Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Ukraine: La reforma del mercat i de l'electricitat

COMPARTIR:

publicat

on

augment de l'índex-eficiència-energètica-FINALEl març de 2016, el gabinet de ministres d'Ucraïna va aprovar un projecte de llei sobre el mercat elèctric (EML) que pretén alinear el marc legal del sector elèctric amb el tercer paquet energètic de la UE. Això es pot considerar un pas més per part d’Ucraïna cap a un mercat elèctric on els costos reals (deguts a la generació, transmissió i distribució) proporcionin una base per a la formació de preus a l’engròs i al detall. Això planteja la pregunta: fins a quin punt ha avançat Ucraïna i fins on ha d’arribar? El que segueix té en compte algunes de les àrees cobertes per l'ELM i la seva concordança amb les disposicions de la 3rd Paquet energètic.

En virtut de l 'EML, el Ministeri d' Energia i la La indústria del carbó s’encarrega d’expedir els permisos per a la licitació de noves generacionsng capacitat. Tanmateix, sembla que no hi ha cap obligació per part del ministeri de tractar les ofertes de manera no discriminatòria. Potser això està implícit a la llei. Això també planteja una altra qüestió: per què cal fer licitacions (i permetre que el govern actuï com a porter) si la intenció és avançar cap a un sistema basat en el mercat?

En el cas del sistema de transmissió, el TSO, Ukrenergo, ja està desglossat legalment i funcionalment, mentre que continua sent una empresa estatal, igual que RTE a França. En falta un model per a la separació de la propietat i a procediment per a la certificació d’Ukrenergo segons el que estableixen els articles 10 i 11 de la Directiva 2009/72 / CE i l’article 3 del Reglament (CE) 714/2009. En el context de, RTE, és important això? O un detall?

La xarxa de distribució i el subministrament (per als clients finals) també estan coberts per l'ML en termes de separació legal i funcional, que compleix així la legislació de la UE. Tanmateix, a la pràctica, sembla que la distribució encara s’inclou amb el subministrament regulat d’electricitat als Oblenergos. Això planteja la pregunta: la legislació secundària abordarà això (i el paper dels Oblenergos?).

L'accés a la xarxa de transmissió està ben cobert per la EML per a generadors. No obstant això, l'accés per als clients (a nivell de transmissió) està menys ben cobert. Tenint en compte que a qualsevol país, les empreses amb connexions de nivell de transmissió es poden numerar doble figuras, és significatiu (un detall? o un problema bàsic?). És alguna cosa que, de nou, podria estar cobert per la legislació secundària? En una nota més seriosa, l'assignació de la capacitat transfronterera i la gestió de la congestió no han estat cobertes per la EML. No obstant això, el febrer de 2015 es van adoptar subhastes electròniques en diversos períodes de temps (anuals, mensuals, diaris) que són capaços de coordinar les subhastes amb operadors veïns. Es mantenen algunes mancances, com ara reserves de capacitat i accés prioritari, participació limitada només als proveïdors, dependència de l’electricitat comprada al proveïdor majorista. Un altre cas per a una legislació més secundària?

Els mercats impliquen la possibilitat de canviar d’un proveïdor a un altre. L’ELM pren nota de la legislació anterior que permet que tots els clients que no són de la llar canviïn de proveïdor des del gener de 2014, i que els clients residencials siguin elegibles a partir del gener de 2015. Malauradament, aquesta legislació anterior que contemplava les llars mai s’ha aplicat. Així, els clients comercials poden canviar, però les llars no.

El canvi, pel que fa a aquesta situació, sembla que està en camí. En virtut de l’ELM, Energorynok actualment el comprador únic d’electricitat de qualsevol planta superior a 20 MW serà substituït per acords bilaterals i mercats d’equilibri diari i endavant a partir de juliol de 2017. Un dels possibles obstacles és el Fons d’assignació de desequilibris que limita la mida i volums de qualsevol mecanisme de negociació líquid i podria distorsionar els senyals de preus de mercat. La nova llei té una disposició per eliminar-la gradualment el 2030. Potser això podria passar abans?

anunci

Tot i que l'EML no preveu un alliberament immediatzció de preus, permet una eliminació gradual de la regulació de preus. Tot i que els preus regulats encara estaran disponibles per a clients domèstics i no domèstics, aquests han de tenir en compte els costos, cosa que comporta un augment gradual dels preus per als clients domèstics. Les pujades de preus de l’electricitat mai són populars, però la seva impopularitat es pot reduir si les llars tenen la capacitat de canviar fàcilment de proveïdor i si el govern introdueix un programa d’eficiència energètica (elèctrica) adequat als seus propòsits. Si ho fes, el convertiria en un líder a Europa des de llavors segons la Comissió Europea cap altre país té aquest programa.

En el passat, la visió des de fora era que el sector elèctric d’Ucraïna estava excessivament regulat amb una estranya barreja de preus regulats dels generadors nuclears i hidràulics, mentre que les centrals tèrmiques de carbó venien la seva producció a través d’una plataforma de licitació diàriament. L’ELM sens dubte és un pas en la bona direcció allunya el sector elèctric d'Ucraïna d'aquests acords híbrids i, per tant, evoluciona cap a Estil comunitari mercats i preus que reflecteixen els costos i, finalment, un sector d’energia elèctrica sanitària financera.

L'autor, Mike Parr, és un anunciirectora of PWR Consultants Limitada.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències