Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Immigració: reubicació i reassentament: els estats membres han d'actuar per mantenir la gestió actual dels fluxos

COMPARTIR:

publicat

on

ImmigracióOn 18 May, the Commission adopted its latest progress report on the EU’s emergency relocation and resettlement schemes, assessing actions taken up to 13 May 2016. Overall, progress remains unsatisfactory since the Commission’s second report, despite signs of increased preparation for future action: few relocations have taken place since mid-April, though the pipeline of future relocations has been strengthened. Progress has been made on resettlement as part of the implementation of the EU-Turkey Statement, but must be accelerated to avoid migrants returning to irregular routes. Greater efforts on relocation are increasingly urgent in view of the humanitarian situation in Greece and the increase in arrivals to Italy.

Migration, Home Affairs and Citizenship Commissioner Dimitris Avramopoulos said: “We cannot be satisfied with the results achieved so far. More has to be done, and swiftly. We need to quickly respond to the urgent humanitarian situation in Greece and prevent any deterioration of the situation in Italy. The planning we see for upcoming relocations must be delivered. I urge all Member States to get ready to move at last. In parallel, we need to increase resettlements, mostly from Turkey, but also from other countries such as Lebanon and Jordan. Our recent progress in breaking the smugglers’ business model is only sustainable if a safe legal channel also opens for asylum seekers. It is important to speed up the pace and deliver fully on the 1:1 mechanism as part of the EU-Turkey Statement.”

Reubicació

En el seu primer informe sobre reubicació i reassentament del 16 de març, la Comissió va establir l'objectiu de reubicar almenys 20,000 persones a mitjans de maig. Aquest objectiu no s'ha assolit. Només s'han reubicat 355 persones addicionals durant l'últim període d'informe, la qual cosa fa que el nombre total de sol·licitants reubicats de Grècia i Itàlia a 1500. Els esforços de reubicació es van tornar a fer només uns pocs estats membres i estats Schengen associats.

Segons l'última informació disponible, uns 46,000 sol·licitants d'asil i migrants es troben a la Grècia continental, a l'espera de ser processats. Grècia s'enfronta a una crisi humanitària que requereix una acció ràpida per permetre un gran nombre de reubicacions. Grècia està preparant un important exercici de preinscripció que accelerarà la identificació i el registre complet dels sol·licitants de reubicació. Després d'aquest exercici, un nombre important de sol·licitants d'asil addicionals estaran preparats per a la seva reubicació durant els mesos següents. Un augment previst del nombre d'arribades a Itàlia, a mesura que milloren les condicions meteorològiques, també requerirà que tots els estats membres proporcionin suport.

En l'informe, la Comissió insta els estats membres a posar en marxa una planificació efectiva per augmentar les seves promeses i reduir el temps de resposta a les sol·licituds de reubicació. La Comissió demana als estats membres amb grans dotacions que es comprometin de manera més activa en la reubicació i es comprometin en funció de la mida de la seva assignació. La Comissió també demana a tots els agents que incrementin la reubicació dels menors no acompanyats.

repoblació

anunci

Segons la informació rebuda dels estats participants, 6,321 persones van ser reassentades el 13 de maig de 2016 en virtut del pla de reassentament del 20 de juliol de 2015. Aquestes persones van ser rebudes per 16 estats de reassentament (Àustria, Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Finlàndia, França i Alemanya). , Islàndia, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Lituània, els Països Baixos, Noruega, Suïssa i el Regne Unit).

El nombre de reassentaments des de Turquia continua augmentant a mesura que els estats membres finalitzen les seves avaluacions dels expedients que Turquia els ha enviat, a través de l'ACNUR. Des del 4 d'abril de 2016, 177 sirians han estat reassentats des de Turquia. Suècia ha rebut el nombre més gran (55), seguida d'Alemanya (54), Països Baixos (52), Finlàndia (11) i Lituània (5). Ja s'han acceptat 723 sol·licituds més i els sol·licitants estan a l'espera de ser traslladats a 7 estats membres diferents.

En total, 19 estats membres i 1 estat associat han indicat que preveuen més de 12,000 places per a reassentaments des de Turquia. Actualment s'estan planejant al voltant de 2,000 reassentaments entre maig i juliol de 2016, subjectes a un nombre bàsic de sirians que tornin de Grècia amb l'esquema 1:1.

Fons

El pla de reubicació d'emergència temporal es va establir en dues decisions del Consell el setembre de 2015 en què els estats membres es van comprometre a reubicar 160,000 persones d'Itàlia i Grècia (i si escau d'altres estats membres) abans del setembre de 2017.

El 8 de juny de 2015, la Comissió va adoptar una proposta d'un pla europeu de reassentament, a la qual va seguir un acord entre els estats membres el 20 de juliol de 2015 per reassentar 22,504 persones amb clara necessitat de protecció internacional, d'acord amb les xifres presentades pel Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

Following the EU Leaders’ Summit with Turkey on 29 November 2015, the Pla d'acció UE-Turquia va ser adoptat. El pla d'admissió voluntària proposat per la Comissió el 15 de desembre de 2015 és un element clau del pla, que té com a objectiu donar suport a Turquia en la gestió dels refugiats i oferir un canal segur i legal per a les persones que necessiten protecció.

El Consell Europeu del 7 de març called for an acceleration of the implementation of relocation, in order to alleviate the humanitarian situation in Greece. The report responds to the Council’s Conclusions, to the obligation under Article 12 of the two Council Decisions on Relocation, and to the Commission’s commitment under the Torna a Schengen Full de Ruta.

La declaració de la UE a Turquia del 18 de març de 2016 estableix que per cada sirià retornat de Turquia des de les illes gregues, un altre sirià serà reassentat de Turquia a la UE. Aquest principi s'aplica a partir del 4 d'abril de 2016. Es dóna prioritat als migrants que no han entrat o intentat entrar a la UE de manera irregular.

La Comissió va adoptar el 16 de març el Primer informe sobre reubicació i reassentament. El segon informe es va aprovar el 12 de maig.

Més informació

Comunicació de la Comissió: Tercer informe sobre reubicació i reassentament

Annex: Reubicacions des de Grècia abans del 13 de maig de 2016

Annex: Reubicacions des d'Itàlia abans del 13 de maig de 2016

Annex: Estat actual del reassentament a 13 de maig de 2016

FITXA INFORMATIVA – Reubicació i reassentament – ​​Estat actual

Preguntes i respostes: Implementació de l'Acord UE-Turquia

Decisió del Consell sobre la reubicació de 40,000 persones d'Itàlia i Grècia

Decisió del Consell sobre la reubicació de 120,000 persones d'Itàlia i Grècia

Declaració UE-Turquia de 18 de març de 2016

Comunicat de premsa: La Comissió fa una proposta immediata per implementar l'acord UE-Turquia: 54,000 places assignades per al reassentament de sirians de Turquia

Proposta de Decisió del Consell per la qual es modifica la Decisió (UE) 2015/1601 del Consell, de 22 de setembre de 2015, per la qual s'estableixen mesures provisionals en l'àmbit de la protecció internacional en benefici d'Itàlia i Grècia

Nota de premsa: Un pla d'admissió humanitària voluntària amb Turquia per a refugiats de Síria

Recomanació de la Comissió per a un pla d'admissió humanitària voluntària per als refugiats de Síria allotjats a Turquia

Conclusions del Consell sobre el reassentament de 20,000 persones que necessiten protecció internacional

El Programa Europeu sobre Migració

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències