Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Turkey: Eurodiputats per anar a Grècia per comprovar sobre els refugiats i l'aplicació d'acord de la UE-Turquia

COMPARTIR:

publicat

on

Parthenon-en-Acropolis-en-Atenes-GrèciaUna delegació del Comitè de Llibertats Civils viatjarà a Grècia del 18 al 20 de maig per comprovar la situació dels refugiats a les fronteres exteriors de la UE i avaluar com s'està implementant l'acord UE-Turquia per gestionar els fluxos de migrants i sol·licitants d'asil a la UE. Els eurodiputats visitaran la frontera entre Grècia i l'ARYM, l'illa de Lesbos i Atenes. També es reuniran amb representants del govern grec i d'organismes de la UE i internacionals, així com d'ONG.

L'objectiu de la delegació, formada per 10 eurodiputats encapçalats per Peter Niedermüller (S&D, HU), és avaluar la situació sobre el terreny per identificar possibles necessitats i mesures addicionals a prendre, inclòs pel que fa a la implementació de la UE. -Acord amb Turquia. Els eurodiputats volen comprovar com s'estan processant les sol·licituds d'asil, la informació i el suport que s'ofereixen als migrants i mantenir debats sobre les operacions de rescat i la gestió de les fronteres.

Visitaran les recepcions obertes i tancades a la part nord del país i a Lesbos. Els eurodiputats del Comitè de Llibertats Civils han preguntat repetidament a la Comissió sobre les condicions als centres d'acollida grecs, el nombre i els antecedents del personal que realitza entrevistes d'asil i el retorn de migrants i sol·licitants d'asil a Turquia. Els preocupa especialment la situació dels col·lectius vulnerables, com ara les dones amb fills i els menors no acompanyats.

Delegació: Peter NIEDERMÜLLER (cap de delegació, S&D, HU), Birgit SIPPEL (S&D, DE), Mariya GABRIEL (PPE, BG), Helga STEVENS (ECR, BE), Malin BJÖRK (GUE/NGL, SE), Laura FERRARA (EFDD, IT), Roza Maria Gräfin THUN UND HOHENSTEIN (EPP, PL), Janice ATKINSON (ENF, UK), Anna Maria CORAZZA BILDT (EPP, SE) i Elissavet VOZEMBERG-VRIONIDI (EPP, EL).

El cap de la delegació farà una roda de premsa a Atenes a les 10h, divendres 20 de maig.

Més informació

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències