Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

ministres de la UE #fisheries es neguen a donar suport a una forta proposta de la flota pesquera de la UE en aigües no comunitàries

COMPARTIR:

publicat

on

SharkFishing_Marcia_Moreno_MarinePhotobankAvui (28 de juny), els ministres europeus de Pesca han acordat una posició conjunta sobre la proposta de la Comissió Europea de regular la gestió sostenible de la flota pesquera externa de la UE (CE 2015/636), que segons WhoFishesFar.org, va totalitzar 22,085 vaixells entre 2008- 2015. Oceana està decebut pel fet que els ministres de Pesca de la UE eliminessin l'opció que donaria a la Comissió Europea el poder de retirar les autoritzacions quan un estat membre no controlés correctament la seva flota. Els ministres també van rebutjar el requisit proposat que només els vaixells amb un registre de conformitat net poden sol·licitar una llicència de pesca per pescar en aigües no comunitàries, permetent així als vaixells que prèviament hagin comès una infracció greu accedir a caladors no comunitaris.

Tanmateix, Oceana acull amb satisfacció els seus nous compromisos per augmentar la transparència dels vaixells de la UE en aigües extracomunitàries mitjançant la creació d’una primera base de dades pública i també la prevenció d’un “salt de bandera” o “reflagatge” abusiu, en què un vaixell de la UE surt de la flota pesquera de la UE i fa banderoles a un país no pertanyent a la UE, per tal de continuar pescant després d’esgotar la quota de la UE o eludir les mesures de conservació i gestió o les lleis aplicables.

“La transparència en la pesca és una eina essencial per prevenir la pesca il·legal, evitar la foscor en els tractes privats amb tercers països i garantir la sostenibilitat dels recursos pesquers. Oceana està totalment darrere de la idea de crear una base de dades pública de vaixells que pesquen a tot el món. Es tracta d'un pas en la direcció correcta dels ministres de Pesca de la UE per millorar la transparència de les empreses europees ", va dir Maria Jose Cornax, directora de Pesca d'Oceana a Europa.

L'abast i l'abast de les activitats pesqueres de la UE a l'estranger és tal que garantir la legalitat i la sostenibilitat de les seves operacions pot tenir un impacte significatiu en la conservació i gestió a llarg termini de les poblacions de peixos mundials.

"Per tant, és particularment lamentable que els ministres de Pesca de la UE no hagin atorgat a la Comissió el poder d'intervenir i han suprimit el requisit que només els vaixells amb un registre de compliment net puguin sol·licitar una autorització de pesca. Realment esperem que aquests dos aspectes es tornin a posar en el text final per augmentar la supervisió i el control de la flota europea en el seu conjunt ”, va afegir Cornax.

La proposta també està sent discutida actualment pel Parlament Europeu i Oceana insta els eurodiputats a actuar com a veu dels ciutadans europeus per assegurar-se que aquestes dues disposicions claus siguin el text final.

Obteniu més informació a WhoFishesFar.org

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències