Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EFSI: 315 milions d’euros: els eurodiputats debatran si el pla d’inversions d’Europa s’està executant

COMPARTIR:

publicat

on

Reconeixement - No comercial - Sense derivats Creative Commons © Unió Europea 2015 - Parlament Europeu ---------------------------------- ------ Pietro Naj-Oleari: Parlament Europeu, Directorat General d'informació, Unitat de comunicació web, Editor de fotografies. Telèfon: + 32479721559 / + 32.2.28 40 633 Correu electrònic: pietro.naj-oleari@europarl.europa.eu

La UE té un pla d'inversió de 315 milions d'euros per impulsar la recuperació econòmica d'Europa mitjançant la mobilització de la inversió pública i privada, però funciona? Dimecres al matí (8 de juny) els eurodiputats debaten els resultats del primer any del Fons Europeu d'Inversions Estratègiques (FEIE), que segons la Comissió Europea ha tingut un inici prometedor. Seguiu la discussió amb el comissari Jyrki Katainen en directe en línia a partir de les 9 h CET.

Com funciona

L'objectiu del FEIE, gestionat pel Banc Europeu d'Inversions (BEI), és donar suport públic a projectes que siguin econòmicament viables, però que d'altra manera no es produirien perquè els inversors privats dubten a finançar-los a causa de la situació econòmica incerta i el major risc. implicats. El FEIE assumeix part d'aquest risc, animant així els inversors privats a incorporar-se.

El fons inclou una garantia de 16 milions d'euros de la UE i altres 5 milions d'euros del BEI. Això permetria al BEI emetre bons per tres vegades aquest import i utilitzar l'efectiu per cofinançar projectes juntament amb inversors privats, de manera que cada euro gastat pel fons d'inversió atregui 15 milions d'euros addicionals d'empreses i autoritats públiques, la qual cosa comportaria una inversió global de 315 milions d'euros.

El FEIS se centra en grans projectes d'infraestructures i innovació, així com en el finançament de petites i mitjanes empreses mitjançant la prestació de garanties als bancs.

El  Reglament de creació del FEIE va ser aprovada pels eurodiputats el 24 de juny de 2015.

anunci

Resultats fins ara

En total, s'han aprovat 64 projectes per un valor de 9.3 milions d'euros de finançament del FEIE. A més, s'han aprovat 185 convenis de finançament per a petites i mitjanes empreses amb bancs. Més de 140,000 empreses es beneficiaran dels 3.5 milions d'euros de finançament aprovat del FEIE. Es preveu que la inversió total d'aquestes operacions assoleixi els 100 milions d'euros.
L'energia, el transport, el projecte digital i la recerca i desenvolupament representen les tres quartes parts de tots els projectes aprovats fins ara. La majoria dels projectes aprovats s'han produït en grans països de la UE, concretament a França, Alemanya, Itàlia, Espanya i el Regne Unit.

Pujant
La Comissió Europea va anunciar l'1 de juny que té la intenció d'estendre el FEIE més enllà del període de tres anys que s'havia acordat inicialment. Té com a objectiu oferir suport addicional a les petites i mitjanes empreses i desenvolupar encara més serveis d'assessorament a aquells que busquen finançament per preparar projectes.

El mateix dia es va posar en marxa el Portal europeu de projectes d'inversió per ajudar a reunir projectes i inversors. La Comissió també vol introduir models similars de finançament de la UE en països de fora de la UE.

Debat plenari

Seguiu el debat ple amb Jyrki Katainen, el comissari responsable d'ocupació, creixement, inversió i competitivitat, en viu en línia el dimecres 8 de juny a partir de les 9h CET.

Fons Europeu d'Inversions estratègiques

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències