Sènior Research Fellow, Rússia i Euràsia Programa

Els líders occidentals són incapaços d’interpretar correctament els senyals russos, d’aquí el sentiment de sorpresa constant. Una comprensió més sofisticada de la mobilització ajudaria a definir polítiques més efectives per tractar amb Rússia.

  • El terme mobilizatsiya - 'Mobilització' - compta amb cada vegada més prominent en la discussió política russa. En ell es descriu un intent coordinat per part de l'Estat per fer front a un seguit de noves amenaces de seguretat - en tots dos sentits estrets i amplis - a Rússia. En part, això reflecteix un ampli debat sobre la possibilitat que s'acosta, potser fins i tot inevitable, de la guerra.
  • Segons l'opinió de molts russos funcionaris, polítics i experts, el sistema internacional és cada vegada més inestable, amb els "punts calents" que està sorgint en moltes regions - fins i tot en el veïnatge immediata de Rússia. Per tant, hi ha preocupació davant la perspectiva d'un segle 21st d'inestabilitat internacional més ampli i un "arc de crisi" al voltant de Rússia. amenaces percebudes específics inclouen la competència emergent internacional dels recursos, la cursa d'armaments internacional que ja està en marxa, i la possibilitat d'un intent liderada pels Estats Units en el canvi de règim a Rússia.
  • la mobilització estatal russa dóna prioritat als problemes de seguretat en el pensament estratègic, amb problemes econòmics i d'un altre subsumits en ells. Que implica l'aplicació de mesures d'emergència dissenyats per posar a prova el sistema rus de l'energia i preparar-la per enfrontar les amenaces identificades per la direcció. La mobilització és per tant principalment de preparació.
  • mesures de mobilització inclouen importants inversions en l'adquisició d'armes, en la millora de les condicions de servei a la indústria de les forces armades i la defensa, i en els sistemes de comandament i control i una major coordinació entre els ministeris. També impliquen un intens programa d'exercicis que impliquen els serveis de seguretat nacionals i les forces armades.
  • El programa de mobilització s'enfronta a problemes en curs - a causa tant de la magnitud de les mesures necessàries i els reptes d'equilibrar les prioritats en un moment d'estancament econòmic, fins i tot de recessió. En particular, sembla que hi ha un debat intern no resolt sobre l'estructura de força, amb algunes veus en el govern i els militars advocant pel manteniment d'un gran grup de reservistes (és a dir, una variant de l'enfocament de mobilització massiva d'estil antic) i altres emfatitzant la desenvolupament d'una força professional més petita en constant combat disposició.
  • La presència de visions de la mobilització de la competència és un ús ineficient dels recursos. Es impedeix el desenvolupament de polítiques coherents, com els plans i reformes sovint troben resistència dels interessos creats. En efecte, la realitat actual de la mobilització russa s'assembla més a la "mobilització, amb dificultat '. No obstant això, per a tots els desafiaments involucrats, la mobilització representa una tendència significativa a llarg termini en la creació de poder estratègic de Rússia.
  • Occident pot fer poc per evitar la mobilització de Rússia / se, però una avaluació més sofisticada del procés i les seves implicacions ajudaria al desenvolupament de polítiques de dissuasió i diàleg més efectives. La comprensió de la naturalesa d’aquesta mobilització hauria d’ajudar a informar la planificació a la cimera de Varsòvia de l’OTAN al juliol de 2016, un esdeveniment que tindrà un paper clau en la configuració de l’estratègia contínua de l’Aliança per fer front a una Rússia més musculosa. En particular, l'OTAN ha de reconèixer que els esforços de mobilització actuals de Rússia encara no estan acabats i probablement continuaran afectant l'eficàcia, la postura i l'estratègia militars de Rússia durant el 2017-20.
Treball de recerca: rus de l'estat Mobilització: portar el país a peu de guerra
pdf | 914.2 KB