Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#PostedWorkers: Comissió compromesos amb regles clares i justes per a tots els treballadors

COMPARTIR:

publicat

on

media_xll_7830027La Comissió Europea ha anunciat avui (20 de juliol) que seguirà endavant amb la seva revisió de la Directiva de desplaçament de treballadors, les revisions inclouen canvis en: la remuneració dels treballadors desplaçats, les normes sobre treballadors temporals i el desplaçament a llarg termini. La proposta estableix que els treballadors desplaçats es beneficiaran de les mateixes regles que regulen la remuneració i les condicions laborals que els treballadors locals.  

La Comissió es va veure obligada a reconsiderar les revisions propostes al març després de l'ús de l'anomenada "targeta groga" pels parlaments nacionals 11 de la UE (Bulgària, Croàcia, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, Romania i Eslovàquia). Els països van afirmar que la revisió era contrària al principi de subsidiarietat, on les lleis no han d'excedir el dret nacional o local per regular.

Ocupació, Afers Socials, capacitats i la mobilitat Comissionat del Treball (Marianne Thyssena la foto) va dir: "Les veus dels parlaments nacionals tenen una forta rellevància política per a la Comissió. Hem analitzat acuradament tots els arguments presentats pels parlaments nacionals, però hem conclòs que la nostra proposta compleix plenament el principi de subsidiarietat i, per tant, el mantindrem ".

El grup verd al Parlament Europeu va acollir amb satisfacció la decisió: el portaveu de la política social verda, Terry Reintke, eurodiputada, va dir: "Hi ha problemes clarament amb les normes actuals i cal abordar-les urgentment i garantir un bon tracte als treballadors, cosa que garanteix la protecció social dels empleats enviat a treballar a un altre país de la UE.

“La lliure circulació és un principi fonamental de la UE; això ha de significar que els treballadors poden escollir lliurement on treballar i se'ls garanteixen els drets socials i una remuneració justa quan ho fan. Acollim amb satisfacció que la Comissió vulgui evitar la discriminació i garantir una protecció igual als treballadors destinats a treballar en un altre estat membre. Les normes de la UE han d’evitar l’abocament salarial: no s’hauria de cobrar als treballadors desplaçats menys del que tindrien dret com a treballadors no desplaçats ”.

El grup progressista, social i democràtic també va acollir amb satisfacció la decisió. El president del grup, Gianni Pittella, eurodiputat, va dir: "Fer front a la competència deslleial i a la discriminació en el lloc de treball és la nostra raó de ser. Hem pressionat amb força la Comissió per assegurar-se que compleixin les seves promeses i revisar la directiva de desplaçament de treballadors. Ens complau veure que han atès la nostra crida ".

No està clar com molts treballadors o empreses es veuran afectades pel canvi en les regles. Hi ha prop de 2 milions de treballadors desplaçats i la durada mitjana del seu desplaçament és de quatre mesos. Només el sector de la construcció representa el 43.7% del nombre total de publicacions, tot i la publicació també és important en la indústria manufacturera (21.8%), l'educació, els serveis de salut i d'assistència social (13.5%) i en els serveis empresarials (10.3%). Els treballadors desplaçats representen menys del 1% dels empleats a Europa i molts dels que figurin també són professionals altament qualificats que no cobren menys dels que tenen contractes locals.

anunci

Alemanya, França i Bèlgica són els tres estats membres que atreuen el major nombre de treballadors desplaçats, que formen junts sobre 50% del total dels treballadors desplaçats rebuts. Al seu torn, Polònia, Alemanya i França són els tres majors emissors dels treballadors desplaçats. Mentre que l'acord va ser molt ben acollida, si exposa més a l'Est / Oest divideix dins de la UE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències