Connecteu-vos amb nosaltres

Awards

#CarlosVAward Sofia Corradi, la força impulsora darrere del programa Erasmus, guanyador triat del Premi Europeu Carles V 10th

COMPARTIR:

publicat

on

corradiLa Fundació Acadèmia Europea de Yuste ha anunciat la decisió del jurat del desè Premi Europeu Carlos V, que ha estat guanyat per la professora italiana Sofia Corradi, coneguda com “Mamma Erasmus” per ser l'impulsor del programa d'intercanvi internacional més important de joves estudiants a Europa.

El jurat va triar Corradi per reconèixer “la seva trajectòria i, sobretot, el seu gran compromís i contribució al procés d'integració europea mitjançant el disseny i implementació de la iniciativa ERASMUS de la Unió Europea, així com la seva tasca i esforç en favor de la mobilitat acadèmica, centrada en joves estudiants europeus com a garantia del demà i del futur d'Europa”.

Isabel Gil Rosiña, spokesperson of the Government of Extremadura and a member of the Board of Trustees of the European Academy of Yuste Foundation, announced the jury’s decision on behalf of Guillermo Fernández Vara, Chairman of the Award Jury, Chairman of the Board of Trustees of the European Academy of Yuste Foundation and President of the Government of Extremadura. By giving Corradi this award, the European Academy of Yuste Foundation is conveying a clear message to the general public, expressing commitment to what unites us, not what separates us, even though many are now attempting to squander this process, without perceiving the importance of the preservation of Europe’s great achievements and its main values as the cornerstone of our success and our common future. The Erasmus program, the Schengen agreement and the Euro are great achievements and sources of pride of the EU, which states, institutions, civil society and the general public should continue to support.

The results of the work initiated by Sofia Corradi for the benefit of the European integration process have established the foundations for other successful educational initiatives of a similar nature which reach beyond Europe’s borders, such as Erasmus Mundus, as well as Erasmus Plus, the European Union’s current program. Through her work, the Erasmus program has directly changed the lives of almost 3.5 million European students from around 4,000 universities throughout its period of operation, lasting nearly 30 years. It has also benefited the teaching staff and, more indirectly, the environment where the students have led their lives, promoting highly positive changes in European academic, social, cultural, educational and economic life since its creation.

El premi s'atorga a una dona, una acadèmica que ha canviat la manera de veure Europa i de viure a la Unió Europea. El seu programa Erasmus és un dels grans projectes europeus que fomenta la convivència, la diversitat, l'entesa, la cooperació, els valors europeus i, el que és més important, ens ajuda a eliminar les barreres mentals, els estereotips, que són el principal obstacle per al progrés i la convivència pacífica. -existència dels europeus i dels que habiten el continent.

 Corradi serà la desena persona, i segona dona, a rebre el Premi Europeu Carlos V, que continua donant compromís i importància als canvis positius que poden suposar les persones i, a partir d'aquest premi, els projectes i les institucions, amb grans idees i amb iniciativa, determinació i voluntat per dur-les a terme.

 After being informed of the jury’s decision, Sofia Corradi expressed her “gratitude and a feeling of honour at being considered for a distinction as prestigious as the Carlos V European Award”. She declared she was “particularly pleased that the award has been made by an institution from Spain, a country with a great European spirit, as well as strong links with Latin America”.

anunci

IEn referència al nom del guardó i a la figura de Carles V, sobre l'imperi del qual es deia que mai es posava el sol, va afirmar que el seu “somni és que, en un món més pacífic com el que pretenem construir avui, Erasmus es convertirà en un projecte global, en el qual tampoc no es posarà mai el sol”.

Aquest és el desè Premi Europeu Carlos V, arran del recent vintè aniversari de l'entrega del primer premi a Jacques Delors, antic president de la Comissió Europea, l'any 1995. Els guardonats fins ara han estat Jacques Delors (1995), Wilfried Martens ( 1998), Felipe González (2000), Mikhail Gorbatxov (2002), Jorge Sampaio (2004), Helmut Kohl (2006), Simone Veil (2008), Javier Solana (2010) i José Manuel Durao Barroso (2013).

Després de la convocatòria del premi, es van presentar un total de vint candidatures per part d'institucions de set països de la Unió Europea, amb un total de disset candidatures seleccionades per al desè Premi Europeu Carlos V. 

El premi l'atorga el Patronat de la Fundació de l'Acadèmia Europea de Yuste, a proposta d'un jurat designat a tal efecte i format per personalitats reconegudes dels diferents àmbits socioculturals d'Europa, així com per membres de la pròpia Acadèmia Europea de Yuste i els guanyadors anteriors.

La cerimònia de lliurament del premi està presidida per la Família Reial espanyola, que se celebrarà al Reial Monestir de Yuste. La cerimònia de la Es veu el Premi Europeu Carlos V per la Fundació Acadèmia Europea de Yuste com un moment privilegiat per expressar el seu compromís amb una Europa unida i cohesionada.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències