Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

#Coal D'energia: una necessitat o un compromís?

COMPARTIR:

publicat

on

foto-1

editorial

Avui dia, molts països encara mantenen les apostes en el manteniment d'un balanç d'energia a través dels recursos naturals: un enfocament que pot tenir un enorme impacte negatiu sobre el medi ambient.

Els exemples són la Xina i l’Índia a Àsia i Alemanya a Europa. Aquests països fan servir la indústria del carbó; recentment, el Banc Mundial ha publicat un informe que afirma que el canvi climàtic, que implicarà més sequeres, inundacions, onades de calor i altres condicions meteorològiques severes, representa una greu amenaça mundial, particularment per a les poblacions pobres, vulnerables i marginades. , que sovint són més afectats pels seus efectes.

"L'ús prolongat del carbó té un efecte en la ja dura vida d'alguns dels països més pobres del món, afectant la salut humana i provocant un canvi climàtic advers, que està imposant conseqüències encara més greus per al món en desenvolupament", va dir el representant del canvi climàtic del Banc Mundial Rachel Kyte.

"En general, a nivell mundial, hem de alliberar els EUA del carbó, si volem ser capaços de respirar aire net", ha afegit Kyte.

Al voltant del 39% de les emissions de CO2 provenen de companyies elèctriques que operen amb carbó. Les empreses del carbó han fet marxa enrere contra els esforços per lluitar contra el canvi climàtic argumentant que els combustibles fòssils són una cura per a la "pobresa energètica", que frena els països en desenvolupament. Aquest argument és utilitzat per països que no volen seguir la decisió de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Clima que va tenir lloc el desembre de 2015 a París, els resultats dels quals havien estat els acords que preveien una reducció significativa de les emissions de diòxid de carboni.

anunci

Certament, la mineria del carbó, el seu processament i transformació en energia per a molts països no és només un mètode per subministrar electricitat i calor. En diversos casos, la producció de carbó està fortament relacionada amb la vida i la riquesa de les persones que treballen per a la indústria.

"Sovint ens trobem en la posició inusual d'intentar explicar a la gent que això no es tracta només d'economia. Les persones importen, i que sobretot importa quan s'estan tractant de construir alguna cosa en la seva comunitat que impactarà directament. Això és cert per als Estats Units i de tots els països del món ", va dir John Coequyt, director de campanyes internacionals sobre el clima de la Serra Club.

És per això que les decisions de suport i desenvolupament de l'energia del carbó solen estar obligades per qüestions polítiques més que per necessitats energètiques.

A més, és obvi que aquest enfocament no pot passar sense dures conseqüències ambientals per a un país i, fins i tot, per regions geogràfiques senceres. Totes les activitats de mineria, transport i transformació del carbó haurien de basar-se en el seu impacte sostenible sobre el medi ambient. La clau de volta dels problemes de la indústria del carbó és, en primer lloc, l’impacte ambiental negatiu de les explotacions mineres. Tot i això, les empreses mineres gairebé mai no planegen crear cap base conjunta per a la correcta recuperació de les instal·lacions de residus per restaurar el sòl al seu estat original.

Nombrosos efectes ambientals poden minimitzar-se, encara que no totalment Pot ser eliminats, fins i tot amb equips d'última generació. mineria a cel obert destrueix tot tipus de plantes, arruïna el sòl i expulsa o destrueix diferents tipus d'animals i els seus hàbitats, empitjora la qualitat de l'aire i canvia el perfil general de la superfície de la terra.

Durant la mineria, el processament i la crema de carbó, es produeix una contaminació atmosfèrica important: la pols de l'atmosfera augmenta amb abocadors i terricons cremats i explosions a les pedreres. Això influeix en el nivell de radiació solar, la temperatura i el nivell de precipitacions. Al mateix temps, la mineria de carbó a llarg termini en una àrea determinada augmenta els riscos operatius. El potencial de les mines per extreure carbó a taxes elevades disminueix gradualment perquè els treballs miners s’estan realitzant a més profunditat sota terra.

Això pot augmentar el risc d'accidents, cremades i incendis a les mines. És ben sabut que el carbó és fàcilment inflamable fins i tot a l’estrat, ja que té un gran nombre d’elements volàtils de roca residual. A les mines on no hi ha un procés de mineria actiu sense un sistema d’emergència contra incendis instal·lat, els residus de carbó poden cremar durant molts anys. El perjudici per a la salut dels que no estan directament relacionats amb el treball a les mines s’associa a la contaminació atmosfèrica per combustió de carbó a tot el món.

D'acord amb el Llanceta revista mèdica, les morts 210,000, gairebé 2 milions de malalties greus i més de 151 milions de malalties menors per any, excloent els efectes del canvi climàtic, són causats per la contaminació de l'aire de la combustió del carbó. Aquest càlcul es basa en els estàndards de contaminació a Europa i la densitat de població.

Als països amb estàndards de contaminació atmosfèrica més baixos, un ús més alt de carbó de menys qualitat perjudica encara més la salut. Per exemple, un estudi a la Xina, els resultats del qual es van informar a Markandya el 2007, va estimar 77 morts per TWh per una central elèctrica de carbó que complia els estàndards ambientals xinesos. Això supera el nombre de morts per TWh de combustió de carbó a Europa en tres ocasions. Cada any, al voltant de 250,000 persones moren per combustió de carbó a la Xina. Si mirem la indústria energètica en general, és ben obvi que hi ha alternatives reals al carbó com a font d’energia.

El seu ús en els països desenvolupats i en desenvolupament és sovint una qüestió política que s'explica pel suport a l'estabilitat social, però no l'esforç per establir un sistema d'energia intel·ligent, eficaç i ambientalment segur.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències