Connecteu-vos amb nosaltres

adhesió

# UE-Turquia: ALDE adverteix de la UE per tornar a avaluar tot el procés d'adhesió de Turquia

COMPARTIR:

publicat

on

turquia a la UEEl Parlament Europeu va discutir l'estat de la sol·licitud de Turquia. L'informe de progrés de Turquia per al 2015 va ser adoptat pel Parlament Europeu, però els eurodiputats de l'ALDE creuen que els resultats de l'informe demanen a la Comissió Europea i al Consell que reavaluïn tota l'estratègia darrere de les negociacions del procés d'adhesió amb Ankara.  

L'eurodiputat alemany, Alexander Lambsdorff, vicepresident del Parlament Europeu i ponent ombra sobre Turquia, qüestiona l'obertura de nous capítols, especialment a la llum dels avenços interns recents: "L'estat de dret, la llibertat de premsa i la llibertat d'expressió són valors fonamentals de la Família europea i grup liberal. L'informe de progrés ho deixa clar. La reavaluació de tot el procés d'adhesió, juntament amb l'exigència de respectar tots els estils de vida, seculars o religiosos, i la negativa a vincular el procés de negociació amb la crisi dels refugiats, es troben entre els missatges més importants al govern turc d'aquest informe.

"És senzillament inacceptable obrir nous capítols quan, al mateix temps, la llibertat dels mitjans de comunicació a Turquia es restringeix dràsticament cada dia. En canvi, Europa i Turquia necessiten urgentment una agenda positiva millorada centrada en l'energia, la política exterior, el diàleg amb la societat civil, el comerç i la liberalització de visats. Com a liberals, continuarem al costat de la societat civil, ajudant les forces democràtiques a Turquia a dur a terme la seva important tasca".

Marietje Schaake va afegir: "Per motius polítics, la Comissió Europea va retardar el seu informe crític sobre Turquia. El comissari Frans Timmermans, un dels principals artífexs de l'enfocament del comerç de cavalls a Turquia, fins i tot ha guardat completament silenci quan es van violar els drets. Mentrestant, els diaris turcs s'han fet càrrec il·legalment i els periodistes han estat empresonats. La UE no hauria d'intercanviar valors per un resultat incert. Tot i que hem de treballar amb Turquia per garantir que els refugiats estiguin acollits adequadament, ho hem de fer per mèrits propis i no barrejar-ho amb l'adhesió".

"El respecte de Turquia per l'estat de dret i la democràcia està retrocedint encara més. La gent d'arreu d'Europa i Turquia està decebuda pel fet de fer un acord cínic. Estic content que el Parlament rebutgi aquesta aposta qüestionable i també demana a la Comissió i al Consell que reavaluïn la seva estratègia en les negociacions amb Turquia".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències