Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El #Poland Council of Europe critica el nou govern de Polònia sobre l'estat de dret

COMPARTIR:

publicat

on

maxresdefault

Per Catherine Feore

Nils Muižnieks, comissari del Consell d'Europa per als Drets Humans (A la foto) ha criticat el nou govern de Polònia per haver adoptat lleis a corre-cuita i no haver mantingut un debat públic en fer canvis a les lleis que protegeixen els drets humans. El comissari Muižnieks va dir que no hi pot haver una protecció real dels drets humans sense mecanismes que garanteixin l'estat de dret.

Les preocupacions del comissari es van intensificar amb el fet que actualment un element essencial del marc polonès per a la protecció dels drets humans no pot funcionar. "La paràlisi del Tribunal Constitucional té greus conseqüències per als drets humans de tots els ciutadans polonesos. Les autoritats poloneses han de trobar una sortida a aquesta situació respectant plenament les resolucions del Tribunal Constitucional i l'opinió que adoptarà aviat el Consell de Comissió de Venècia d'Europa. No hi pot haver una protecció real dels drets humans sense mecanismes que garanteixin l'estat de dret, en particular assegurant controls i equilibris entre els diferents poders de l'Estat ".

Els comentaris van arribar al final d'una visita de quatre dies a Polònia, on el comissari va revisar el marc del país per a la protecció dels drets humans, l'administració de justícia, així com la igualtat de gènere i els drets de les dones.

Fa menys d’un mes que la UE va decidir llançar el mecanisme de l’Estat de Dret i iniciar una avaluació de la situació a Polònia. Les accions de la Comissió Europea al gener van ser desencadenades per les disputes polítiques i legals sobre la composició del Tribunal Constitucional i els canvis en la llei sobre els radiodifusors de serveis públics. A aquesta llista, el comissari del Consell d'Europa ha afegit la seva preocupació per una reducció prevista del pressupost del comissari polonès per als drets humans i un projecte de llei que elevarà la immunitat del comissari polonès per als drets humans i del comissari per als drets de Nen. Muižnieks adverteix que la independència d’aquestes dues institucions pot estar en perill si la futura llei no conté totes les garanties necessàries. Ha demanat a les autoritats poloneses que acceptin les recomanacions emeses per l'Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans de l'OSCE al respecte per evitar aquest risc.

160212CitaCommissionCouncilofEurope

anunci

Muižnieks es va felicitar per la ratificació per part de Polònia del Conveni del Consell d’Europa sobre prevenció i lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica a l’abril de 2015. “Ara és hora de traduir els compromisos internacionals en mesures concretes per combatre la violència domèstica, inclosa la assignació de fons adequats i sostenibles per assegurar el bon funcionament dels refugis per a les dones víctimes de violència ", va dir el comissari després de visitar un refugi i un centre d'assessorament per a dones víctimes de violència domèstica, dirigit per una ONG a Varsòvia." Actualment a Polònia, els estereotips negatius contra les dones entre els agents de policia , fiscals i jutges dificulten greument l'accés de les dones a la justícia i posen en perill el progrés en els drets de les dones. Aquesta situació es pot revertir mitjançant mesures de sensibilització i formació de les parts interessades pertinents, inclòs el personal mèdic en contacte amb dones víctimes de violència ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències