Connecteu-vos amb nosaltres

Mercat únic digital

#StateAid: La Comissió aprova el suport francès a les llars afectats per la reassignació de l'espectre

COMPARTIR:

publicat

on

televisióLa Comissió va aprovar un règim francès segons les normes d’ajut estatal de la UE, que dóna suport a les famílies per accedir a canals de televisió lliures que es veuen afectats per la reassignació de freqüència utilitzada per a la transmissió de televisió a serveis de banda ampla sense fils.

L’esquema fomenta l’informe Objectius del mercat únic digital de la UE sense una competència indeguda de distorsió.

Margrethe Vestager, El comissari encarregat de la política de competència, va dir: "La decisió d'avui mostra com els estats membres poden donar suport a l'alliberament de l'espectre tan necessari per als serveis sense fil d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. El pla d'ajuda francès garantirà que les llars afectades puguin continuar veient la televisió en directe sense costos addicionals a través de la tecnologia que trien".

Davant de la demanda significativa i creixent de serveis de banda ampla sense fils a la Unió Europea, la Comissió al febrer de 2016 va proposar una legislació destinat a potenciar els serveis d'Internet mòbil amb freqüències de ràdio d'alta qualitat. La proposta preveu una millor coordinació a nivell europeu i fa una crida a tots els estats membres a reasignar la banda d’espectre 700MHz, que actualment s’utilitza per a la transmissió de televisió, a la banda ampla sense fils. Això millorarà l’accés a Internet per a tots els europeus i ajudarà a desenvolupar aplicacions transfrontereres.

França té previst començar a migrar a partir d’abril 2016 en endavant, amb la banda 700 MHz llançada amb eficàcia per a banda ampla sense fils al juny de 2019.

França ha presentat un esquema de suport nacional per facilitar la consecució d’aquest objectiu, amb un pressupost global de 56.9 milions d’euros. El pla pretén compensar les llars més afectades pels costos addicionals vinculats a la reassignació de la banda 700 MHz. Proporciona ajudes per comprar l'equipament necessari, l'assistència tècnica i per mantenir la recepció de canals de televisió lliures després de la reassignació de freqüències.

La Comissió va avaluar el règim d’ajuts previst als articles 107 (2) (a) i 107 (3) (c) del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea (TFEU), que permeten als estats membres donar suport a determinats consumidors desfavorits oa determinades activitats econòmiques. , respectivament, sota condicions específiques.

anunci

La seva investigació va demostrar que la mesura beneficiarà principalment a les famílies que actualment reben el seu senyal de televisió exclusivament a través de la tecnologia digital terrestre (TDT), basada en l'anomenada norma ISO MPEG-2. Les famílies tindran l'opció de continuar rebent el senyal a través de TDT o canviar a un mitjà alternatiu, com ara satèl·lit, cable, fibra òptica, ADSL, etc. La Comissió, per tant, va concloure que el règim d’ajudes no afavoreix cap tecnologia per sobre d’altres, d’acord amb les normes d’ajuda estatal de la UE.

Aquesta decisió també proporciona una orientació útil als estats membres sobre com es poden dissenyar aquests esquemes d’acord amb les normes d’ajuda estatal de la UE.

Fons

La banda d'ultra-alta freqüència (UHF) comprèn el rang 470-790 MHz i s'utilitza principalment per a serveis de difusió de televisió. Europa està assistint a un creixement important de la demanda de serveis de banda ampla sense fil i el 2020 s'espera que el trànsit mòbil d'Internet creixi gairebé vuit vegades en comparació amb el trànsit actual. L'augment del trànsit de dades mòbils pressiona la demanda d'espectre d'ones de ràdio addicional. La proposta de la Comissió presentada el 2 de febrer de 2016 preveu més espectre per a la banda ampla a la banda de 700 Mhz (694-790 MHz) a tots els països de la UE com a molt tard el 30 de juny de 2020.

Sobre la base de la legislació nacional, els estats membres poden considerar l'adopció de mesures de compensació de costos per mitigar l'impacte d'aquest canvi per tal de garantir el seu accés continuat als serveis de televisió gratuïts. Per tal d’evitar qualsevol distorsió indeguda de la competència al mercat únic, aquests sistemes han de ser notificats a la Comissió per a una avaluació segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Això és per garantir que siguin necessaris per a la continuïtat dels serveis de televisió, adequats i proporcionats per assolir aquest objectiu i tecnològicament neutres.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas SA.42680 al Registre d'ajudes estatals al Direcció General de Competència lloc web un cop les qüestions de confidencialitat s'han resolt. Les noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial es troba en el State Aid Weekly e-News.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències