Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

La lluita contra #terrorism: Accions antecedents penals dels nacionals de tercers països, també, instar els eurodiputats

COMPARTIR:

publicat

on

7363566-terrorisme-paraula-collage-en-negre-fons-vector-il·lustracióEl sistema europeu d’informació penal (ECRIS), que els països de la UE utilitzen per intercanviar informació sobre les condemnes penals dels ciutadans de la UE, hauria d’estendre's als ciutadans que no pertanyen a la UE. Els diputats també volen que el sistema s’utilitzi per comprovar els antecedents penals de persones que volen treballar amb nens.

La comissió va recolzar una proposta de la Comissió Europea per ampliar el sistema ECRIS per incloure informació de ciutadans que no pertanyen a la UE per vots de 45 a 2, amb abstencions de 4. La nova directiva és una mesura clau de l’Agenda europea sobre seguretat i una eina important per combatre el crim i el terrorisme transfronterers.

“We need to restore public confidence that we are able to monitor who comes into the EU, and to find people who could represent a threat. Checking people against our existing criminal records databases, and making exchanging that information much easier, will go a long way towards showing that we can find those people who mean us harm, amongst the vast majority who do not”, said Parliament’s lead MEP on the file Timothy Kirkhope (ECR, UK), following the vote.

Els eurodiputats també destaquen que els estats membres haurien de ser capaços d'utilitzar el sistema ECRIS per transmetre informació relativa a delictes terroristes o delictes greus rebuts bilateralment d'un tercer país. A més, volen que l'agència de cooperació policial de la UE Europol i l'agència fronterera Frontex puguin accedir a la base de dades, a petició i cas per cas, per dur a terme les seves tasques.

Comprovacions de les persones que sol·liciten treballar amb nens

Employers should also be able to request information about a person’s criminal convictions or any disqualifications arising from those convictions when recruiting him or her to a role involving “direct and regular contacts with children”, MEPs say. They add that member states should endeavour to provide similar safeguards with regard to persons who intend to work with disabled or elderly persons.

Propers passos

anunci

Després de la votació sobre el projecte d’informe, la comissió va donar al ponent el mandat d’iniciar converses de tres vies amb els estats membres i la Comissió.

ECRIS és un sistema informatitzat establert a l'abril 2012 per intercanviar informació entre estats membres de la UE sobre condemnes penals dels ciutadans de la UE. Les dades sobre antecedents penals s’emmagatzemen únicament a les bases de dades nacionals i es canvien electrònicament entre els estats membres a petició. L’estat membre del qual és nacional és responsable d’emmagatzemar informació sobre conviccions també en altres estats membres. Com a resultat, cada estat membre pot proporcionar a tots els seus nacionals informació exhaustiva i actualitzada sobre els antecedents penals, independentment d'on es van dictar les seves condemnes.

Tot i que ja es pot intercanviar informació sobre nacionals de tercers països a través d’ECRIS, actualment no hi ha cap procediment o mecanisme europeu comú per fer-ho de manera efectiva.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències