#ISSG: Declaració del Grup Internacional de Suport #Syria

Síria-topReunits a Viena el 17 de maig com el Grup Internacional de Síria Suport (ISSG), la Lliga Àrab, Austràlia, Canadà, Xina, Egipte, la Unió Europea, França, Alemanya, Iran, Iraq, Itàlia, Japó, Jordània, Líban, Països Baixos , l'Organització de Cooperació Islàmica, Oman, Qatar, Rússia, Aràbia Saudita, Espanya, Turquia, els Emirats àrabs Units, el Regne Unit, les Nacions Unides i els Estats Units va reafirmar la determinació de la GEEI per enfortir el cessament de les hostilitats, per assegurar complet i l'accés humanitari sostingut a Síria, i per assegurar el progrés cap a una transició política pacífica.

La cessació de les hostilitats

Membres, posant l'accent en la importància d'una cessació total de les hostilitats a la disminució de la violència i salvar vides, han posat èmfasi en la necessitat de consolidar el cessament a la cara d'amenaces greus, especialment durant les últimes setmanes. Els membres van acollir amb satisfacció la declaració conjunta de maig 9 per la cessació del foc del Grup de Treball copresidents, la Federació de Rússia i els Estats Units, recommitting a intensificar els esforços per assegurar la implementació a nivell nacional de la cessació. En aquest sentit, van donar la benvinguda als treballs en curs del Grup de Tasques i altres mecanismes per facilitar la solidificació de la suspensió, com ara el Centre d'Operacions de les Nacions Unides i la cèl·lula de coordinació de Rússia i els Estats Units a Ginebra.

Els membres del ISSG insta la plena conformitat de les parts en els termes de la cessació, incloent el cessament de les operacions ofensives, i es van comprometre a utilitzar la seva influència amb les parts per al cessament d'obtenir aquest compliment. A més, el GEEI una crida a totes les parts en la cessació d'abstenir de respostes desproporcionades a les provocacions i per fer prova de moderació. Si els compromisos de les parts en la cessació no s'aplicaran de bona fe, les conseqüències podrien incloure el retorn de guerra a gran escala, que tots els membres de la GEEI van pensar que seria en interès de ningú. Quan els co-presidents creuen que una de les parts al cessament de les hostilitats ha desenvolupat una conducta d'incompliment persistent, el grup de treball podria referir tal comportament els ministres ISSG o aquells designats pels Ministres per determinar les accions apropiades, incloent l'exclusió d'aquestes parts de les disposicions de la cessació i la protecció que els brinda. D'altra banda, el fet que el cessament de les hostilitats i / o de la concessió d'accés a la prestació d'ajuda humanitària augmentarà la pressió internacional Yon els que no complir amb aquests compromisos.
Prenent nota de les trucades anteriors de la GEEI i la va aprovar per unanimitat la resolució-2254 18 de desembre 2015, el GEEI va reiterar la seva condemna als atacs indiscriminats per qualsevol part en el conflicte. El GEEI va expressar la seva greu preocupació per la creixent de víctimes civils en les últimes setmanes, deixant clar que els atacs contra la població civil, inclosos els atacs a instal·lacions mèdiques, per qualsevol de les parts, és totalment inacceptable. El GEEI va prendre nota del compromís de març 2016 pel govern sirià no participar en l'ús indiscriminat de la força i va instar el compliment d'aquest compromís. El ISSG s'ha compromès a intensificar els seus esforços per aconseguir que les parts per aturar qualsevol ús indiscriminat de la força, i va celebrar el compromís de la Federació de Rússia en la Declaració Conjunta de maig 9 a "treballar amb les autoritats sirianes per reduir al mínim les operacions d'aviació sobre àrees habitades predominantment per civils o parts en la cessació, així com el compromís dels Estats Units per intensificar el seu suport i assistència als aliats a la regió per ajudar a prevenir el flux de combatents, armes o suport financer a organitzacions terroristes a través de les seves fronteres ".

El ISSG, assenyalant que Da'esh i el Front Nusra són designats pel Consell de Seguretat de l'ONU com a organitzacions terroristes, ha instat que la comunitat internacional faci tot el possible per evitar que qualsevol material o financer d'arribar a aquests grups i dissuadir qualsevol de les parts al cessament dels combats en col·laboració amb ells. El GEEI dóna suport als esforços dels copresidents de la cessació del foc de grup de treball per desenvolupar una comprensió compartida de l'amenaça que suposa, i la delimitació del territori controlat, per Da'esh i el Front Nusra, i considerar maneres de fer front de manera decisiva a l'amenaça plantejat per Da'esh i el Front Nusra a Síria i la seguretat internacionals. El GEEI ha posat èmfasi que les mesures contra aquests dos grups, les parts han d'evitar qualsevol atac a les parts en la cessació i els atacs contra la població civil, d'acord amb els compromisos continguts en la Declaració de febrer 22 conjunt de la Federació de Rússia i els Estats Units.

El ISSG també va prometre el suport per a la recerca de transformar el cessament en un alto el foc a nivell nacional més àmplia en paral·lel amb els avenços en les negociacions per a una transició política entre les parts sirianes en consonància amb el Comunicat de Ginebra juny de 2012, les resolucions pertinents del CSNU i les decisions del ISSG.

Assegurar l'accés humanitari

Des de l'última reunió del GEEI, les Nacions Unides, en coordinació amb el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i la Mitja Lluna Roja Síria àrab, ha prestat assistència a 255,000 persones en una zona assetjada i persones 473,000 en zones de difícil accés. No obstant això, el govern sirià encara ha de permetre l'accés a molts llocs, incloent un nombre de comunitats assetjades a Damasc Rural, en contravenció de la Declaració de Munic. Els equips d'avaluació de les Nacions Unides, l'assistència, incloent subministraments mèdics i personal per garantir el seu ús adequat per salvar vides, se'ls ha negat a les poblacions necessitades. Encara que algunes evacuacions mèdiques d'urgència han tingut lloc, molts casos s'han retardat o denegat.

Els membres de la GEEI van reafirmar que setges de la població civil a Síria són una violació del dret internacional humanitari i va demanar la suspensió immediata de tots els setges. El ISSG s'ha compromès a utilitzar la seva influència amb totes les parts de la planta i en coordinació amb les Nacions Unides per assegurar immediat, sense traves i l'accés humanitari sostingut a tot Síria, i permetre que l'ajuda humanitària arribi a totes les persones necessitades, sobretot en tota assetjada i maquinari per arribar a les zones, segons la definició de l'ONU i es demana a la resolució 2254. Com es demana en la resolució 2258, creus fronterers que siguin necessaris per al socors humanitari han de romandre obertes.

El GEEI insistit en mesures concretes per permetre la prestació de serveis d'assistència humanitària d'urgència en les següents ubicacions: Arbeen, Darraya, Douma, East Harasta, Mouadhimiyeh, Zabadin i Zamalka. lliuraments regulars humanitàries han de continuar, d'acord amb els plans mensuals de les Nacions Unides, a tots els altres assetjada i llocs de difícil accés, incloent Fouah, Kefraya, Kafr Batna, Ein Terma, Hammura, Jisrein, Madaya, Zabadani, Yarmouk. A partir de juny 1, si l'ONU se li nega l'accés humanitari a qualsevol de les àrees designades assetjats, la GEEI demana al Programa Mundial d'Aliments per dur a terme immediatament un programa de passarel·les telescòpiques i les gotes d'aire per a totes les àrees que ho necessiten. El ISSG es compromet a donar suport a un programa d'aquest tipus, i també demana a totes les parts en la cessació de les hostilitats per proporcionar un entorn segur per a aquest programa. lliuraments d'aire també han de seguir Dayr al-Zour. El GEEI ha posat èmfasi que aquest accés, igual que en altres àrees, ha de ser continu durant el temps que persisteixen necessitats humanitàries. L'accés humanitari a aquestes àrees més urgents serà un primer pas cap a la plena accés, sostingut i sense obstacles en tot el país.

Els membres de la GEEI desitjant veure pla de juny de les Nacions Unides per als lliuraments humanitàries prioritàries i insten el govern a aprovar que amb rapidesa i en la seva totalitat per recuperar el temps perdut. Tots els membres del ISSG es comprometen a treballar junts immediatament amb les parts sirianes per assegurar que no hi hagi retard en la concessió de l'autorització i l'acabament de totes les peticions de l'ONU per a l'accés consistent amb la resolució 2254, 12 paràgraf.

El GEEI va reafirmar que l'accés humanitari no hauria de beneficiar a cap grup en particular sobre qualsevol altre, sinó que ha de ser atorgada per tots els costats per a totes les persones necessitades, en plena conformitat amb la Resolució 2254. L'ajuda humanitària ha de ser lliurat a la base de la necessitat, per al nombre de beneficiaris especificats per l'ONU, amb el paquet complet dels aliments, mèdiques, quirúrgiques, aigua, sanejament, articles no alimentaris, i qualssevol altres béns requerits amb urgència segons ho determini el ONU. La prestació de serveis de salut mòbils i l'evacuació dels casos d'urgència mèdica ha de ser facilitada per tots els costats basades únicament en la urgència i necessitat.

El GEEI va demanar a l'ONU que informi setmanal, en nom del Grup de Treball, sobre els progressos realitzats en l'aplicació del pla esmentat anteriorment, de manera que en cap cas d'absència de retards d'accés o aprovacions, els membres rellevants del ISSG podria utilitzar la seva influència per pressionar el part o parts requerida per proporcionar que l'aprovació i l'accés. El GEEI va decidir a més que, en els casos en què l'accés humanitari es nega sistemàticament, ja sigui total o per la denegació del lliurament de determinades categories d'ajuda humanitària o desacords sobre el nombre de beneficiaris, el GEEI, amb l'acord dels copresidents, caninform la Consell de seguretat per l'enviat especial de l'ONU per a Síria.

ISSG copresidents i participants es van comprometre a garantir que els combois d'ajuda humanitària s'utilitzen únicament amb finalitats humanitàries. Les organitzacions internacionals humanitàries, en particular les Nacions Unides, exerciran el paper central, ja que involucren al govern sirià, Àrab Síria de la Mitja Lluna Roja, l'oposició i les poblacions locals, en l'organització de la vigilància i sostingut i la distribució de l'ajuda ininterrompuda.

Encoratgem a la comunitat internacional i les Nacions Unides a intensificar els esforços per satisfer les necessitats dels desplaçats interns a tot Síria, sense perdre de vista l'imperatiu de les condicions d'edificació per al retorn segur dels refugiats, fins i tot durant la transició, de conformitat amb totes les normes de dret internacional humanitari i tenint en compte els interessos dels països d'acollida.

Avançar cap a una transició política com la norma

El GEEI va reiterar l'objectiu de complir amb la data límit establerta per la Resolució 2254 del mes d'agost 1 perquè les parts arribin a un acord sobre un marc per a una veritable transició política, que inclouria un cos ampli, incloent i no sectària de transició de govern amb plens poders executius . En aquest sentit, van donar la benvinguda al "Resum de Mediador", emès després de la tercera ronda de converses entre les parts de Síria, d'abril de 27 per l'ONU l'enviat especial Staffan de Mistura, i visats, en particular els "Elements comuns de transició política", va assenyalar en l'informe, així com les "qüestions fonamentals per a una transició viable" que figura a l'annex de l'informe 1 que poden servir de base per a la següent ronda de les negociacions intra-sirians. El GEEI s'observa que les parts han acceptat una transició política serà supervisada per un òrgan de govern de transició format sobre la base del consentiment mutu i investit de plens poders executius, per assegurar la continuïtat de les institucions governamentals, de conformitat amb la Resolució 2254. Sobre la base del Comunicat de Ginebra, el GEEI va instar les parts a participar de manera constructiva amb l'enviat especial de l'ONU per abordar les qüestions fonamentals per a una transició, segons el que estableix l'enviat especial. ISSG membres creuen que les parts haurien de tornar a les negociacions sobre aquesta base en un moment apropiat.

Tots els membres del ISSG van reafirmar que la transició política a Síria ha de ser de propietat sirià i dirigit per Síria, i van expressar el seu compromís inequívoc i unida a facilitar l'inici de la transició política a Síria per acord amb la resolució 2254 (2015) i les declaracions anteriors ISSG del mes d'octubre 30 i novembre 14, 2015, 11 i febrer, 2016. El ISSG també sol·licita enviat especial de l'ONU per a Síria de Mistura per facilitar els acords entre les parts sirianes per l'alliberament dels detinguts. El GEEI cridat a tots els detinguts d'havers de part a protegir la salut i seguretat de les persones sota la seva custòdia.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Síria, Nacions Unides

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *