#China: La visita de Xi Jinping Txeca té com a objectiu arribar a Europa

| Març 30, 2016 | 0 Comentaris

xi_czechpresident de la Xina, Xi Jinping, va arribar a la República Txeca per a una visita d'Estat de tres dies dilluns 28 de març, escriu Zhao Minghao.

És la primera visita a la República Txeca d'un president xinès des de l'establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països fa 67 anys. Situat al cor d'Europa, la República Txeca és un soci important per a la iniciativa de la Xina 'Una corretja, un camí'.

les relacions entre la Xina i la República Txeca han mostrat un fort impuls de desenvolupament en els últims anys. En 2015, el volum comercial bilateral va arribar als US $ 11 milions de dòlars, i en l'última dècada, les exportacions de la República Txeca a la Xina han augmentat en 190%. Xina se situa com el soci comercial més important de la República Txeca fora de la UE, i tots dos països estan millorant la cooperació en àrees com l'energia nuclear, les finances, l'aviació, la tecnologia i l'agricultura.

Els turistes xinesos van realitzar més de 300,000 visites a la República Txeca en 2015, amb vols directes ajuda a augmentar el nombre de visites. En l'últim parell d'anys, la inversió de les empreses xineses, incloent el Banc de la Xina i Huawei Technologies Co ha superat els $ 700 milions, representant el 14% de la inversió total de la Xina al 16 d'Europa central i oriental (PECO).

La República Txeca ha donat suport activament i participar en la cooperació Xina-PECO, també coneguda com la cooperació del '16 1 +', particularment en les àrees de cooperació i de salut regional. Al novembre de 2015, durant la Cimera de la Xina i PECO celebrada a Suzhou, Xina, els dos països van signar un memoràndum d'entesa (MOU) sobre la promoció de la iniciativa conjunta 'Cinturó i el camí'. Txeca líders han expressat el seu entusiasme per participar en la iniciativa en diverses ocasions. D'acord amb un informe de l'Prague Post, Bohuslav Sobotka, el primer ministre de la República Txeca, ha reiterat al Fòrum d'Inversió de la Xina a Praga el novembre de 2015 que la República Txeca podria convertir-se en una porta d'entrada al mercat europeu central per a les institucions financeres xineses.

Altres països d'Europa central i oriental també donen suport al 'Una corretja, un camí' iniciativa. Hongria va ser el primer país europeu a signar un memoràndum d'entesa amb la Xina en la promoció de la iniciativa, i d'acord amb l'Agència de Notícies Xinhua oficial de la Xina, el president polonès, Andrzej Dubte dir que la iniciativa portaria beneficis tant per a la Xina i PECO, afegint que Polònia, com Euràsia centre logístic, seria vital en la promoció del comerç entre xinesa i Europa. La iniciativa 'Cinturó i Road' ha proporcionat valuoses oportunitats per a aquests països pel que fa a l'actualització de la seva infraestructura, ajudant amb l'objectiu de política d'obertura cap a l'est, i l'elevació del seu estat a Europa.

D'altra banda, la Xina s'ha compromès a aconseguir una situació de guanyar-guanyar tripartida per a la Xina, PECO i la UE, i els desitjos de cooperar tant amb la 'vella Europa' i 'nova Europa'. Per exemple, s'han proposat PECO com Croàcia, Eslovènia i Bulgària l'enfortiment de la cooperació al desenvolupament portuari. Per evitar la competència homogènia, la Xina ha ofert per iniciar la cooperació amb els ports de l'Adriàtic, Bàltic i el Mar Negre. Les agrupacions industrials es construiran en els ports amb les condicions adequades, i totes les parts es beneficiaran de la combinació d'equips de la Xina, la tecnologia d'Europa i el mercat d'Europa central i oriental. Pequín ha adonat que aquest mètode és fonamental per mantenir la sostenibilitat de la 'Una corretja, un camí' iniciativa.

Quant al finançament del desenvolupament, la Xina ha fet esforços per respectar els interessos d'Europa. Xina es va convertir en membre del Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD) al gener de 2016, i diversos països europeus, entre ells Polònia, s'han unit a la Infraestructura d'Àsia induït per la Xina Investment Bank (AIIb). Xina també espera enfortir encara més la cooperació en inversió i finançament, mentre que la promoció de la iniciativa 'Cinturó i el camí'.

visita d'Estat de Xi a la República Txeca millorarà encara més la cooperació entre les dues nacions, i la cooperació entre la Xina i els PECO. Al març de 28, 2015, el govern xinès va donar a conèixer el text complet del pla d'acció sobre la iniciativa proposada i la Xina 'Cinturó i del camí', de desplegament de la seva visió. Així que és important que la visita de Xi a la República Txeca ha arribat exactament un any més tard, i s'esperen resultats constructius.

L'autor és un investigador de l'Institut Charhar a Pequín i un investigador adjunt a l'Institut Chongyang d'Estudis Financers de la Universitat Renmin de la Xina.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, EU, Comerç, Els acords comercials

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *