Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#BrandoBenifei: "Es necessita la integració de refugiats però no a costa de grups vulnerables"

COMPARTIR:

publicat

on

20131024_syrian-refugees_nicholson_210 
MEP_BenifeiBrando Benifei

Trobar feina és un pas crucial perquè els refugiats s'integrin a la societat i siguin econòmicament independents. Tanmateix, amb alts nivells d'atur a la UE, algunes persones estan preocupades per l'augment de la competència al mercat laboral. La comissió d'ocupació va adoptar dilluns 30 de maig un informe que proposava mesures concretes per fer front a aquests reptes. L'autor de l'informe Brando Benifei, membre italià del grup S&D, va intervenir abans de la votació.

La crisi dels refugiats ja ha afectat greument la política a Europa i sembla que continuarà fent-ho. Com respon el vostre informe les preguntes econòmiques i socials plantejades per les persones a Europa que temen l'arribada de refugiats?
"Hem de donar suport a les polítiques d'integració de les persones refugiades perquè així esdevinguin productives i útils per al desenvolupament de les societats d'acollida. No obstant això, insistim que això no es faci a costa d'altres col·lectius vulnerables, com les persones amb discapacitat, els aturats. o famílies nombroses.

"Volem més recursos per a la política social a Europa. La integració dels que reben protecció internacional -una obligació fins i tot com a éssers humans en termes de solidaritat amb els que escapen de les guerres i les amenaces a la seva vida- s'ha de fer d'una manera que no no crear dúmping social, intolerància o dislocació social als països d'acollida.La crisi va afectar molts països europeus i encara veiem les conseqüències econòmiques. Hem d'abordar la integració dels refugiats d'una manera que no es percebi com una cancel·lació de les polítiques que estan allà per donar suport a les persones amb dificultats.

"La principal inspiració de les nostres propostes és: la integració és, de fet, un gran repte, però es pot convertir en un recurs, una oportunitat".

Trobar feina és crucial perquè els refugiats puguin mantenir-se i integrar-se a la societat. Amb quins problemes s'enfronten?

"S'enfronten a molts problemes fins i tot després d'acceptar la seva sol·licitud d'asil: problemes lingüístics, el problema de que es reconeguin les seves habilitats i competències, discriminacions, problemes d'integració en un país que de vegades és molt diferent del que provenen. Aquests problemes necessiten per ser tractats de manera eficaç i en una fase inicial - per entendre millor qui són en termes d'habilitats i com podem ajudar amb la formació i l'educació.

"A l'informe també parlem de possibles modificacions de l'actual legislació sobre l'accés de refugiats al mercat de treball, inclòs per garantir l'accés al mercat laboral de refugiats i sol·licitants d'asil en sis mesos en comptes dels nou actuals. És important formar persones perquè puguin cobrir les necessitats de les empreses i ajudar-les a trobar feina en funció de les seves competències i qualificacions".

anunci

Quines mesures concretes s'han de prendre per facilitar-ne la integració?

"Necessitem cursos d'idiomes i programes a mida a través dels serveis d'ocupació. Les noves tecnologies poden servir com a mitjà de comunicació. Hi ha molts exemples als estats membres d'ús intel·ligent d'aplicacions mòbils i portals d'internet.

"També hem d'eliminar els obstacles administratius tant en la tramitació de les sol·licituds d'asil, de vegades llargues i confuses, com agilitzar i simplificar la documentació necessària per fer el més efectiu possible l'accés a l'ocupació i als serveis. Fer que la integració funcioni no només requereix una actualització instruments legislatius, però també una combinació equilibrada de mesures que impliquen tots els actors sobre el terreny".

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències