Comissió #RefugeeCrisis informes sobre l'aplicació del Pla de Mixta UE-Turquia Acció

AP428963175563

En 29 novembre 2015, a la cimera UE-Turquia, Turquia i la UE van activar el pla d'acció conjunt per tal d'intensificar la cooperació per al suport als refugiats sirians sota protecció temporal i les seves comunitats d'acollida a Turquia i per enfortir la cooperació per prevenir els fluxos de migració irregular a la UE. La Comissió Europea publica un informe sobre l'aplicació de la Pla de Mixta UE-Turquia Acció al febrer de 10, avaluant el seguiment dels respectius compromisos del Pla d'Acció.

Europea Primer Vice-President de la Comissió Frans Timmermans va dir: "Dono la benvinguda a les mesures ja adoptades per les autoritats turques per contenir els fluxos migratoris irregulars, com ara l'obertura del mercat de treball per als refugiats sirians. No ha d'haver cap il·lusió que la crisi de refugiats acabarà abans que les seves causes fonamentals - en particular va continuar la guerra i atrocitats a Síria - s'aborden de manera definitiva. Seguirem treballant conjuntament amb els nostres socis turcs per aplicar plenament el pla d'acció conjunt perquè puguem complir amb els compromisos adquirits per posar ordre en els fluxos migratoris, inclosa la lluita contra el contraban i la prevenció de sortides irregulars de Turquia a Europa ".

Comissari de Política de Veïnatge i Negociació de l'ampliació, Johannes Hahn, ha afegit: "A la part de la UE, s'ha finalitzat la posada en marxa del Fons per als refugiats a Turquia, amb 3 milions d '€ disponibles en els pròxims dos anys per fer front a l'afluència de refugiats . Estem treballant a tota velocitat amb les autoritats turques per avaluar les necessitats perquè els fons puguin ser desemborsats, tan aviat com sigui possible ".

Turquia necessita amb caràcter d'urgència per aconseguir avenços significatius en la prevenció de sortides irregulars de migrants i refugiats del seu territori a la UE, en particular mitjançant la intensificació de les operacions en terra. El nombre de persones que arriben de forma irregular a la UE de Turquia ha disminuït constantment des de l'octubre, però el nombre total d'arribades segueix sent alta per a l'hivern. Les arribades diàries mitjanes de Turquia a Grècia es van situar en 2,186 al gener, en comparació amb 6,929 3,575 per a octubre i al desembre.

L'informe reconeix una sèrie de mesures concretes que Turquia ja ha pres sobre l'aplicació del pla d'acció. La introducció al gener del 8 l'obligació de visat per a les arribades de sirians a Turquia procedents de tercers països s'ha reduït dràsticament les arribades de sirians del Líban i Jordània a Turquia. Les mesures adoptades en 15 gener a donar accés al mercat de treball a sirians sota protecció temporal a Turquia són un altre pas important cap endavant.

Turquia s'insta que continuï els seus esforços cap a l'aplicació plena i efectiva del Pla. Turquia hauria de millorar l'aplicació del seu acord de readmissió bilateral amb Grècia, i ha d'estar llest per posar en pràctica Acord de readmissió UE-Turquia per als nacionals de tercers països a partir de juny 1 2016. En aquest sentit, la Comissió Europea ha adoptat avui una proposta de Decisió del Consell relativa a la posició que ha d'adoptar en nom de la Unió Europea en el Comitè mixt de readmissió en l'aplicació de les disposicions sobre la readmissió de nacionals de tercers països i apàtrides a per avançar en l'aplicació d'aquestes obligacions a juny 2016.

Turquia també ha de reforçar la capacitat d'intercepció de la guàrdia costanera turca i enfortir la legislació, l'acció i la cooperació amb els Estats membres de la UE en la lluita contra el contraban i els contrabandistes.

A la banda de la UE, l'assistència ha de ser lliurat tan aviat com sigui possible a través de la recentment establerta Facilitat per als refugiats a Turquia. La primera reunió del Comitè de Direcció del Fons tindrà lloc el 17 febrer per discutir les accions específiques que es poden finançar amb el 3 milions d '€ compromès a partir dels pressupostos de la UE i membres. Les àrees prioritàries per a l'acció inclouran l'ajuda humanitària, l'educació, la integració en el mercat laboral, l'accés a la cura de la salut, la inclusió social i projectes d'infraestructura.

Fons

La seva posició geogràfica, Turquia és un important primer recepció i país de trànsit per als migrants. El país acull actualment més de 2.5 milions de sol·licitants d'asil i refugiats.

Turquia està fent esforços encomiables per proporcionar ajuda humanitària massiva i el suport a una afluència sense precedents i en continu augment de persones que busquen refugi i ja ha passat més d'7 € milions dels seus propis recursos en fer front a aquesta crisi.

El mes d'octubre de 15, la Comissió Europea va arribar a un acord de referèndum d'anuncis amb Turquia a Pla d'acció conjunta a intensificar la seva cooperació en matèria de gestió de la migració en un esforç coordinat per fer front a la crisi de refugiats.

El pla d'acció conjunt es va activar en la reunió UE-Turquia al novembre 29 2015.

El pla d'acció identifica una sèrie d'accions de col·laboració per a ser implementat com una qüestió d'urgència per la Unió Europea i la República de Turquia amb l'objectiu de fer front als reptes comuns de manera concertada i complementar els esforços de Turquia a la gestió de la gran quantitat de persones que necessiten de protecció a Turquia. A més, la Unió Europea - les institucions i els seus Estats membres - També es van comprometre a augmentar el compromís polític amb Turquia, proporcionant Turquia amb un important suport financer, el que accelera el compliment del full de ruta de la liberalització de visats i re-energitzar el procés d'adhesió de Turquia.

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Estat Islàmic (IS), Refugiats, Síria, Turquia