Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#OCEANA Trucades relatives a la Comissió Europea per tancar els peixos llacuna etiquetatge als restaurants

COMPARTIR:

publicat

on


Oceana demana a la Comissió Europea que realitzi un estudi objectiu a tota la UE sobre l’etiquetatge erroni de peixos als restaurants per aclarir la magnitud del problema, identificar el seu origen a la cadena de subministrament, identificar motius i raons i determinar quina és la més efectiva. manera de fer front a la UE.

Oceana aplaudeix l’adopció d’una resolució sobre la traçabilitat dels productes de peix als restaurants del Parlament Europeu, una iniciativa política del president de la Comissió de Pesca, diputada Alain Cadec. La resolució es va crear en resposta a Informe 2015 d'Oceana la qual cosa va revelar que 1 a 3 els peixos venuts als restaurants de Brussel·les és errònia. Aquesta trucada de despert del Parlament Europeu insta a la Comissió Europea i als Estats membres a abordar la pràctica generalitzada de l'etiquetatge fraudulent dels peixos a tota la UE, a través de reforços controls i inspeccions, en particular a restaurants, i l'adopció de proves d'ADN per ajudar-vos identificació d'espècies.

"Les conseqüències de la nostra investigació sobre fraus en el peix relacionats amb restaurants, càterings i institucions de la UE arriben a una conclusió clara: els restaurants estan caient en els buits de les regles de traçabilitat", va dir Lasa Gustavsson, directora executiva d'Oceana a Europa. “Un sistema integral de traçabilitat dels productes del peix, des del vaixell fins al plat, no només és necessari per protegir els consumidors, sinó que és fonamental garantir la sostenibilitat de les nostres polítiques pesqueres a Europa, per exemple, impedint l’entrada al mercat de peixos il·legals o no segurs. ”

Tot i que els estudis recents realitzats a la Unió Europea han experimentat nivells més baixos de substitucions de peix marí per als peixos no transformats, per exemple, els venuts als supermercats, altres estudis han revelat nivells molt més elevats de frau als restaurants, principalment perquè estan subjectes a menys regles d’etiquetatge. Mentre que els consumidors de peixos als supermercats poden trobar fàcilment i amb confiança el nom científic, el nom comercial o la informació sobre la zona de captures, els clients del restaurant no poden prendre una decisió similar. A més, les autoritats nacionals sovint lluiten per inspeccionar de manera eficaç els restaurants a causa de la reducció de capacitat o per limitacions administratives en el seu mandat per dur a terme controls inesperats o misteriosos.

"Els grans reptes queden fora dels límits del sector minorista; Els restaurants (incloses les opcions "per emportar-se") i altres serveis alimentaris estan subjectes a una normativa d'etiquetatge relativament menor ia la reducció de la seva aplicació ", va concloure el projecte de la UE ETIQUETAT, que a 2015 va dur a terme el major estudi d’autenticitat del peix fins a la data.

Llegiu més sobre el treball d’Oceana frau de peix i marisc.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències