovènia i Croàcia facin front a la situació actual.

Suport dels estats membres al Mecanisme de Protecció Civil per a Sèrbia, Eslovènia i Croàcia

Fons

La Comissió Europea ha treballat de manera constant i contínua per obtenir una resposta europea coordinada en el front dels refugiats i la migració.

En prendre possessió del càrrec, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va confiar a un comissari amb especial responsabilitat en matèria de migracions - Dimitris Avramopoulos - que treballés juntament amb els altres comissaris, coordinats pel primer vicepresident Frans Timmermans, en una nova política sobre migració com una de les 10 prioritats del Directrius Polítics.

El 13 de maig de 2015, la Comissió Europea va presentar el seu document Agenda Europea sobre Migració, establint un enfocament integral per millorar la gestió de la migració en tots els seus aspectes.

Tres dispositius d'aplicació en el marc del Programa, en 27 2015 maig, on 9 2015 setembre, I en la 15 2015 desembre ja s’han adoptat i es comencen a desplegar les mesures que s’hi contenen.

Més informació

Comunicat de premsa – Crisi dels refugiats: la Comissió Europea informa sobre el progrés en la implementació de les accions prioritàries

comunicació: Gestió de la crisi dels refugiats: situació actual de la implementació de les accions prioritàries de l'Agenda Europea sobre Migracions

Nota - Preguntes i respostes sobre el trasllat d'emergència

Tots els materials de premsa del Agenda de la UE sobre migracions

Carta del president Tusk, el president Juncker i el primer ministre Bettel a tots els caps d'estat i de govern europeus després de la reunió de líders sobre els fluxos de refugiats al llarg de la ruta dels Balcans occidentals.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències