Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

#ChinaEU: Discurs magistral a l'esdeveniment de networking del 25 de maig de 2016: col·laboracions Xina-UE a la indústria digital

COMPARTIR:

publicat

on

W020140321317551460677A càrrec de l'ambaixador Yang Yanyi, cap de la missió de la República Popular de la Xina a la Unió Europea

Excel·lències,

Convidats distingits,

Senyores i senyors:

Bona nit. Amb motiu del primer aniversari de ChinaEU, vull oferir, en nom de la missió xinesa a la UE i en nom meu, les nostres més cordials felicitacions i els nostres millors desitjos.

Com a associació internacional liderada per empreses, una associació publicoprivada de primer nivell per a les TIC i una incubadora de projectes empresarials conjunts i startups sobre innovació digital, ChinaEu ha estat perseguint la seva visió oferint activitats i esdeveniments emocionants i ha tingut un paper important i paper actiu en la promoció de la cooperació entre la Xina i Europa.

L’esdeveniment de networking d’aquesta nit organitzat per ChinaEU ens ofereix una excel·lent oportunitat per intercanviar opinions sobre els reptes i les oportunitats de construir una associació digital entre la Xina i la UE amb un èmfasi especial en com traduir la nostra aspiració compartida en projectes concrets, startups i beneficis tangibles.

anunci

Com a refranyer xinès que diu: llançar un maó per convidar el jade, faré una presentació humil sobre la cibereconomia de la Xina a manera d’introducció perquè altres puguin arribar a donar opinions valuoses sobre el tema del dia.

Amb una vista a assolint el seu objectiu fixat de construir una societat moderadament pròspera en tots els aspectes i per evitar quedar atrapats en la trampa d’ingressos mitjans, la Xina s’està orientant cap a innovadors, coordinats, ecològics, oberts i compartits. desenvolupament amb un enfocament clar i fort a la innovació.

Atès que la cibereconomia proporciona un nou i prometedor camí de creixement per al país, la Xina ha elevat el desenvolupament de l'economia cibernètica en el seu recent llançament 13th Pla quinquennal. Entre els 20 capítols del 13th FYP, el capítol sisè està dedicat a ampliar l’espai de la cibereconomia.

En els propers cinc anys, construirem una Xina digital a un ritme més ràpid mitjançant la implementació d’una estratègia cibernètica i una major integració de la tecnologia de la informació amb el desenvolupament socioeconòmic.

Concretament, ens concentrarem en quatre àrees o quatre tasques: una, accelerar la construcció d’infraestructures de tecnologia de la informació d’alta velocitat, mòbils, segures i omnipresents. Dos, desenvolupar un sistema industrial modern a Internet. Tres, implementar l'estratègia nacional de grans dades. I quatre, millorar la seguretat cibernètica.

Pel que fa a la primera àrea: accelerar la construcció d'una infraestructura de tecnologia de la informació de nova generació d'alta velocitat, mòbil, fiable i omnipresent, la Xina construirà xarxes de comunicació modernes mitjançant la nova generació de xarxa de fibra òptica d'alta velocitat. La Xina ha començat a proporcionar una xarxa d’alta velocitat de 1000 megapytes a les zones urbanes i més del 98% dels pobles xinesos es cobriran amb xarxa de fibra òptica. I la Xina està popularitzant el 4G a nivell de ciutats i pobles, i iniciarà el 5G comercialment en el seu moment.

Pel que fa a la segona àrea: el desenvolupament d'un sistema industrial d'Internet modern, la Xina està impulsant Pla d’acció “Internet Plus” per integrar Internet mòbil, computació en núvol, big data i Internet de les coses amb la fabricació moderna; promoure el comerç electrònic, les xarxes industrials, la banca per Internet i un nou sistema ecològic d '"Internet plus"; donar suport a la fabricació d’alta tecnologia en agricultura, energia, finances, serveis públics, logística, biologia i intel·ligència artificial; i animar les empreses basades en Internet a augmentar la seva presència al mercat internacional.

Pel que fa al tercer àmbit: aplicant l’estratègia nacional de big data, la Xina promou de manera exhaustiva el desenvolupament, la utilització i l’intercanvi de big data. Xina està accelerant el construcció de plataformes nacionals de grans dades i centres de grans dades; bomostrant la recollida, emmagatzematge, processament, anàlisi i visualització de grans dades i altres tecnologies clau; actualització de la infraestructura de tecnologia de dades grans; promoció del big data comercialització i també el desenvolupament de productes de maquinari i programari per a aplicacions de big data. 

Pel que fa a la quarta àrea, millorant la seguretat cibernètica, per afrontar eficaçment aquest desafiament descoratjador, la Xina ha implementat una sèrie de mesures, inclosa l’acceleració de la legislació a Internet; millorar l'intercanvi d'informació i la supervisió sobre el ciberespai; establir un sistema de protecció de la infraestructura d'informació en indústries, incloses les finances, l'energia, les telecomunicacions i el transport; i realitzar investigacions en profunditat sobre la tecnologia bàsica d'Internet. En conseqüència, es fomenta que les empreses xineses basades en internet i les institucions acadèmiques i de recerca formin aliances per millorar la coordinació i la cooperació.

Per reforçar el sistema d’Internet a tot el país, la Xina va gastar 430 milions de RMB (70 milions de dòlars EUA) el 2015 i invertirà 700 milions de dòlars el 2016 i el 2017 i s’invertiran 140 mil milions de dòlars (més de 20 milions de dòlars EUA) en la millora de la connectivitat a Internet rural fins al 2020.

Les estratègies, polítiques i plans d’acció pertinents han provocat i continuaran provocant una transformació revolucionària a la Xina.

Per una cosa, l'economia digital s'ha convertit en el motor més potent per impulsar el desenvolupament econòmic de la Xina. Amb els consumidors xinesos que s’adaptaven al món digital amb una velocitat més ràpida, la taxa de creixement d’aquest sector va ser cinc vegades superior a la del PIB de l’any passat. Segons un estudi, Internet podria afegir de 0.3 a 1.0 punts percentuals a la taxa de creixement del PIB de la Xina del 2013 al 2025. Això podria alimentar entre el 7% i el 22% del creixement incremental del PIB previst fins al 2025 i, en aquest moment, es podria traduir en 4 bilions de RMB 14 bilions de PIB anual.

En segon lloc, tEl canvi cap a l'economia digital facilitarà l'objectiu xinès de crepetir un model de creixement econòmic que es basa en la productivitat, la innovació i el consum.

Ja Internet ha proporcionat una plataforma per a milions de transaccions i comunicacions en línia diàries. NA la Xina, hi ha més de 668 milions d’usuaris d’Internet o la meitat de la població, amb una taxa de penetració superior al 50%. Fa una dècada, però, hi havia menys de 100 milions d’usuaris d’Internet amb una taxa de penetració de només el 7%.

Segons dades oficials, la Xina és ara el mercat de comerç electrònic més gran del món: les vendes al detall en línia van assolir els 3.9 bilions de RMB (590 milions de dòlars EUA) el 2015, un 33.3% més que l’any anterior.

En tercer lloc, Internet ha desencadenat més forces del mercat i ha exercit un efecte creixent sobre la millora de les indústries i el desenvolupament d'empreses innovadores a la Xina.

Aprofitant el poder d’Internet, les empreses estatals han millorat els seus sistemes d’abastiment, vendes i logística; operacions ineficients racionalitzades; va identificar i va fer un seguiment de les tendències del mercat i va augmentar les seves capacitats de màrqueting, investigació i innovació. Funcionament de empreses del sector privat han esdevingut més eficients, traduint-se en guanys de productivitat i creant nous mercats per a productes i serveis innovadors.

Avançant a passos de gegant, diverses empreses xineses s’han convertit en els principals actors mundials, Alibaba, Tencent, Huawei, Xiaomi, Baidu, e-tailer JD.com i els llocs web de viatges Ctrip i Qunar, per citar només alguns. De les deu empreses mundials d’internet més grans, quatre són xineses, amb una capitalització borsària superior als 420 milions de dòlars EUA. Tot i que els Estats Units segueixen al capdavant, les perspectives de futur apunten a que la Xina anirà en força.

Quart, el canvi cap a una economia digital no només ha canviat l’ús d’eines financeres dels clients xinesos com a carteres electròniques, sistemes de pagament electrònic i de pagament tàctil, sinó que també ha conduït a un creixement substancial del comerç electrònic transfronterer. Les estadístiques van demostrar que el volum comercial del comerç electrònic transfronterer va ascendir a 259 milions de dòlars (40 milions de dòlars EUA) el 2015 i s’espera que arribi a 6.5 milions de dòlars el 2016.

Finalment, però no menys important inspirats en la brillant perspectiva de la Xina digital, molts dels països veïns de la Xina han pres Xina com el seu soci important en la seva recerca de la "carretera de la seda digital". Xina i Singapur, per exemple, han acordat aprofitar els punts forts dels altres per convertir-se junts en els líders de la indústria d'Internet.

Ha estat una visió compartida de moltes empreses i empreses xineses i europees per igual que hi ha moltes àrees de col·laboració potencialment lucrativa entre la Xina i Europa, però potser cap tan prometedora com els mercats digitals i de telecomunicacions. En paraules del senyor Luigi Gambardella, president de ChinaEu, si es vol augmentar la cooperació entre Europa i la Xina, el sector digital és el que es ven millor.

Estratègicament, la Xina i la UE han acordat combinar els seus processos de digitalització i explotar la complementarietat dels avantatges competitius de cadascun: tecnologia innovadora a Europa i un enorme mercat a la Xina.

Aprofitant l'interès de la Xina per participar en el Fons Europeu d'Inversions Estratègiques (FEIS), el Grup de Treball Tècnic sobre Cooperació Xina-UE per a la Inversió va tenir un intercanvi útil i constructiu de punts de vista sobre el vehicle de coinversió i el desenvolupament oportunitats concretes per a la Xina d'invertir en el pla d'inversió per a Europa. 

Com a seguiment de la seva declaració conjunta sobre telecomunicacions 5G, la Xina i la UE es donen la mà per preparar el llançament formal a finals d’aquest any del Centre d’Investigació Digital Xina-UE, que té com a objectiu crear un treball sistemàtic de control i comparació de legislacions i regulacions sobre comerç electrònic i serveis al núvol, protecció de dades, xarxes 5G i futures, drets d’autor i patents aconseguir una millor sinergia entre l’agenda digital d’Europa i l’estratègia Internet Plus de la Xina.

A més, la Xina i la UE s’han compromès a la reciprocitat en els respectius programes d’investigació i a donar suport a l’aprofundiment de les interaccions i els intercanvis entre les associacions bilaterals de la indústria que s’ocupen del 5G.

Igualment encoratjadores, ChinaEu ha presentat iniciatives com el SilkCamp amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria d'alta tecnologia i Internet i explorar empreses emergents europees per navegar pel mercat xinès i viceversa donar suport a les empreses xineses per ampliar-se a Europa.

Com a inversors clau en el sector europeu de les TIC, empreses xineses de primer nivell com Huawei i ZTE han proporcionat productes i serveis TIC de primer nivell a operadors, empreses i consumidors i han treballat estretament amb els seus socis europeus i els agents de la cadena de valor per fer créixer la indústria i aprofitar conjuntament els beneficis de l’economia digital.

En resum, la transformació digital està en marxa tant a la Xina com a la UE, però té un llarg camí per davant. Tot i així, el vostre esdeveniment d’avui em consola que podem superar els nostres reptes i avançar junts.

Aquest esdeveniment i el nivell de compromís dels socis són un gran exemple de com existeix la col·laboració i la cooperació entre la Xina i la UE i com podem aconseguir junts els nostres objectius econòmics i socials. De fet, junts podem convertir en realitat la nostra visió compartida de construir un món millor connectat de pau, prosperitat i progrés.

Nosaltres, a la missió xinesa, treballarem incansablement amb els nostres socis de la UE per consolidar els nostres avenços i fer progressos continus en el futur.

Gràcies.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències