Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

#GunControl: Plom MEP per presentar canvis en la proposta d'armes de foc dimecres

COMPARTIR:

publicat

on

armes de focLes esmenes presentades pel eurodiputat principal del Parlament a una proposta de la Comissió per revisar la directiva sobre armes de foc de la UE es debatran dimecres al voltant de les 11.20 al Comitè del Mercat Interior. La presidenta del comitè i ponent d’aquest fitxer, Vicky Ford (ECR, Regne Unit), diu que qualsevol canvi a la directiva ha d’equilibrar el dret a posseir determinats tipus d’armes de foc i els controls adequats al risc que presenten.

En ella esmenes 86, Ford busca, entre altres coses:

  • introduir normes més clares sobre les armes de foc en blanc perquè qualsevol arma de foc que s’hagi convertit en trets en blanc continuï estant coberta per la legislació europea
  • aclarir que una arma de foc només s'ha de considerar desactivada si el procés és realment irreversible i l'arma no es pot tornar a utilitzar, així com moltes altres modificacions sobre la desactivació per abordar problemes significatius amb el reglament d'aplicació sobre desactivació, que va entrar en vigor el 8 d'abril . "Aquests tenen implicacions per a la seguretat pública i també provoquen una gran confusió per a molts ciutadans que compleixen la llei que volen complir la llei però els resulta impossible fer-ho", va dir Ford
  • reformular la proposta de la Comissió de prohibir les armes de foc semiautomàtiques que s'assemblin a les armes de foc automàtiques, ja que molts estats membres ho han provat i s'ha trobat que és poc pràctic legalment
  • definir més estrictament les autoritzacions per a les armes de foc utilitzades amb fins històrics. Aquests haurien de concedir-se només si hi ha mesures de seguretat i cas per cas, a discreció de cada estat membre, i mantenir una disposició per a casos especials en què els estats membres puguin autoritzar a determinades persones a mantenir armes de foc prohibides d'una altra manera.
  • introduir requisits d’emmagatzematge segur, que poden incloure comprovacions in situ
  • establir un "sistema de control" eficaç per a l'adquisició i la possessió d'armes de foc, inclosos els "controls mèdics, que poden ser de forma contínua o periòdica", però suggerint que els estats membres haurien de ser els responsables de decidir com es podria aconseguir millor això per si mateixos països
  • millorar l'intercanvi d'informació entre els estats membres de la UE, fins i tot quan s'ha denegat l'autorització
  • assegureu-vos que les vendes en línia d’armes de foc, peces i municions només es permetin sempre que el lliurament realitzi “cara a cara”, per exemple, a les instal·lacions d’un distribuïdor, una comissaria de policia local o un altre organisme autoritzat segons la legislació nacional.

El debat es retransmetrà per Internet EP Live.

Altres eurodiputats tenen fins al 27 d'abril per presentar les seves pròpies esmenes a la proposta legislativa. La votació a la comissió s’ha de dur a terme a finals de juny.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències