Connecteu-vos amb nosaltres

La computació en núvol

#DigitizeEU: Comissió posa en marxa nous plans per digitalitzar la indústria europea i la investigació

COMPARTIR:

publicat

on

EthernetLa Comissió Europea ha presentat un conjunt de mesures per donar suport i vincular les iniciatives nacionals per a la digitalització de la indústria i serveis relacionats en tots els sectors i per impulsar la inversió a través d'aliances i xarxes estratègiques.

La Comissió també proposa mesures concretes per accelerar el desenvolupament de les normes comunes en àrees prioritàries, com les xarxes de comunicació 5G o la seguretat cibernètica, i per modernitzar els serveis públics.

La Comissió considera que la indústria europea en tots els sectors i independentment de la mida d'una empresa ha d'aprofitar plenament les oportunitats digitals si vol ser competitiva a nivell mundial. Els sectors tradicionals (com la construcció, l'agroalimentari, el tèxtil o l'acer) i les pimes estan especialment endarrerits en la seva transformació digital. Estudis recents estimen que la digitalització de productes i serveis aportarà més de 110 milions d'euros d'ingressos anuals per a la indústria a Europa durant els propers cinc anys.

Comissionats van presentar el seu pla avui:

Diversos estats membres de la UE ja han posat en marxa estratègies per donar suport a la digitalització de la indústria. No obstant això, cal un enfocament global a nivell europeu per evitar la fragmentació dels mercats i d'aprofitar els beneficis de les evolucions digitals com Internet de les coses.

Andrus Ansip, vicepresident del Mercat Únic Digital, va dir: “La revolució industrial del nostre temps és digital. Necessitem l'escala adequada perquè tecnologies com la computació en núvol, la ciència basada en dades i l'Internet de les coses assoleixin tot el seu potencial. A mesura que les empreses pretenen ampliar-se al mercat únic, els serveis electrònics públics també haurien de satisfer les necessitats actuals: ser digitals, oberts i transfronterers per disseny. La UE és l'escala adequada per als temps digitals".

Günther H. Oettinger, comissari d'Economia i Societat Digitals, va dir: “Europa té una base industrial molt competitiva i és líder mundial en sectors importants. Però Europa només podrà mantenir el seu paper de lideratge si la digitalització de la seva indústria té èxit i s'arriba ràpidament. Les nostres propostes tenen com a objectiu garantir que això passi. Requereix un esforç conjunt a tot Europa per atraure les inversions que necessitem per al creixement de l'economia digital".

anunci

Elżbieta Bieńkowska, comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, va dir: “L'economia digital es fusiona amb l'economia real. Necessitem lideratge i inversió en tecnologies digitals en àrees com la fabricació avançada, l'energia intel·ligent, la conducció automatitzada o la salut electrònica".

 

Un altre projecte important llançat per la Comissió és el nou núvol europeu de ciència oberta que oferirà als 1,7 milions d'investigadors i 70 milions de professionals de la ciència i la tecnologia d'Europa un entorn virtual per emmagatzemar, compartir i reutilitzar les seves dades a través de disciplines i fronteres.

Aquesta tasca es basarà en la Infraestructura de Dades Europea, el desplegament de les xarxes de banda ampla, instal·lacions d'emmagatzematge a gran escala i la capacitat de super-equip necessari per accedir de manera efectiva i grans conjunts de dades de procés emmagatzemats en el núvol. Aquesta infraestructura de classe mundial s'assegurarà d'Europa participa a la cursa global per a computació d'alt rendiment en línia amb el seu potencial econòmic i de coneixement.

Centrant-nos inicialment en la comunitat científica -a Europa i entre els seus socis globals-, la base d'usuaris s'ampliarà amb el temps al sector públic i a la indústria. Aquesta iniciativa forma part d'un paquet de mesures per reforçar la posició d'Europa en la innovació basada en dades, millorar la competitivitat i la cohesió i ajudar a crear un Mercat únic digital a Europa.

Carlos Moedas, comissari de Recerca, Ciència i Innovació, va dir: "El nostre objectiu és crear un núvol europeu de ciència oberta per fer que la ciència sigui més eficient i productiva i permetre que milions d'investigadors comparteixin i analitzin dades de recerca en un entorn de confiança entre tecnologies, disciplines i fronteres. Hem escoltat la petició de la comunitat científica per una infraestructura per a la ciència oberta i amb aquest pla integral ens podem posar mans a la feina. Els beneficis de les dades obertes per a la ciència, l'economia i la societat d'Europa seran enormes".

La Iniciativa Europea del Núvol facilitarà als investigadors i innovadors l'accés i la reutilització de les dades, i reduirà el cost de l'emmagatzematge de dades i l'anàlisi d'alt rendiment. Fer que les dades de recerca estiguin disponibles de manera oberta pot ajudar a augmentar la competitivitat d'Europa en benefici de les empreses emergents, les pimes i la innovació basada en dades, fins i tot en els camps de la medicina i la salut pública. Fins i tot pot estimular noves indústries, com ho demostra el Projecte Genoma Humà.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències