Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

#EUChina: Estratègia d'Internet de la Xina va donar a conèixer Nova

COMPARTIR:

publicat

on

sense nomEl dimarts 19 d'abril, el president xinès Xi Jinping va anunciar la nova estratègia xinesa d'Internet. Les directrius del president Xi, que també és el cap del grup líder de Seguretat i Informatització a Internet de la Xina, constitueixen un component bàsic dels objectius ambiciosos establerts en el pla quinquennal per al desenvolupament del sector TIC xinès, adoptat a principis d'any. Les directrius polítiques del president xinès arriben just després de l'adopció per part del Parlament de la UE d'una legislació clau per al desenvolupament del sector d'Internet de la UE, que mostren un objectiu compartit amb l'estratègia de mercat únic digital de la UE: adoptar un marc normatiu sòlid per garantir la seguretat cibernètica i privadesa de dades per afavorir la penetració de l'ús d'Internet.

La nova estratègia

El president Xi va detallar les directrius polítiques en un discurs molt important al simposi de Pequín sobre seguretat i informatització del ciberespai a Pequín. Experts d'Internet, empresaris i funcionaris van assistir al simposi, entre ells Wu Manqing, enginyer en cap de China Electronics Technology Group Corporation (CETC); Jack Ma, president de l'empresa de comerç per Internet Alibaba; Tong Liqiang, director de l'Oficina Municipal d'Informació sobre el Ciberespai de Pequín i Lu Wei, ministre d'Administració d'Afers Ciberespais de la Xina.

La penetració i l'accés a Internet ha crescut a una escala exponencial a la Xina durant els últims anys. Avui, la Xina ja té 700 milions d'usuaris d'Internet, fet que Xi considera un gran èxit, que afegeix que Internet té el potencial de ser una força impulsora del creixement econòmic. El president també ha subratllat que aquest creixement s'ha d'impulsar pels principis d'innovació, coordinació, desenvolupament més verd, obertura a la resta del món i, finalment, però no menys important, inclusió social.

S'anuncia l'actuació del govern en els tres àmbits següents:

Mesures laterals de l'oferta

S'invertiran més recursos humans, materials i financers en investigació i desenvolupament de tecnologies bàsiques i estratègicament importants. Xi va fer una crida especialment als científics, empresaris, estudiosos i tècnics de la indústria a treballar junts per aconseguir l'objectiu. Paral·lelament, va animar els jugadors xinesos d'Internet a innovar en tecnologies bàsiques, a participar en la competència internacional i a expandir els seus negocis als mercats estrangers. Xi va instar totes les autoritats xineses a crear un entorn favorable per al desenvolupament d'aquestes empreses. "També donem la benvinguda a les empreses estrangeres d'Internet que vinguin a la Xina", va afegir Xi, "sempre que compleixin les lleis i els reglaments xinesos", subratllant que tots els talents són benvinguts per contribuir a la competitivitat de la Xina i que s'hauria d'establir un sistema de meritocràcia.

anunci

"La nova tecnologia" va dir "contribueix al desenvolupament de la civilització i mai obstruirem les tecnologies sempre que ajudin a millorar la productivitat i els nivells de vida de la gent", Xi va demanar, a més, una integració profunda d'Internet i l'economia real. , per tal d'alliberar tot el potencial d'Internet per estimular la innovació i la reestructuració econòmica, així com per impulsar el canvi en el mode de desenvolupament econòmic.

costat de la demanda

Tanmateix, les mesures de l'oferta no serveixen de res si els ciutadans xinesos no entenen el seu interès a aprofitar les grans oportunitats que ofereix Internet. Per tant, Xi va destacar no només la importància de la disponibilitat de serveis públics accessibles, assequibles i de qualitat, sinó també d'accelerar la popularització dels serveis d'informació.

Xi no va evitar la qüestió polèmica del contingut d'Internet. Va recordar el potencial d'Internet per influir i reflectir l'opinió pública, i va convidar els funcionaris xinesos a aprofitar aquesta oportunitat que ofereix Internet com a eina per atendre millor les preocupacions de la gent, per corregir idees errònies i, al seu torn, recollir crítiques constructives per informar el futur. polítiques. Per tal de fomentar un entorn cibernètic positiu, just i saludable, Xi va defensar una reforma de la gestió de l'espai cibernètic de la Xina per garantir un contingut en línia d'alta qualitat amb energia positiva i valors dominants, en benefici de tots.

Seguretat cibernètica

Els líders superiors Li Keqiang i Liu Yunshan, que són tots dos caps adjunts del Grup rector d'informatització i seguretat a Internet central, també van assistir a aquest simposi. Xi va reconèixer que la ciberseguretat és un requisit previ per augmentar l'ús d'Internet.

Xi va instar a accelerar el procés de desenvolupament d'un sistema que protegeixi la infraestructura d'informació clau i garanteixi la seguretat en línia.

A més, Xi va assenyalar que s'haurien de millorar les capacitats de defensa d'Internet, i és responsabilitat comuna de tota la societat aconseguir un entorn en línia segur: del govern, les empreses, les organitzacions socials i els internautes. El govern, va dir, accelerarà la legislació a Internet i millorarà la supervisió del ciberespai per evitar les amenaces cibernètiques.

Cap a una nova política d'Internet?

ChinaEU creu que les directrius polítiques donades pel president Xi en aquest simposi constitueixen un punt d'inflexió en la política d'Internet de la Xina. La Xina ha apostat per un ciberespai més segur, però també més tolerant i obert.

Contràriament a la UE, que va crear fa més de deu anys una agència dedicada, ENISA, per promoure i coordinar les polítiques nacionals de ciberseguretat, la Xina encara no ha desenvolupat una estratègia integral de ciberseguretat.

A partir d'ara, la ciberseguretat serà un punt central de l'administració de Xi Jinping. La nova política es basa en els passos recents. Després de la creació l'any 2014 del grup líder en ciberseguretat i informatització central, el 25 de març d'aquest any es va fundar l'Associació de seguretat cibernètica de la Xina, una organització sense ànim de lucre per a la ciberseguretat, que agrupa 257 grans empreses d'Internet, empreses de ciberseguretat, institucions de recerca científica i persones com a membres finançadors.

L'Associació tindrà un paper rector en la governança de la ciberseguretat a més de ser una plataforma d'intercanvi i cooperació internacional.

Atesa l'estreta relació entre ChinaEU i la indústria xinesa de les TIC, ChinaEU pot ser l'interlocutor natural a Europa, i per aquest motiu ChinaEU està disponible per convertir-se en un soci europeu clau de l'Associació de Ciberseguretat de la Xina.

Els estudis comparatius dels marcs reguladors de la Xina i la UE, el comerç electrònic, el big data, l'Internet de les coses, incloses les normes sobre ciberseguretat, també formaran part de l'àmbit del Centre de Recerca Digital Xina-UE, que es posarà en marxa a finals d'any. per ChinaEU en col·laboració amb la Xina Internet Development Foundation.

L'altra nova direcció política presentada en el discurs del president Xi és una major obertura al sistema global d'Internet i als seus actors. Aquesta nova política serà especialment aclamada per aquelles empreses d'Internet occidentals que es van queixar de les restriccions a l'accés al mercat d'Internet xinès. En particular, ChinaEU veu grans oportunitats per a les startups de la UE, que poden aportar innovacions a la Xina i complementar el paper dels actors actuals en el desenvolupament d'Internet. Per tant, ChinaEU està explorant l'interès tant a la Xina com a la UE per organitzar un programa d'entrenament conjunt per impulsar l'emprenedoria d'alta tecnologia i d'Internet, anomenat SilkCamp. Aquest programa buscarà startups europees per navegar pel mercat xinès i, a l'inrevés, donarà suport a les startups xineses a escalar-se a Europa.

Es pot trobar una àmplia cobertura de l'agència de notícies Xinhua del simposi presidit pel president Xi el 19 d'abril. aquí.

ChinaEU és una associació internacional dirigida per negocis que té com a objectiu intensificar la investigació conjunta i la cooperació empresarial i les inversions mútues a Internet, Telecomunicacions i tecnologia d'alta tecnologia entre la Xina i Europa. La XinaEU proporciona una plataforma per al diàleg constructiu entre líders de la indústria i representants d'alt nivell de les institucions europees i el govern xinès. 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències