Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#syria Suport de la UE a resposta a la crisi de Síria

COMPARTIR:

publicat

on

Els partidaris de banderes d'ona president Bashar al-Assad de Síria durant una manifestació a la plaça al-Sabaa Bahrat a DamascLa crisi siriana s'ha convertit en el pitjor desastre humanitari del món. La UE és el principal donant en la resposta internacional a la crisi siriana, amb més de 5 milions d'euros de la UE i els estats membres col·lectivament en ajuda humanitària, de desenvolupament, econòmica i d'estabilització.

La crisi siriana s'ha convertit en el pitjor desastre humanitari del món. La UE és el principal donant en la resposta internacional a la crisi siriana 5 milions d'euros de la UE i els estats membres assignats col·lectivament en ajuda humanitària i al desenvolupament des de l'inici del conflicte fins aquest any. A la conferència de suport a Síria i la regió, que va tenir lloc a Londres el 4 de febrer, la UE i els estats membres van comprometre's per a l'any 2016 més de 3 milions d'euros. El suport de la UE va tant als sirians del seu país com als refugiats i les seves comunitats d'acollida al Líban veí, Jordània, Turquia, Iraq i Egipte.

Les relacions de la UE amb Síria

El 2011, la UE va respondre a la violència inacceptable utilitzada per les forces militars i de seguretat contra els manifestants pacífics suspenent la seva cooperació amb el govern sirià en virtut de la política europea de veïnatge i ampliant gradualment les mesures restrictives. Aquesta política pretenia pressionar el govern sirià perquè posés fi a la violència i fomentar una solució política al conflicte. Des del primer moment, la UE ha condemnat les violacions dels drets humans a Síria en els termes més ferms.

L'objectiu de la UE és posar fi al conflicte i permetre al poble sirià viure en pau al seu propi país. L'última posició de la UE es recull a les conclusions del Consell d'Afers Exteriors del 12 d'octubre de 2015. La UE és membre de ple dret i participant actiu del Grup de suport internacional a Síria. Dóna suport plenament al procés liderat per l’ONU, en particular els esforços de l’enviat especial de l’ONU a Síria.

Només un procés polític liderat per Síria que condueixi a una transició pacífica i inclusiva, basat en els principis del comunicat de Ginebra del 30 de juny de 2012 i en línia amb les resolucions pertinents del Consell de Seguretat de l'ONU (en particular el 2254 (2015)), retornarà l'estabilitat a Síria .

Finançament de la Comissió Europea

anunci
  • Finançament addicional després de la promesa de la Conferència de Suport a Síria i la Regió

A la conferència de Suport a Síria i la Regió, la UE i els Estats membres es van comprometre per a l'any 2016 amb més de 3 bilions d'euros per ajudar el poble sirià a Síria, així com els refugiats i les comunitats que els acullen als països veïns.

La promesa es va sumar als 5 milions d'euros que la UE, com a principal donant, ja ha compromès en resposta a la pitjor crisi humanitària des de la Segona Guerra Mundial.

El compromís de la comissió europea per al 2016 ascendeix a 1,115 milions d'euros. La Comissió també va poder proporcionar una quantitat indicativa per al 2017, que és de 1,275 milions d'euros, cosa que va fer que la promesa total dels dos anys sigui de 2,39 milions d'euros. Aquests fons procediran majoritàriament de l’assistència humanitària i de l’instrument europeu de veïnatge.

  • Descripció

Des del 2011, el suport de la Comissió Europea en resposta a la crisi siriana ha superat 2,6 milions d'euros. La Comissió proporciona tots dos immediats humanitari assistència, i no humanitària ajuda, donant resposta a necessitats a mitjà termini.

In Assistència Humanitària, la Comissió ha proporcionat fins ara 1,037 milions d'euros per a respostes d'emergència que salven vides, menjar, aigua, sanejament, higiene i refugi a milions de sirians a Síria i als països veïns.

En ajuda no humanitària, la Comissió ha mobilitzat 1,6 mil milions d'euros, incloent:

  • 961 milions d’euros a través de l’Instrument Europeu de Veïnatge (ENI), dels quals 381 milions d’euros canalitzats a través del Fons Fiduciari Regional de la UE en resposta a la crisi siriana (EUTF), per atendre les necessitats a mig termini dels refugiats sirians que viuen a Síria, el Líban i Jordània (educació, mitjans de subsistència, salut, accés a serveis bàsics);
  • 180 milions d’euros a través d’assistència macrofinancera (AMF) a Jordània per ajudar amb l’afluència de refugiats sirians;
  • 180 milions d’euros a través de l’Instrument que contribueix a l’estabilitat i la pau per a programes d’assistència a zones controlades per l’oposició a Síria, esforços de mediació, preparació de la justícia transicional i mesures per reduir les tensions entre refugiats i comunitats d’acollida de la regió, així com per donar suport a la destrucció de Emmagatzematges de productes químics sirians i prevenció d'amenaces químiques;
  • 249 milions d’euros a través de l’instrument d’assistència de preadhesió (IPA) a Turquia, dels quals 173 milions d’euros es canalitzen a través de l’EUTF;
  • 26 € m mitjançant l’Instrument europeu per a la democràcia i els drets humans;
  • 26 € m mitjançant l’Instrument de Cooperació al Desenvolupament (DCI) - dels quals 10 € m es canalitzen a través de l’EUTF

Des de la seva creació el desembre de 2014, la major part de l’ajuda no humanitària per als països veïns de Síria es canalitza a través del Fons regional de confiança de la UE en resposta a la crisi siriana, el "Fons Madad" (EUTF Madad). L’EUTF té l’objectiu d’aportar una resposta de la UE més coherent i integrada a la crisi fusionant diversos instruments financers de la UE i les contribucions dels estats membres en un únic mecanisme flexible i ràpid.

El Fons Fiduciari tracta principalment les necessitats de resiliència a llarg termini dels refugiats sirians en països veïns com Jordània, el Líban, Turquia i l’Iraq, així com les comunitats d’acollida i les seves administracions. El seu mandat s’acaba d’ampliar per poder operar també als Balcans occidentals, pel que fa al flux de migrants sirians. En el futur, el Fons Fiduciari pot començar a finançar activitats de resiliència a Síria i es pot convertir en una eina de finançament per a la reconstrucció, el reassentament i el suport a la governança després d’un acord polític de la crisi. Amb les recents promeses de 17 estats membres, que superen els 52 milions d'euros, i les contribucions de diversos instruments de la UE, el Fons arriba ara a un volum total de 645 milions d'euros. Es comprometran fons addicionals el 2016 i més endavant.

Dins de Síria

L'assistència humanitària

Dins de Síria, gràcies a l’ajut de salvament proporcionat per la Comissió, uns 2 milions de persones han tingut accés a aigua potable, articles de sanejament i higiene, 850,000 persones han rebut menjar, un milió de persones han rebut articles i aliments no alimentaris i 1 nens han rebut han estat coberts per programes de protecció infantil.

L'ajut humanitari de la UE és imparcial i independent i va a les persones que ho necessiten, independentment de les consideracions ètniques o religioses. L'ajuda humanitària de la UE es canalitza a través de les Nacions Unides, organitzacions internacionals i ONG internacionals associades.

Assistència no humanitària

Des de l’inici de la crisi siriana, la Comissió ha proporcionat una important ajuda no humanitària a Síria a través de l’Instrument de veïnatge europeu, dirigida en particular a l’educació, els mitjans de subsistència i el suport de la societat civil.

Gràcies a aquest suport econòmic, 2,3 milions d’infants han millorat l’accés a l’educació a l’escola primària i secundària (s’han assolit més de 4,000 escoles). A més, s'han creat més d'11,367 oportunitats laborals d'emergència per a sirians (incloent 4,000 oportunitats laborals per a dones) i s'han proporcionat nombroses micro-subvencions per a petites empreses. Més de 85,000 sirians a Síria s'han beneficiat de la millora de les activitats basades en la comunitat gràcies al reforç de les activitats de la societat civil de base.

A més, els fons de la Comissió de l’Instrument Europeu per a la Democràcia i els Drets Humans també han donat suport a la protecció dels defensors dels drets humans, així com al foment de la capacitat dels periodistes sirians.

Assistència als països veïns

Des del començament de la crisi, els sirians van fugir cap als països veïns que acullen un nombre sense precedents de refugiats. La Unió Europea dóna un fort suport als refugiats sirians i a les seves comunitats d'acollida al Líban, Jordània, Turquia i l'Iraq.

Jordan

A Jordània hi ha més de 630,000 refugiats sirians registrats, la meitat dels quals són nens. Els líders de la UE s'han reunit amb representants de Jordània i han visitat el país moltes vegades durant els darrers cinc anys. A la conferència de Suport a Síria i la Regió, que va tenir lloc a Londres el 4 de febrer, la UE va reiterar la solidaritat a Jordània comprometent un major suport.

Des del començament de la crisi, la Comissió Europea ha destinat més de 583,7 milions d’euros en ajuda a refugiats i comunitats vulnerables. Això inclou més de 198 milions d’euros del pressupost humanitari, 180 milions d’euros de l’instrument d’assistència macroeconòmica (AMF), més de 170 milions d’euros de l’ENI / instrument europeu de veïnatge i associació i més de 30 milions d’euros de l’instrument que contribueix a Estabilitat i pau. L'ajut humanitari de la Comissió ha ajudat a més de 350,000 refugiats sirians a Jordània. Amb el 83% dels refugiats a Jordània que viuen en entorns urbans, la Comissió dóna suport als refugiats més vulnerables mitjançant ajuda en efectiu, ja que es considera la modalitat més eficient i digna en termes de costos. Els programes específics donen suport a les necessitats dels nens i les dones, ja que aproximadament el 53% dels refugiats són nens i el 23,5% són dones. Una altra prioritat el 2015 ha estat respondre a les necessitats d’emergència dels sol·licitants d’asil a la frontera entre Síria i Jordània, on avui hi ha més de 16,000 persones encallades que esperen l’accés a Jordània.

Aquest suport s’afegeix als més de 500 milions d’euros en cooperació bilateral programada regularment per a Jordània en virtut de la política europea de veïnatge, que porta l’import global a 1,08 milions d’euros.

Líban

La UE ret homenatge als esforços pendents que fa el Líban des de l'inici del conflicte. El país acull més d'1,1 milions de refugiats que representen 1/4 de la població libanesa, que és la concentració per capita de refugiats més gran del món. A la conferència sobre el suport a Síria i la regió, la Comissió de la UE es va comprometre a augmentar el suport a invertir en la resistència i la sostenibilitat del Líban.

Per al Líban, des del començament de la crisi, la Comissió Europea ha destinat 552,1 milions d'euros. Això inclou més de 269 milions d’euros en ajuda humanitària i 283 milions d’euros per al suport al desenvolupament / estabilització, finançats principalment per l’ENI / Instrument europeu de veïnatge i associació (prop de 250 euros) i l’Instrument que contribueix a l’estabilitat i la pau (més de 30 milions d’euros) ) per atendre les necessitats de resiliència a llarg termini de civils afectats, tant refugiats com comunitats d’acollida libaneses. Al Líban, a través dels seus socis, l’ajut humanitari de la UE arriba a unes 665,000 persones.

L'ajut no humanitari de la Comissió atén les necessitats dels refugiats i de les comunitats d'acollida. La part principal es destina al sector educatiu, però també ens ocupem de la salut, els mitjans de subsistència i les infraestructures locals (aigua, aigües residuals, gestió de residus sòlids).

Aquest suport se suma a 219 milions d’euros en cooperació bilateral regular i programada per al Líban en virtut de la Política Europea de Veïnatge, que porten el suport global a 771 milions d’euros. Això demostra que la UE va ser capaç de mobilitzar en un curt termini un 200% de finançament per al Líban per atendre eficaçment les grans necessitats del país derivades de la crisi dels refugiats.

Turquia

A Turquia hi ha més de 2,5 milions de refugiats sirians registrats, cosa que fa de Turquia l’amfitrió de refugiats més gran del món.

El finançament total subministrat per la UE a Turquia en resposta a la crisi de Síria, inclosa l’ajuda humanitària i l’assistència a més llarg termini, ascendeix a 352 milions d’euros. En ajuda humanitària, la Comissió Europea ha aportat 71 € m des del 2011 per ajudar principalment els refugiats sirians, però també els refugiats iraquians i altres poblacions preocupades a Turquia. L’ajut humanitari de la UE finança les provisions d’aliments, no alimentaris (inclosa l’assistència per a la hivernació), l’assistència sanitària i la protecció a través de socis humanitaris. En conjunt, la Comissió es troba actualment a Turquia proporcionant ajuda alimentària a unes 230,000 persones i assistència sanitària a unes 130,000 persones. A través de la iniciativa UE Children of Peace, la Comissió ha finançat l’educació d’emergència, que proporciona als nens sirians que viuen a Turquia accés a les escoles.

A més, el novembre de 2015, la UE va anunciar que instaura un marc legal –un mecanisme per a refugiats a Turquia– amb 3 XNUMX milions d’euros per oferir un suport eficient i complementari als refugiats sirians i a les comunitats d’acollida a Turquia. Es donarà prioritat a les accions que proporcionin assistència humanitària immediata, desenvolupament i altra assistència als refugiats i a les comunitats d’acollida, a les autoritats nacionals i locals per gestionar i abordar les conseqüències de les entrades de refugiats.

Iraq

Està estretament lligada a la crisi de Síria a l’Iraq. La crisi de l'Iraq és una emergència de nivell 3 amb 10 milions de persones que necessiten ajuda humanitària, en un país de 36 milions. Això inclou 3,2 milions de desplaçats interns i 250,000 refugiats de Síria.

El pressupost humanitari de la Comissió Europea per a l'Iraq ha crescut substancialment el 2015, donant resposta a necessitats creixents i assolint el total de 104,65 € m. La UE proporciona protecció i socors tant als desplaçats iraquians com als refugiats sirians, dins i fora dels camps a l'Iraq, així com a altres poblacions vulnerables afectades pel conflicte. El finançament assegura assistència alimentària, atenció sanitària bàsica, aigua i sanejament, protecció, refugi i la distribució d’elements bàsics per a la llar.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències