Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#IDAHOT2016: ONU decisió de prohibir als grups LGBT de la conferència sobre la SIDA compleix els Estats Units i la protesta de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

ff0bf9cd242ce208d4004d895691c768f0eb4302Després del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia (2016 de maig) (# IDAHOT17), els Estats Units i la Unió Europea protesten contra la decisió de l'ONU de prohibir a almenys 2016 grups no governamentals la participació en un gran conferència sobre la SIDA el proper mes.

L'ambaixadora dels EUA Samantha Power (a la foto) va dir que les ONG retirades de la llista de participants "semblen haver estat escollides per la seva participació en LGBTI, transgènere o defensa de la joventut".

En una carta al president de l'Assemblea General de les Nacions Unides, Mogens Lykketoft, Power va sol·licitar que aquests grups, inclosa l'Acció Mundial per a la Igualtat Trans amb seu als Estats Units, poguessin participar en el Reunió d'alt nivell sobre el VIH / SIDA del 8 al 10 de juny.

L'ambaixador de la Unió Europea, Joao Vale de Almeida, va dir que les ONG havien estat retirades de la llista després de les objeccions dels estats membres i que van demanar informació sobre quins països s'oposaven a la seva presència.

Una de les ONG europees a qui se li ha prohibit la participació és la Coalició Euroasiàtica sobre Salut Masculina, amb seu a Estònia, que s'ha mostrat ferma sobre els drets dels homosexuals a Rússia i altres antigues repúbliques soviètiques.

Egipte va sol·licitar la prohibició d’assistir a 11 grups a la conferència sobre la SIDA, en una sol·licitud enviada en nom de 51 països de l’Organització de Cooperació Islàmica (OIC), segons una carta vista per AFP aquest dimarts.

A part dels grups activistes gais estonians i nord-americans, Egipte es va oposar a la participació del grup Ishtar Homes que tenen relacions sexuals amb homes de Kenya i de la Xarxa Transgènere Àsia-Pacífic de Tailàndia.

anunci

La llista cita grups d'Egipte, Guyana, Jamaica, Perú, Ucraïna, així com homes africans per a la salut i els drets sexuals, una coalició de 18 grups LGBT a tot Àfrica.

L'ambaixador de la UE va escriure en la seva carta enviada la setmana passada que es van fer canvis en una llista inicial de delegacions sense consultar els estats membres.

"Atès que les persones transgènere tenen 49 vegades més probabilitats de viure amb el VIH que la població general, la seva exclusió de la reunió d'alt nivell només impedirà el progrés mundial en la lluita contra la pandèmia del VIH / SIDA i l'assoliment de l'objectiu d'una generació lliure de sida ", Va escriure Power en la seva carta.

La reunió d’alt nivell està orientada a mesures de seguiment ràpid per acabar amb l’epidèmia del VIH el 2030.

En declaracions al Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, l’alta representant de la UE Federica Mogherini va dir: "Amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, la UE reitera el seu ferm compromís amb la igualtat i la dignitat de tots els éssers humans, independentment de de la seva orientació sexual i identitat de gènere.

"Tot i els progressos recents arreu del món, gairebé 80 jurisdiccions encara criminalitzen les relacions entre persones del mateix sexe. En molts llocs, la discriminació i la violència contra les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals és un fet quotidià.

"La UE repeteix la seva crida a tots els governs de tot el món perquè compleixin els seus compromisos internacionals en matèria de drets humans, repudiïn la intolerància i promoguin la igualtat tal com es recull a la Declaració Universal de Drets Humans i altres instruments. En aquest dia, la UE també vol rendeix homenatge als valents esforços de defensa realitzats per defensors dels drets humans, activistes, periodistes de mitjans de comunicació i organitzacions de la societat civil per fer front a les violacions de les persones LGBTI.

"La seva tasca ha estat crucial en tots els passos per posar aquestes qüestions sobre la taula, documentar els abusos i defensar la protecció efectiva dels drets humans fonamentals.

"En línia amb les directrius de la UE sobre els drets de les persones LGBTI i el Pla d'acció de la UE sobre drets humans i democràcia, continuarem treballant amb tots els socis per avançar en els drets humans de tot el món".

Els drets de les persones LGBTI a la Unió Europea

La prohibició de la discriminació i la protecció dels drets humans són elements importants de l’ordenament jurídic de la UE. Tot i això, la discriminació contra les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexual (LGBTI) persisteix a tota la UE, adoptant diverses formes, inclosos els abusos verbals i la violència física. Actualment, la legislació de la UE reconeix l’orientació sexual com a motiu de discriminació. No obstant això, l’abast d’aquestes disposicions és limitat i no cobreix la protecció social, la sanitat, l’educació i l’accés a béns i serveis, cosa que deixa les persones LGBTI especialment vulnerables en aquestes àrees.

A més, la competència de la UE no s’estén al reconeixement de l’estat civil o familiar. En aquest àmbit, les regulacions nacionals varien, ja que alguns estats membres ofereixen el dret a casar-se a les parelles del mateix sexe, altres permeten formes alternatives de registre i, d’altres, no ofereixen cap estatut legal per a les parelles del mateix sexe. Les parelles del mateix sexe poden tenir o no el dret d’adoptar fills i d’accedir a la reproducció assistida. Aquests estatus jurídics divergents tenen implicacions, per exemple, per als socis de dos estats membres amb estàndards diferents que volen formalitzar / legalitzar la seva relació o per a les parelles del mateix sexe i les seves famílies que vulguin traslladar-se a un altre estat membre.

La lluita contra la discriminació ha passat a formar part de les polítiques internes i externes de la UE i ha estat objecte de nombroses resolucions del Parlament Europeu. No obstant això, l'acció en aquesta àrea continua sent problemàtica quan es tracta de qüestions relatives a àrees tradicionalment reservades als estats membres, com l'estat civil i el dret de família.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències