Comissió #RefugeeCrisis informes sobre l'aplicació del Pla de Mixta UE-Turquia Acció

AP428963175563

A 29 de novembre de 2015, a la cimera UE-Turquia, Turquia i la UE van activar el pla d'acció conjunt per reforçar la cooperació per al suport dels refugiats sirios sota protecció temporal i les seves comunitats amfitriones a Turquia i per reforçar la cooperació per evitar fluxos migratoris irregulars a la UE. La Comissió Europea publica un informe sobre la implementació del document Pla de Mixta UE-Turquia Acció a 10 febrer, avaluant el seguiment dels respectius compromisos en el marc del pla d'acció.

El primer vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, va dir: "Acojo amb beneplàcit les mesures adoptades per les autoritats turques per frenar els fluxos migratoris irregulars, com ara l'obertura del mercat laboral als refugiats sirians. No hauria d'haver-hi cap il·lusió que la crisi dels refugiats acabi abans que les causes fonamentals de la població, en particular la guerra i les atrocitats a Síria, es tractin de manera definida. Seguirem treballant conjuntament amb els nostres socis turcs per implementar completament el pla d'acció conjunt per tal que puguem complir amb els compromisos adoptats per posar ordre en els fluxos migratoris, incloent la lluita contra els contrabandistes i la prevenció de sortides irregulars des de Turquia cap a Europa. "

Johannes Hahn, comissari de Política de Veïnatge i Ampliació, va afegir: "Pel que fa a la UE, hem finalitzat la posada en marxa de la Facilitat per als refugiats a Turquia, amb uns milions d’EURX disponibles durant els propers dos anys per fer front a l’afluència de refugiats. . Estem treballant a gran velocitat amb les autoritats turques per avaluar les necessitats perquè els fons es puguin desembarcar tan aviat com sigui possible ".

Turquia necessita urgentment avançar significativament en la prevenció de sortides irregulars d’immigrants i refugiats del seu territori a la UE, sobretot intensificant les operacions terrestres. El nombre de persones que arriben irregularment a la UE des de Turquia ha disminuït constantment des del mes d’octubre, però el nombre total d’arribades segueix sent alt per a l’hivern. La mitjana d’arribades diàries de Turquia a Grècia es va situar a 2,186 al gener, en comparació amb 6,929 d’octubre i 3,575 al desembre.

L'informe reconeix diverses mesures concretes que Turquia ja ha assumit en la implementació del Pla d'acció. La introducció a 8 de gener d’obligacions de visat per a les arribades de sirians a Turquia procedents de tercers països ha reduït dràsticament l’arribada de sirians del Líban i de Jordània a Turquia. Les mesures adoptades a 15 gener per donar accés al mercat laboral als sirians amb protecció temporal a Turquia són un altre pas important.

Es demana a Turquia que continuï els seus esforços cap a la implementació plena i eficaç del Pla. Turquia hauria de millorar l'aplicació del seu acord bilateral de readmissió amb Grècia i hauria d'estar preparat per aplicar-lo Acord de readmissió UE-Turquia per a nacionals de països tercers de 1 June 2016. En aquest sentit, la Comissió Europea ha adoptat avui una proposta de decisió del Consell sobre la posició que ha de prendre en nom de la Unió Europea en el marc del Comitè Conjunt de readmissió sobre l'aplicació de les disposicions sobre la readmissió de nacionals de països tercers i apàtrides a per avançar en l’aplicabilitat d’aquestes obligacions a 2016 de juny.

Turquia també hauria de reforçar la capacitat d'intercepció de la Guàrdia costanera turca i reforçar la legislació, l'acció i la cooperació amb els Estats membres de la UE en la lluita contra el contraban i els contrabandistes.

Pel que fa a la UE, l’assistència s’ha de prestar tan aviat com sigui possible a través de la creació recent Facilitat per als refugiats a Turquia. La primera reunió del comitè directiu de la instal·lació es durà a terme a 17 febrer per discutir accions específiques que es poden finançar amb els 3 milions d’euros promesos dels pressupostos de la UE i dels estats membres. Els àmbits d’acció prioritzats inclouran l’ajuda humanitària, l’educació, la inserció laboral, l’accés a la salut, la inclusió social i els projectes d’infraestructures.

Fons

La seva posició geogràfica fa que Turquia sigui un dels primers països d’acollida i trànsit dels immigrants. Actualment, el país acull més de 2.5 milions de sol·licitants d'asil i refugiats.

Turquia està fent esforços encomiable per proporcionar ajuda humanitària massiva i donar suport a una afluència de persones que busquen refugi sense precedents i que creix constantment i que ja ha gastat més de deu milions de milions de dòlars en recursos propis per fer front a aquesta crisi.

El mes d'octubre de 15, la Comissió Europea va arribar a un acord de referèndum d'anuncis amb Turquia a Pla d'acció conjunta a intensificar la seva cooperació en matèria de gestió de la migració en un esforç coordinat per fer front a la crisi de refugiats.

El pla d’acció conjunt es va activar a la reunió UE-Turquia de 29 novembre 2015.

El Pla d’acció identifica una sèrie d’actuacions col·laboratives que la Unió Europea i la República de Turquia han d’executar amb urgència per afrontar reptes comuns de manera conjunta i complementar els esforços de Turquia per gestionar el gran nombre de persones que ho necessiten. de protecció a Turquia. A més, la Unió Europea - les institucions i els seus estats membres - també es va comprometre a augmentar el compromís polític amb Turquia, proporcionant a Turquia un suport financer important, accelerant el compliment del full de ruta de liberalització de visats i reforçant el procés d’adhesió amb Turquia.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Estat Islàmic (IS), Refugiats, Síria, Turquia

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Icona de menú esquerre