Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

#SergeiMagnitsky Vídua sol·licita pel·lícula sobre el seu marit assassinat es retira del Festival de Cinema de Noruega

COMPARTIR:

publicat

on

magnitsky_1526857cLa vídua de Sergei Magnitsky ha escrit al Kortfilmfestivalen noruec demanant al festival que retiri la pel·lícula, que suposadament difama pòstumament el seu marit assassinat, del seu programa de juny de 2016. 

"La família de Sergei Magnitsky s'oposa a la distribució de L'acte Magnitsky pel·lícula del cineasta rus Andrei Nekrasov en qualsevol forma, donat el seu contingut fals i difamatori, altament degradant per al difunt Serguei Magnitsky i ferint els sentiments de la mare i la vídua de Magnitsky", va dir la família Magnitsky en el seu comunicat.

“No hi ha cap interès públic a publicar i distribuir informació que sigui fals a sabienda, sobretot quan aquesta informació causa dolor i patiment a la família del difunt i està degradant la seva memòria. La distribució conscient de falsedats malicioses sobre una persona difunta farà que el festival sigui còmplice d'ell", va dir la vídua de Sergei Magnitsky.

El cineasta rus Andrei Nekrasov va afirmar en la seva entrevista a un diari noruec Dagbladet el 26 de maig de 2016 que havia realitzat una "investigació intensiva" en què es basa la pel·lícula. La família Magnitsky no està molt d'acord, dient: "Si Andrei Nekrasov hagués dut a terme la investigació de veritat, hauria trobat proves disponibles públicament que contradiuen les seves afirmacions i demostren que són falses.

"De la revisió de l'expedient públic sobre el cas Magnitsky, però, queda clar que no es va dur a terme cap investigació responsable".

A la seva pel·lícula, Andrei Nekrasov afirma que Sergei Magnitsky no era un advocat, quan els registres oficials de la cort russa i el propi testimoni de Magnitsky demostren la falsedat d'aquesta afirmació, mostrant que Magnitsky representava clients als tribunals i s'identificava com a advocat.

A continuació, Nekrasov afirma falsament que Sergei Magnitsky no va xiular la complicitat dels policies russos en el frau en el seu testimoni abans de la seva detenció, quan Sergei Magnitsky va nomenar els agents 27 vegades en el seu testimoni del 5 de juny de 2008.

anunci

Nekrasov també afirma falsament que Sergei Magnitsky no havia estat colpejat abans de la seva mort sota custòdia, quan això es contradiu amb les fotos oficials de l'autòpsia que mostren ferides greus. També es contradiu amb: el certificat de defunció de l'estat rus que fa referència a una lesió cerebral cranial; el registre del govern rus que descriu l'ús de porres de goma a Magnitsky la nit que va morir; i la conclusió d'experts del govern rus que descriu les lesions de Magnitsky derivades d'un trauma contundent.

A més, Andrei Nekrasov afirma falsament que algú més, no Sergei Magnitsky, va denunciar el frau de 230 milions de dòlars, malgrat l'evidència documental que el primer informe sobre el frau de 230 milions de dòlars es va fer el juliol de 2008 per Hermitage sobre la base de la investigació de Magnitsky sobre el crim.

A causa del contingut demostrablement fals i difamatori, la projecció de la pel·lícula d'Andrei Nekrasov ha estat cancel·lada al Parlament Europeu, per la televisió francesa ARTE i la televisió alemanya ZDF.

La informació falsa i difamatòria sobre Sergei Magnitsky presentada en aquesta pel·lícula és contrària a l'evidència d'organismes governamentals russos, investigacions d'organitzacions independents de drets humans russes, troballes i conclusions de nombroses organitzacions internacionals, com ara el Parlament Europeu, l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. , l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE, el Grup Hèlsinki de Moscou, la Comissió Hèlsinki dels EUA, el Congrés dels EUA, el Comitè d'Hèlsinki noruec, el Relator de l'ONU sobre la Tortura i Altres Tractaments Cruels, Inhumans i Degradants, i altres.

"A més de presentar informació falsa sobre Sergei Magnitsky, degradant la seva memòria i el seu sacrifici, la pel·lícula presenta un retrat fictici de Sergei Magnitsky com a persona, crea una identitat fictícia d'ell i presenta les seves converses fictícias amb els altres, que són falses, i allunyats de la realitat, que tampoc justifiquen i contradiuen la representació d'aquesta pel·lícula com a "documental", va dir la família Magnitsky.

Kortfilmfestivalen de Noruega ha estat informat de la preocupació de la família Magnitsky per mostrar o distribuir de qualsevol altra manera el contingut de la pel·lícula, contrari a la Llei Noruega de Danys, que prohibeix la distribució d'informació falsa per danyar la reputació de les persones.

Comparteix aquest article:

Tendències