Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#MigrationCrisis: la carta oberta del grup Spinelli al Consell Europeu "explica què ha de fer un veritable govern europeu"

COMPARTIR:

publicat

on

eu-frontera-2015-veure-record-flux-migrantsEl Grup Spinelli, europeista i federalista, format per eurodiputats de diferents partits i països, ha fet públic un comunicat sobre l'actual gestió de la crisi migratòria i sobre l'acord entre la UE i Turquia que actualment està sota control al Consell Europeu.

Aquí teniu la declaració completa, signada per diversos eurodiputats, entre ells Guy Verhofstadt, Mercedes Bresso i Elmar Brok:

Benvolguts caps d'estat i de govern,

Europa s'enfronta a un moment de transformació o ruptura. A la reunió del Consell Europeu del 17 de març haureu de prendre decisions decidides per demostrar als Estats membres i als ciutadans europeus que resoldre la crisi migratòria amb solucions europees és possible. L'alternativa serà un mosaic de mesures nacionals que agreujaran encara més la crisi migratòria i donaran un altre cop a la cohesió i integració europees.

Us animem a donar suport a les propostes de la Comissió Europea per revocar la reintroducció dels controls fronterers nacionals i restablir la plena implementació dels acords de Schengen tan aviat com sigui possible, preferiblement abans de la data límit de desembre de 2016.

Sobre la base dels tractats actuals, podeu decidir establir urgentment una Guàrdia Europea de Fronteres i Costes. Això tindria la competència i els recursos per donar suport i intervenir quan les autoritats frontereres nacionals dels Estats membres més exposats s'enfronten a situacions que excedeixen les seves capacitats.

Al mateix temps, hauríeu d'instar el Parlament Europeu i el Consell de la UE a adoptar ràpidament el paquet legislatiu per a una Guàrdia de Fronteres i Costes permanent proposat per la Comissió Europea i augmentar significativament la seva ambició en termes de personal, recursos propis i mitjans. . Aquest hauria de ser el primer pas d'un pla per integrar progressivament totes les forces frontereres nacionals en un sistema europeu de gestió de fronteres per tal de gestionar eficaçment la frontera comuna europea.

anunci

Us instem a posar en marxa una revisió del Reglament de Dublín que garanteixi una distribució justa de tots els refugiats i migrants entre tots els estats membres de la UE amb esperit de solidaritat europea, basant-se en el mecanisme de resolució de deslocalització que vau acordar el desembre passat. El seu abast s'hauria d'ampliar per cobrir tots els refugiats que arriben a sòl de la UE i la Comissió Europea hauria de rebre la competència i els recursos necessaris per a la seva implementació directa. Aquesta és l'única manera de garantir que la Unió Europea pugui complir amb el seu deure d'acceptar i integrar l'elevat nombre de persones que actualment busquen protecció a Europa.

Un acord amb Turquia és necessari per fer front a l'emergència a la qual ens enfrontem, però ha de garantir que la UE compleixi les seves obligacions en virtut del dret internacional. L'acord hauria de permetre a la UE mantenir el control de qui pot entrar a la Unió Europea i en quines condicions. Qualsevol avaluació de qui té dret a asil o protecció internacional a la Unió Europea no hauria de deixar-se a les autoritats turques. Aquesta responsabilitat s'ha d'encarregar del personal de la UE sobre el terreny, en cooperació amb les autoritats turques, i garantir que la UE compleixi les seves obligacions legals de donar protecció internacional als qui hi tenen dret. Tots els reassentats a la UE s'han de distribuir de manera proporcional i justa entre tots els estats membres. L'estatus, les condicions i el tracte de tots els migrants que no siguin reassentats a la UE han de ser supervisats per la UE i han de complir les normes i la legislació humanitària internacional.

Avui, com en el moment de la crisi financera, torneu a estar cridat a actuar com si fossis un govern europeu d'emergència. Tanmateix, un col·lectiu de 28 governs democràtics nacionals, cadascun amb la seva pròpia circumscripció nacional, diferents prioritats nacionals i preocupacions diàries nacionals, no és igual a un govern europeu permanent, democràtic i eficaç. És urgent que inicieu una reflexió i inicieu un debat amb el Parlament Europeu i els parlaments nacionals sobre una reforma de la governança de la Unió Europea, dins i més enllà dels Tractats vigents, que garanteixi que, a partir de la Comissió Europea, la La Unió Europea té el seu propi govern veritable i permanent que pot vetllar per la Unió Europea en el seu conjunt i pot actuar de manera oportuna i eficaç.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències