Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

No més: la lluita contra el "terrorisme" a tots els fronts

COMPARTIR:

publicat

on

Una persona ferida és evacuada a l'oficina del diari satíric francès Charlie Hebdo, a París, el dimecres 7 de gener de 2015. Un funcionari de la policia diu que 11 morts van disparar al diari satíric francès. (Foto AP / Thibault Camus)El Parlament està treballant en una sèrie de mesures per combatre el terrorisme. Els eurodiputats hauran de votar els plans per convertir la preparació d’atacs terroristes en un delicte penal a tota la UE i imposar controls als ciutadans europeus que entren i surten de la UE. Uns 5,000 europeus ja van viatjar a zones de conflicte per unir-se a grups terroristes i els combatents que tornaven representen un risc per a la seguretat.

Radicalització

El Parlament treballa en un projecte per millorar la desradicalització. Hohlmeier el va anomenar "un punt molt important a l'agenda de prevenció del terrorisme". El novembre passat, els eurodiputats ja van adoptar un resolució sobre la prevenció de la radicalització en línia i a les presons mitjançant l'educació i la inclusió social.

Propaganda en línia

També són necessàries mesures per combatre la propaganda dels terroristes en línia, segons De Kerchove. Es creu que només l’Estat Islàmic envia 100,000 tuits cada dia. Europol se li han assignat poders addicionals, que permeten consultar i informar sobre el contingut a les xarxes socials si cal.

Lluitadors estrangers

Alguns actes terroristes, com la comissió d'atacs, ja són un delicte segons la legislació de la UE, però Les noves normes proposa afegir-hi tot convertint els preparatius en un delicte a tota la UE. Això podria incloure donar o rebre formació a Europa i fora d’Europa, finançar activitats terroristes o viatjar a l’estranger per participar en activitats terroristes. La comissió de llibertats civils del Parlament vota aquests plans el dilluns 4 de juliol.

Un nou proposta també tracta el tema dels europeus que tornen de zones de conflicte per cometre atacs terroristes a la UE. Segons el pla, tots els ciutadans de la UE es comprovarien les seves dades en relació amb les bases de dades de documents perduts i robats a les fronteres exteriors aèria, marítima i terrestre. El comitè de llibertats civils va donar suport a la proposta el 21 de juny i els eurodiputats negociaran ara amb el Consell per arribar a un acord.

anunci

Pujant

Els eurodiputats també estan treballant en un proposta relativa als controls de les armes per dificultar l'accés de les armes als terroristes.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències