Connecteu-vos amb nosaltres

Aviació / aerolínies

#AirTraffic: Col·laboració europea demostra l'ús de sistemes de comunicació per satèl·lit existents per millorar la gestió del trànsit aeri

COMPARTIR:

publicat

on

Avió satèl·lit aeri de l'ESA

Els membres de SESAR juntament amb els socis i el Precursor Iris de l'Agència Espacial Europea han dut a terme una prova conjunta de vol, demostrant amb èxit que els sistemes de tecnologia de satèl·lits existents són una opció viable per al servei de dades de trànsit aeri. L'assaig va mostrar per primera vegada com es pot utilitzar la tecnologia Iris Precursor per proporcionar comunicacions aire-terra de punta a punta per a la gestió inicial de la trajectòria de vol "4D", connexió de sistemes terrestres per a avions i caixers automàtics per optimitzar la trajectòria de l'avió en quatre dimensions: latitud , longitud, altitud i temps. El judici de vol confirma encara més els beneficis que ofereix i4D en termes d’augment de la predictibilitat dels vols i l’eficiència global de la xarxa.

Realitzat pels membres de l'empresa comuna SESAR (SESAR JU), la prova d'aviació representa una fita important en la col·laboració continuada entre les indústries de satèl·lits i caixers automàtics a Europa. El Precursor d'Iris és la denominació de comunicacions datalink a través de la xarxa de satèl·lits SwiftBroadband (SBB) existent d’Inmarsat utilitzant la Xarxa de Telecomunicacions Aeronàutiques (ATN) com a protocol estàndard per a les normes d’implementació de serveis datalink.

"El judici de vol mostra el que es pot aconseguir sumant esforços a la modernització de l'aviació europea. Els resultats estan clarament en línia amb la visió de SESAR del futur sistema ATM, tal com va capturar el Pla director europeu ATM ", va dir Florian Guillermet, director executiu de SESAR JU.

La prova de vol SESAR es va realitzar el 23 de febrer de 2016 en un Airbus A330 MSN871. L'avió va enlairar des de Tolosa, va sobrevolar les Balears i va tornar a Tolosa passant per sobre de Madrid. Durant el vol, es van realitzar informes i4D Automatic Dependent Surveillance-Contract (ADS-C) i intercanvis de comunicacions d'enllaç de dades del pilot del controlador (CPDLC) amb el Centre de control de l'àrea superior (MUAC) d'EUROCONTROL Maastricht. Va mostrar com els contractes ADS-C es podrien mantenir amb èxit amb dos centres de control de trànsit aeri (MUAC i Airbus Toulouse) durant més de dues hores. Durant aquest temps, es van generar informes d'i4D ADS-C sobre esdeveniments que van donar lloc a actualitzacions de trajectòries de descens aproximadament cada 20 segons amb 20 punts d'interès, una taxa d'actualització que està molt per sobre de la taxa esperada quan s'implementen els intercanvis inicials de trajectòries 4D. A més dels intercanvis de trajectòries i4D, es van intercanviar diversos missatges CDPLC al llarg del vol amb un temps d'anada i tornada de rendiment notable de menys de dos segons durant la durada del vol.

La prova de vol també va provar la transferència entre els feixos puntuals del satèl·lit Inmarsat, que eren completament transparents des de la perspectiva de l’avió. En termes de connectivitat, la prova no va experimentar cap pèrdua o el proveïdor avortava, un problema freqüent amb l'enllaç de dades terrestre VDL2 existent. Datalink és un factor clau per a la visió SESAR, en particular, per implementar operacions basades en la trajectòria 4D. Aquesta prova de vol demostra que amb serveis d’enllaç de dades eficients, els plans de vol es poden actualitzar contínuament durant un vol per mantenir una trajectòria òptima fins a la destinació, permetent que el control del trànsit aeri ofereixi millors rutes, seqüenci avions amb molta antelació i maximitzi la capacitat de l’aeroport i l’espai aeri. També confirma que els serveis Iris Precursor basats en la xarxa heretat d’Inmarsat poden complementar amb èxit la infraestructura terrestre VDL2 existent.

El 2018, s'espera que Iris Precursor doni suport a CPDLC a Europa i obri la porta a la gestió inicial de la trajectòria 4D. A llarg termini, Iris evolucionarà per donar suport a 4D complet i operar en un entorn multienllaç altament segur amb futurs enllaços de dades terrestres. El full de ruta de transició d'Iris Precursor a la futura infraestructura de comunicació està sent abordat actualment per SESAR 2020, la propera onada d'activitats de recerca i innovació de la SESAR JU, així com per ESA i Inmarsat (Iris Service Evolution).

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències