#DigitizeEU: Comissió posa en marxa nous plans per digitalitzar la indústria europea i la investigació

| Abril 19, 2016 | 0 Comentaris

EthernetLa Comissió Europea ha presentat un conjunt de mesures per donar suport i vincular les iniciatives nacionals per a la digitalització de la indústria i serveis relacionats en tots els sectors i per impulsar la inversió a través d'aliances i xarxes estratègiques.

La Comissió també proposa mesures concretes per accelerar el desenvolupament de les normes comunes en àrees prioritàries, com les xarxes de comunicació 5G o la seguretat cibernètica, i per modernitzar els serveis públics.

La Comissió pensa que la indústria europea en tots els sectors i independentment de la mida d'una empresa ha d'aprofitar plenament les oportunitats digitals si vol ser competitiu a nivell mundial. Els sectors tradicionals (com ara la construcció, l'agroalimentació, el tèxtil o l'acer) i les pimes estan particularment endarrerits en la seva transformació digital. Estudis recents estimen que la digitalització de productes i serveis aportarà més de 110 mil milions d'ingressos per indústria per any a Europa en els pròxims cinc anys.

Comissionats van presentar el seu pla avui:

Diversos estats membres de la UE ja han posat en marxa estratègies per donar suport a la digitalització de la indústria. No obstant això, cal un enfocament global a nivell europeu per evitar la fragmentació dels mercats i d'aprofitar els beneficis de les evolucions digitals com Internet de les coses.

Andrus Ansip, vicepresident per al mercat únic digital, va dir: "La revolució industrial del nostre temps és digital. Necessitem l'escala adequada per a les tecnologies com la computació en núvol, la ciència basada en dades i l'Internet de les coses per assolir el seu ple potencial. Atès que les empreses tenen com a objectiu ampliar tot el mercat únic, e-serveis públics també han de complir amb les necessitats d'avui: ser digital, oberta i transfronterera per disseny. La UE és l'escala adequada per als temps digitals ".

Günther H. Oettinger, Comissari de l'economia digital i la societat, va dir: "Europa té una base industrial molt competitiu i és un líder mundial en sectors importants. Però Europa només serà capaç de mantenir el seu paper de lideratge si la digitalització de la seva indústria és reeixida i va arribar ràpid. Les nostres propostes tenen per objecte assegurar que això passi. Es requereix un esforç conjunt de tot Europa per atreure les inversions que necessitem per al creixement en l'economia digital ".

Elżbieta Bieńkowska, Comissari de Mercat Interior, Indústria, iniciativa empresarial i les PIME, va dir: "L'economia digital es fon amb l'economia real. Necessitem un lideratge i la inversió en tecnologies digitals en àrees com la manufactura avançada, l'energia intel·ligent, conducció automàtica o e-salut ".

Un altre projecte important llançat per la Comissió és el nou Open European Science Cloud que oferirà a 1,7 milions d'investigadors d'Europa i 70 milions de professionals de la ciència i la tecnologia un entorn virtual per emmagatzemar, compartir i reutilitzar les seves dades a través de disciplines i fronteres.

Aquesta tasca es basarà en la Infraestructura de Dades Europea, el desplegament de les xarxes de banda ampla, instal·lacions d'emmagatzematge a gran escala i la capacitat de super-equip necessari per accedir de manera efectiva i grans conjunts de dades de procés emmagatzemats en el núvol. Aquesta infraestructura de classe mundial s'assegurarà d'Europa participa a la cursa global per a computació d'alt rendiment en línia amb el seu potencial econòmic i de coneixement.

Centrant-se inicialment en la comunitat científica - a Europa i entre els seus socis a nivell mundial -, la base d'usuaris va al llarg del temps s'ampliarà al sector públic ia la indústria. Aquesta iniciativa és part d'un paquet de mesures per enfortir la posició d'Europa en la innovació basada en dades, per millorar la competitivitat i la cohesió i per ajudar a crear una Mercat únic digital a Europa.

Carlos Moedas, Comissari d'Investigació, Ciència i Innovació, va dir: "El nostre objectiu és crear un núvol Europeu Ciència Oberta per fer la ciència més eficient i productiu i deixar a milions d'investigadors compartir i analitzar les dades de la investigació en un entorn de confiança a través de les tecnologies, disciplines i fronteres. Hem escoltat la petició de la comunitat científica per a una infraestructura per a la Ciència Oberta i amb aquest pla integral podem posar-se a treballar. Els beneficis de les dades obertes per a la ciència, l'economia i la societat europees seran enormes ".

La Iniciativa Europea del núvol farà que sigui més fàcil per als investigadors i innovadors per accedir i reutilitzar dades, i reduirà el cost d'emmagatzematge de dades i l'anàlisi d'alt rendiment. Fer que les dades de recerca disponibles obertament pot ajudar a augmentar la competitivitat d'Europa a beneficiar la creació d'empreses, pimes i la innovació basada en dades, en particular en els camps de la medicina i la salut pública. Fins i tot pot estimular noves indústries, com es demostra pel Projecte Genoma Humà.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, La computació en núvol, dades, economia digital, Mercat únic digital, societat digital, La tecnologia digital, EU, Comissió Europea, Europea Estructurals i Fons d'Inversió, Internet

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *