#Visa: Comissió Europea avalua la situació i discuteix els propers passos de reciprocitat amb els EUA, el Canadà i Brunei

| Abril 12, 2016 | 0 Comentaris

passport1La Comissió Europea ha adoptat avui una comunicació política sobre l'estat de joc i el camí a seguir pel que fa a la situació de no-reciprocitat amb certs països tercers en l'àmbit de la política de visats.

Mentre que al Japó es va assolir la plena reciprocitat el desembre de 2015 i amb Austràlia al juny 2015, els EUA, Canadà i Brunei continuen aplicant els requisits de visat per als ciutadans d'alguns estats membres de la UE, tot i que els seus ciutadans es beneficien d'una exempció de visat a tota la UE.

La reciprocitat de l'exempció de visats és un principi de la política comuna de visats de la UE i, segons les regles de la UE adoptades pel Parlament Europeu i el Consell a 2001, si, dins dels mesos 24, la no-reciprocitat de tercers països no es corregeix, això pot ser motiu per suspendre el exempció de visa per als ciutadans d'aquests tercers països. Qualsevol decisió d'aquest tipus ha de tenir en compte les conseqüències de la suspensió de l'exempció de visat per a les relacions exteriors de la UE i dels seus estats membres.

La Comissió té l'obligació de reaccionar un cop finalitzat el període mensual 24. En el cas dels EUA, Canadà i Brunei, aquest termini, definit pel legislador de la UE, s'ha assolit avui, 12 abril 2016. Per això, la Comissió convida avui al Parlament Europeu i al Consell a iniciar urgentment discussions i prendre una posició sobre el camí més adequat a la vista de la valoració proporcionada per la Comissió i informar a la Comissió sobre les seves respectives posicions per part de 12. Com a màxim, el mes de juliol, 2016.

Dimitris Avramopoulos, comissari d'Interior, Migració i Ciutadania, va dir: "La reciprocitat de visats és un element fonamental de la política comuna de visats de la UE. Els ciutadans de la UE esperen amb raó viatjar sense visat a cap tercer país els ciutadans del qual puguin accedir a la zona Schengen sense visats. Avui, la Comissió ha avaluat les conseqüències legals, polítiques i econòmiques d'una possible suspensió temporal de l'exempció de visats amb els EUA, Canadà i Brunei i ha demanat posicions sobre el camí a seguir pel Parlament Europeu i el Consell. La reciprocitat completa de les visites es mantindrà al capdavant de l'agenda de les nostres relacions bilaterals amb aquests països i seguirem buscant un resultat equilibrat i just. "

una completa Comunicat de Premsa I a Memoràndum estan disponibles.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, viatges, Visas

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *