Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

estatut d'economia de mercat per #China: No hi ha llum verda sense condicions, diu PPE

COMPARTIR:

publicat

on

china-economy_wide-59a4aa2a91c279a193c37ca3fdd265ad9811d98fEl Grup PPE ha demanat a la Comissió Europea que enforteixi un instrument eficaç de defensa comercial per garantir la protecció de la indústria de la UE contra les importacions abocades procedents de la Xina. La resolució del grup subratlla que mentre la Xina no compleixi els cinc criteris exigits per la UE per qualificar-se com a economia de mercat, la UE hauria d’utilitzar una metodologia no estàndard en investigacions antidumping i antisubvencions sobre les importacions xineses per determinar comparabilitat de preus.

Al mateix temps, durant el debat plenari d'avui sobre l'estatus d'economia de mercat de la Xina, el portaveu del Grup PPE al Comitè de Comerç Internacional, el diputat europeu Daniel Caspary, va demanar al Consell Europeu que aturi el bloqueig de la legislació sobre els instruments de defensa comercial: "L'associació estratègica amb La Xina és extremadament important per a nosaltres, independentment de si es considera que Xina té una economia de mercat o no, perquè evidentment no ho fa. Al mateix temps, hi ha centenars de milers de persones europees que treballen a la indústria siderúrgica i estan molt preocupades Hem d’actuar amb urgència perquè s’assegurin que es potenciïn els instruments comercials de la UE. Els llocs de treball són importants per al grup PPE; la indústria europea és important i la volem protegir ”, va dir Caspary.

"Em sorprèn que la Comissió Europea encara no hagi presentat una solució sobre com la UE hauria de complir les normes de l'OMC ja acordades fa 15 anys. No falten cinc minuts per dotze, passen cinc minuts i encara estem esperant. La gran pregunta és si hi ha alguna possibilitat d'aprovar noves lleis abans que sigui massa tard ", va subratllar el portaveu adjunt del grup PPE al comitè europeu de Comerç Internacional Christofer Fjellner, responsable de la legislació sobre instruments de defensa comercial.

El relator permanent del Parlament Europeu sobre la Xina, eurodiputat Iuliu Winkler, ha subratllat que l'associació estratègica de la UE amb la Xina s'ha de basar en la reciprocitat i els beneficis mutus: "Qualsevol decisió sobre l'estat d'economia de mercat de la Xina en les investigacions antidumping hauria de complir plenament Normes de l’OMC. El reconeixement automàtic de la condició d’economia de mercat de la Xina no és una opció vàlida, de manera que demanem a la Comissió Europea que identifiqui instruments de defensa comercial viables que es puguin aplicar per protegir la indústria siderúrgica i altres indústries contra la competència deslleial i el dumping. Creiem que el diàleg amb la Xina i altres socis de l'OMC conduirà a identificar les millors solucions que s'han d'aplicar als socis estratègics en interès mutu de la UE i la Xina ".

Després del debat del Parlament Europeu, el president del grup S&D, Gianni Pittella, va dir: "El grup S&D està en contra d’atorgar la condició d’economia de mercat a la Xina per una senzilla raó: la Xina, malgrat els enormes esforços que ha fet, encara no és una economia de mercat. el persistent abocament social, climàtic i industrial que assumeix la Xina posaria en perill no només el futur del sector siderúrgic europeu, sinó el de tota la indústria manufacturera europea: hi ha en joc milions de llocs de treball i una part fonamental del PIB europeu.

"En aquest moment, és el nostre deure prestar atenció i escoltar les protestes i preocupacions de milions de treballadors europeus. Com a principi de precaució, hem d'aturar-ho. No volem ser responsables d'un error històric".

l'estatus d'economia de mercat per a la Xina: Els eurodiputats demanen garanties de competència lleial

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències