Connecteu-vos amb nosaltres

antimonopolista

#Antitrust: La Comissió multa els productors de camions 2.93 milions d'euros per participar en un cartell

COMPARTIR:

publicat

on

id-2957534-dsc00301-100600995-origLa Comissió Europea ha trobat que MAN, Volvo / Renault, Daimler, Iveco i DAF va trencar les regles antimonopoli de la UE. Aquests fabricants de camions es van posar d'acord per 14 anys sobre la fixació de preus camió i en la transmissió dels costos de compliment de les normes d'emissió més estrictes. La Comissió ha imposat una multa rècord de € 2,926,499,000.

L'home no va ser multat, ja que va revelar l'existència del cartell a la Comissió. Totes les empreses van reconèixer la seva participació i van acordar resoldre el cas.

La comissària de la competència, Margrethe Vestager, va dir: "Avui hem posat un marcador imposant multes rècord per una infracció greu. En total, hi ha més de 30 milions de camions a les carreteres europees, que representen aproximadament tres quartes parts del transport interior de mercaderies a Europa i tenen un paper vital per a l’economia europea. No és acceptable que MAN, Volvo / Renault, Daimler, Iveco i DAF, que junts representen aproximadament 9 de cada 10 camions mitjans i pesats produïts a Europa, formessin part d’un càrtel en lloc de competir entre ells. Durant 14 anys, van col·laborar amb els preus i en repercutir els costos per complir els estàndards ambientals als clients. Aquest també és un missatge clar per a les empreses que no accepta els càrtels ".

El transport per carretera és una part essencial del sector del transport europeu i la seva competitivitat depèn dels preus dels vehicles que utilitzen els transportistes. La decisió d'avui es refereix específicament al mercat per a la fabricació de camions mitjans (amb un pes d'entre sis i 16 tones) i pesats (amb més de 16 tones). La investigació de la Comissió va revelar que MAN, Volvo / Renault, Daimler, Iveco i DAF havien participat en un càrtel relacionat amb:

  • Coordinació de preus a nivell de "llista bruta" per a camions mitjans i pesats a l’Espai Econòmic Europeu (EEE). El nivell de preu de la "llista bruta" es refereix al preu de fàbrica dels camions, segons el que estableix cada fabricant. En general, aquests preus bruts de llista són la base per fixar els preus a la indústria dels camions. El preu final pagat pels compradors es basa en altres ajustos, realitzats a nivell nacional i local, a aquests preus de llista bruts.
  • El calendari per a la introducció de les tecnologies d'emissions per a camions mitjans i pesats per complir amb les cada vegada més estrictes normes d'emissions europees (d'Euro III a través de la norma Euro VI actual).
  • La transmissió als clients dels costos de les tecnologies d'emissions necessari per complir amb les cada vegada més estrictes normes d'emissions europees (de l'Euro III a través de la norma Euro VI aplicable en l'actualitat).

La infracció va cobrir tot l'EEE i va durar 14 anys, des del 1997 fins al 2011, quan la Comissió va dur a terme inspeccions sense previ avís a les empreses. Entre 1997 i 2004, es van celebrar reunions a nivell de directius superiors, de vegades al marge de fires o altres esdeveniments. Això es complementava amb converses telefòniques. A partir del 2004, el càrtel es va organitzar a través de les filials alemanyes dels productors de camions, i els participants generalment intercanviaven informació electrònicament.

Al llarg dels 14 anys, les discussions entre empreses van tractar els mateixos temes, a saber, els respectius augments de preus de la "llista bruta", el moment per a la introducció de noves tecnologies d'emissions i la transmissió als clients dels costos de les tecnologies d'emissions.

La decisió d'avui (19 de juliol) es produeix després de l'enviament d'una declaració d'objeccions als productors de camions al novembre de 2014. En el context d'aquesta investigació, els procediments també van ser oberts pel que fa a Scania. Scania no està cobert per aquesta decisió de liquidació, de manera que la investigació continuarà sota el procediment estàndard (no liquidació) cartell per a aquesta empresa.

anunci

compliment de les normes d'emissions

La connivència identificat per la Comissió es referia a les noves tecnologies d'emissions requerides per l'Euro III de les normes mediambientals Euro VI, específicament la coordinació de la sincronització i coordinació sobre repercussió dels costos de les tecnologies d'emissió per a camions compatible amb els estàndards d'emissions de recent introducció. La col · lusió no tenia per objecte eludir o manipular el compliment de les noves normes d'emissió.

La investigació de la Comissió no va revelar cap vincle entre aquest càrtel i les denúncies o pràctiques sobre eludir el sistema anticontaminació de determinats vehicles (normalment anomenats "dispositius de derrota").

La decisió d'avui subratlla la importància d'un mercat competitiu que funcioni per afavorir el desenvolupament i la difusió de tecnologies de baixes emissions de baix cost, que és un dels elements de la propera estratègia europea per a la mobilitat de baixes emissions.

Multes

Les multes es van fixar sobre la base de la Directrius de 2006 de la Comissió sobre multes (veure prémer alliberar i MEMO).

A l’hora d’establir el nivell de multes, la Comissió va tenir en compte les vendes de camions mitjans i pesats de les empreses respectives a l’EEE, així com la naturalesa greu de la infracció, l’alta quota de mercat combinada de les empreses, l’abast geogràfic i la durada del càrtel.

Sota la Comissió 2006 Comunicació sobre la cooperació, L'home va rebre immunitat total per revelar l'existència del cartell, evitant d'aquesta manera una multa d'al voltant de € 1.2bn. Per la seva cooperació amb la investigació, Volvo / Renault, Daimler i Iveco es van beneficiar de reduccions de les seves multes d'acord amb la Comunicació sobre la cooperació 2006. Les reduccions reflecteixen el moment de la seva cooperació i el grau en què les proves que va presentar va ajudar a la Comissió provar l'existència del càrtel.

Sota la Comissió 2008 Notificació de l'Acord, la Comissió va aplicar una reducció del 10% a les multes imposades en vista del reconeixement de les parts de la seva participació en el càrtel i de la seva responsabilitat al respecte.

Les multes totals imposades són les següents:

Reducció d'acord amb la Comunicació Reducció en virtut de la Notificació de l'Acord Fine (€)
MAN 100% 10% 0
Volvo / Renault 40% 10% 670 448 000
Daimler 30% 10% 1 008 766 000
Iveco 10% 10% 494 606 000
DAF 10% 752 679 000
Total 2 926 499 000

 

Fons

Article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) i l'article 53 de l'Acord EEE prohibeixen els càrtels i altres pràctiques comercials restrictives.

La investigació de la Comissió va començar amb una sol·licitud d'immunitat presentada per MAN. El gener de 2011, la Comissió va dur a terme inspeccions sense previ avís (vegeu MEMO / 11 / 29).

Hi haurà més informació a la Comissió competència pàgina web, en el públic registre de casos sota el nombre de cas 39824, Un cop confidencialitat problemes han estat resolts.

Més informació sobre l'acció de la Comissió contra els cartells està disponible a la seva cartells lloc web, incloent una llista dels deu més alt multes càrtel per caixa. Noves decisions sobre la política de competència s'enumeren en el butlletí electrònic Competència electrònic setmanal Notícies.

El procediment de solució

La decisió d'avui és la 21a solució des de la introducció d'aquest procediment per als càrtels el juny del 2008 (veure el comunicat de premsa i MEMO). En un assentament, les empreses reconeixen la seva participació en un càrtel i la seva responsabilitat per això. Els establiments es basen en el Antimonopoli Reglament 1 / 2003 i permetre que la Comissió apliqui un procediment simplificat i escurçat. Això permet a la Comissió prendre decisions amb rapidesa i allibera recursos per fer front a altres cartells sospitosos. També beneficia les pròpies parts pel que fa a decisions més ràpides i una reducció 10% en multes.

Recurs d'indemnització

Qualsevol persona o empresa afectada pel comportament contrari a la competència com es descriu en aquest cas poden portar l'assumpte davant els tribunals dels Estats membres i reclamar danys i perjudicis. La jurisprudència de la Cort i el Reglament 1 / 2003 Consell confirmen que en els casos davant els tribunals nacionals, una decisió de la Comissió constitueix una prova que el comportament es va dur a terme i va ser il·legal vinculant. Tot i que la Comissió ha multat a les empreses afectades, els danys poden ser atorgats sense ser reduït a causa de la multa de la Comissió.

El Directiva danys en aquest camp, Els Estats membres han d'aplicar en els seus sistemes legals de desembre 27 2016, ho fa més fàcil per a les víctimes de les pràctiques contràries a la competència per a l'obtenció de danys. Més informació sobre reparació de danys i perjudicis, incloent una guia pràctica sobre com quantificar el dany defensa de la competència, està disponible aquí.

Volvo arriba a un acord amb la Comissió Europea

El Grup Volvo ha arribat a un acord amb la Comissió Europea. Com a part de l'acord de Volvo pagarà una multa de € 670m corresponent a SEK 6.3bn. La quantitat està coberta principalment per les assignacions previstes en 2014 2016 i, en total 650 milions de € (SEK 6.1bn). Una disposició addicional tindrà un impacte negatiu d'euros 20 M (SEK 0.2bn) en la utilitat d'operació en el tercer trimestre de 2016.

"El cas de la Comissió ja més de cinc anys en curs era. Sense l'assentament ens hem enfrontat molts més anys de procés, amb un resultat incert. Ara som capaços de mirar cap endavant i centrar-nos en el nostre negoci ", va dir el president i CEO de Volvo Martin Lundstedt. "Ens esforcem per ser un líder en el món empresarial perquè competim amb els millors productes i serveis i els millors empleats."

La investigació antimonopoli es refereix al temps entre 1997 2011 i gener i consisteix en el Grup Volvo com un dels fabricants de 6. El punt focal de la caixa és la coordinació dels preus de llista bruts, sinó també la introducció de noves tecnologies relacionades amb les emissions.

"Encara que lamentem el que ha succeït, estem convençuts que aquests fets no han afectat els nostres clients. El Grup Volvo sempre ha competit per cada transacció ", ha afegit Lundstedt.

"Hem pres aquests esdeveniments molt seriosament des del principi i la nostra plena cooperació amb la Comissió va donar lloc a una reducció molt important de la multa."

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències