Connecteu-vos amb nosaltres

Desastres

# Elnino: plans de la UE d'augmentar el finançament en el nou enfocament per afrontar les crisis mundials d'aliments

COMPARTIR:

publicat

on

1-afirmatLa Comissió Europea està preparant una contribució addicional de la UE de 414 milions d'euros per atendre les necessitats immediates i a llarg termini de les persones afectades per les crisis alimentàries.

El comissari europeu de Cooperació Internacional i Desenvolupament, Neven Mimica, inaugura avui (25 d'abril) a Esdeveniment d'alt nivell a Brussel·les sobre maneres innovadores per a la nutrició sostenible, la seguretat alimentària i el creixement agrícola inclusiu, on proposarà 414 milions d'euros de nous diners per donar suport als països més afectats per l'actual crisi de seguretat alimentària provocada per El Niño i altres factors. Aquest finançament se suma als 125 milions d'euros que ja es van mobilitzar el desembre de 2015, fet que suposa la contribució total de la UE a 539 milions d'euros.

El comissari d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis, Christos Stylianides, va dir: "El Niño està tenint conseqüències devastadores a tot el món amb 41 milions de persones que lluiten per cobrir les seves necessitats alimentàries. La situació humanitària a l'Àfrica és especialment preocupant. La UE està prenent mesures i aquest nou suport ho farà. permetin augmentar els nostres esforços i continuar donant suport als més vulnerables".

El comissari Mimica va dir: "Aquest nou finançament proposat té com a objectiu combinar el suport per salvar vides a curt termini amb l'enfortiment de la resiliència a llarg termini a les crisis alimentàries abordant les causes arrels de la fragilitat i la vulnerabilitat. Podem basar-nos en els èxits passats obtinguts amb les nostres iniciatives de resiliència existents per intensificar els nostres esforços i donar una resposta global a aquesta crisi de seguretat alimentària que actualment està afectant a molts a tot el món".

La mobilització d'aquest paquet requereix noves propostes de la Comissió i l'aprovació dels estats membres.

Aquest esdeveniment d'alt nivell també és una oportunitat per compartir les troballes encoratjadores del primer Pla d'acció nutricional Informe de progrés, que mostra el progrés cap a l'assoliment de l'objectiu de la UE de reduir en 7 milions el nombre de nens amb retard de creixement l'any 2025.

Fons

anunci

41 milions de persones -dels 80 milions que pateixen la crisi alimentària aquest any- que viuen a les regions afectades per El Niño (Amèrica Llatina i el Carib, Àfrica meridional, central i oriental, així com pocs països d'Àsia i el Pacífic) pateixen una malaltia greu. crisi alimentària.

L'impacte i les vulnerabilitats de les sequeres s'han sentit especialment greus a Etiòpia, on el nombre de persones amb inseguretat alimentària ha augmentat considerablement de 2.9 a més de 10 milions durant l'últim any. El 8 d'abril de 2016, la Comissió Europea va anunciar, doncs, la seva intenció de mobilitzar-se 122.5 milions d'euros per a Etiòpia per atendre les necessitats immediates de les persones afectades per l'empitjorament de la situació humanitària provocada també per El Niño. La situació és molt greu també al sud d'Àfrica, on diversos països han declarat l'estat d'emergència per la inseguretat alimentària provocada per la sequera induïda per El Niño.

Més informació

MEMO / 16 / 1514: El Niño - La UE anuncia fons addicionals en un nou enfocament per abordar les crisis alimentàries mundials

Informe del JRC sobre "Anàlisi global de la situació de seguretat alimentària i nutricional als punts de crisi alimentària"

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències