#Visa: Comissió Europea avalua la situació i discuteix els propers passos de reciprocitat amb els EUA, el Canadà i Brunei

| Abril 12, 2016 | 0 Comentaris

passport1La Comissió Europea ha adoptat avui una comunicació política en l'estat de la situació i camí a seguir pel que fa a la situació de no reciprocitat amb determinats tercers països en l'àmbit de la política de visats.

Mentre que amb el Japó reciprocitat completa es va aconseguir al desembre de 2015 i amb Austràlia al juny 2015, EUA, Canadà i Brunei continuen aplicant els requisits de visat per als ciutadans d'alguns estats membres de la UE, malgrat els seus ciutadans que es beneficien d'una exempció de visat per a tota la UE.

Visa reciprocitat de l'exempció és un principi de la política comuna de visats de la UE i, en virtut de les normes de la UE adoptats pel Parlament Europeu i el Consell en 2001, si, dins de mesos 24, no reciprocitat per part de tercers països no es corregeix, llavors això pot ser motiu de suspensió de la exempció de visat per als ciutadans d'aquests països. Aquesta decisió ha de tenir en compte les conseqüències de la suspensió de l'exempció de visat per a les relacions exteriors de la UE i els seus estats membres.

La Comissió té l'obligació de reaccionar una vegada que el període d'un mes 24 expira. En el cas dels EUA, Canadà i Brunei, aquest termini, fixat pel legislador de la UE, s'ha arribat avui, 12 2016 abril. Aquesta és la raó per la Comissió, per tant, és avui convidant al Parlament Europeu i el Consell per posar en marxa amb urgència discussions i prendre una posició sobre la via més apropiada a la llum de l'avaluació proporcionada per la Comissió i informar la Comissió sobre les seves respectives posicions per 12 2016 juliol com a molt tard.

Assumptes d'Interior, Migració i Ciutadania Comissionat Dimitris Avramopoulos va dir: "Reciprocitat de visats és un element fonamental de la política comuna de visats de la UE. ciutadans de la UE esperen amb raó per viatjar sense visat a qualsevol tercer país els ciutadans poden entrar en l'exempció de visat Schengen. Avui en dia, la Comissió ha avaluat les conseqüències legals, polítiques i econòmiques d'una possible suspensió temporal de l'exempció de visat amb els EUA, el Canadà i Brunei i ha indicat posicions sobre el camí a seguir per part del Parlament Europeu i del Consell. plena reciprocitat de visat romandrà en l'agenda de les nostres relacions bilaterals amb aquests països, i continuarem perseguint un resultat equilibrat i just ".

una completa Comunicat de Premsa I a Memoràndum estan disponibles.

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, viatges, Visas