Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

#China: la indústria xinesa i la malaltia de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Guangzhou_chinaEn una resolució no vinculant aprovada per 546 vots en contra, amb 28 abstencions i 77 abstencions, el Parlament Europeu va sol·licitar el 12 de maig a la Comissió Europea que no atorgés la condició d’economia de mercat en el context de l’Organització Mundial del Comerç a la Xina fins que no es poguessin establir condicions d’igualtat per a la UE indústria i llocs de treball, escriu el president de la UE, Luigi Gambardella.

L’aclaparadora majoria dels legisladors reflecteixen les pors a nivell popular causades per la ràpida desindustrialització de la UE i l’atur insuportable en determinades zones provocat pel tancament de les principals plantes, en què solien ocupar-se les successives generacions de treballadors. El vot del parlament no va ser un vot sobre la Xina, i encara menys un vot a favor o en contra de la Xina. La votació va versar sobre la política d’ocupació de la UE. Com pot la Comissió Europea garantir als ciutadans europeus que els seus fills tindran oportunitats laborals similars a les de les generacions anteriors?

Els instruments de defensa comercial per fer més costoses les importacions no són la solució, almenys si la UE continua donant suport a la globalització econòmica i la liberalització comercial. Avui, les exportacions de la UE a la Xina donen suport a més de 4 milions de llocs de treball a tota la Unió Europea. El 2014, de mitjana, cada 1 milions d’euros addicionals (1.12 milions de dòlars) en exportacions donaven suport a 15,000 llocs de treball addicionals a tota la UE. Amb les exportacions de la UE a la Xina un creixement del 4% l'any passat, s'han incorporat al mercat laboral prop de 100,000 nous llocs de treball. En una economia globalitzada, les importacions substituiran la producció local, però al mateix temps, les exportacions creen altres llocs de treball nous. No ho hem d’oblidar mai.

El problema de la UE és estructural. El debat sobre l'estatus d'economia de mercat de la Xina al Parlament Europeu manifesta la malaltia econòmica d'Europa, de la mateixa manera que la febre manifesta la presència de virus maliciosos als nostres cossos. Darrere de les discussions sobre el desafiament al comerç, el veritable tema és que l'economia europea ja no és competitiva al mercat mundial.

Les causes són estructurals, incloent:

  • Els països europeus han adoptat les polítiques mediambientals més estrictes del món, com ara prohibir l’explotació del gas d’esquist, tancar les centrals nuclears abans que es disposessin de fonts d’energia alternatives, imposar quotes a les energies renovables i introduir les normes d’emissions més dures;
  • els tipus impositius més elevats del món s’apliquen a Europa, mentre que els incentius fiscals existents s’eliminen progressivament, en el marc de la lluita contra els paradisos fiscals;
  • les lleis laborals i de seguretat social s’han ampliat contínuament, multiplicant el cost brut de l’ocupació a la UE; el dret de la competència se centra únicament en els preus al consumidor, sense tenir en compte l’ocupació, promovent importacions més econòmiques a costa de la producció nacional i;
  • l'aplicació estricta de la legislació sobre patents sufoca la innovació, tot i que la innovació ha estat la clau del creixement econòmic europeu al segle passat.

Els empresaris que llancen nous productes sempre corren el risc de reclamar patents per part d’altres empreses a causa de centenars de patents que es van presentar per a elements amb algunes similituds amb el nou producte. En lloc d’emprendre conflictes comercials, que costaran llocs de treball tant a la UE com a la Xina, és hora d’iniciar un diàleg entre els líders empresarials xinesos interessats a invertir a Europa i els responsables polítics de la UE.

La inversió estrangera directa xinesa a la UE supera els 54.2 milions de dòlars. La Xina ha invertit i creat més de 2,000 empreses que donen feina directament a més de 74,000 treballadors europeus. La inversió xinesa en empreses europees també estalvia llocs de treball, com ara l’adquisició de Volvo per part del grup Geely, que estalvia 15,000 llocs de treball. Però si la UE emprengués reformes estructurals, es podrien multiplicar les inversions xineses. És urgent que les empreses xineses transmetin amb una sola veu i en termes operatius les reformes estructurals que esperen per comprometre’s amb inversions més substancials a la UE i crear els nous llocs de treball que demana el Parlament Europeu.

anunci

L'associació ChinaEU s'ha creat com un canal per coordinar la posició de la indústria xinesa i presentar les demandes als responsables de la presa de decisions de la UE. La història ha demostrat que el diàleg i la cooperació, i no el conflicte, són capaços de superar malentesos i reduir distàncies.

Xina i Europa haurien de treballar junts més estretament en el futur i en el futur.

L’autor és president de ChinaEU, una associació dirigida per empreses que té com a objectiu enfortir la investigació conjunta i la col·laboració empresarial i la inversió en Internet, telecomunicacions i alta tecnologia entre la Xina i Europa. ChinaEU és una associació internacional dirigida per empreses destinada a intensificar la investigació conjunta i la cooperació empresarial i les inversions mútues en internet, telecomunicacions i alta tecnologia entre la Xina i Europa. ChinaEU proporciona una plataforma per al diàleg constructiu entre líders de la indústria i representants de primer nivell de les institucions europees i del govern xinès.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències