Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Fons per als refugiats a #Turkey: Més de 1.4 € milions de dòlars en suport de l'educació i la salut per als refugiats sirians

COMPARTIR:

publicat

on

AP428963175563La UE compleix el seu compromís d’accelerar la implementació del mecanisme per als refugiats a Turquia, amb la qual cosa l’import total mobilitzat supera els 2 milions d’euros per finançar accions en el camp de la salut, l’educació, el suport socioeconòmic i l’assistència humanitària per als refugiats sirians.

Avui (28 de juliol), la Comissió Europea ha adoptat la Mesura Especial per valor de més de 1.4 milions d’euros en suport als refugiats que van fugir de la guerra a Síria i per ajudar les seves comunitats d’acollida. Amb aquesta implementació accelerada en el marc del mecanisme per als refugiats a Turquia, la Comissió compleix el compromís de la declaració UE-Turquia del 18 de març i des de llavors ja ha mobilitzat 2.155 milions d'euros dels 3 milions d'euros previstos per a aquest i l'any vinent.

S'ha adoptat una mesura especial per valor de 1.415 milions d'euros per donar suport als refugiats a Turquia en les àrees d'educació, salut, infraestructures municipals i socials i suport socioeconòmic. A més, s’han contractat 79 milions d’euros més de fons assignats prèviament per a projectes d’ajuda humanitària a diversos socis, incloses agències de les Nacions Unides, organitzacions internacionals i ONG internacionals.

Mesura especial

La Mesura Especial adoptada avui preveu tres línies de finançament per atendre les necessitats urgents dels refugiats i les comunitats d’acollida a Turquia en les àrees prioritàries d’educació, salut, infraestructures municipals i suport socioeconòmic a les deu províncies més afectades. La primera línia preveu subvencions directes amb els ministeris turcs d’educació i salut per cobrir els costos operatius i l’accés als serveis educatius i sanitaris per als refugiats sirians i els seus fills.

La segona línia proporciona suport financer de la UE per a la infraestructura relacionada amb l'educació i la salut. També preveu finançament per a la infraestructura municipal de les comunitats d’acollida i suport socioeconòmic als refugiats sirians a Turquia. La segona línia s’implementarà mitjançant acords de delegació amb institucions financeres internacionals.

La tercera línia de la Mesura inclou una assignació per recarregar el Fons Fiduciari Regional de la UE en resposta a la crisi siriana, cosa que li permet continuar finançant assistència de baix cap a refugiats i comunitats d’acollida. La mesura també inclou una assignació per permetre a les institucions financeres internacionals construir un canal de projectes per a possibles futurs projectes en el marc del mecanisme.

anunci

L’adopció de la mesura permetrà abordar les necessitats dels refugiats el més ràpidament possible. La Mesura Especial s’afegeix a un total de 740 milions d’euros que s’han assignat fins ara per a ajuda humanitària i no humanitària, cosa que suposa un total de 2.155 milions d’euros compromesos en el marc del mecanisme.

Projectes d’ajuda humanitària

La UE ja té en marxa projectes d’ajuda humanitària per ajudar els refugiats a Turquia. La contractació de l’últim conjunt de projectes per valor de 79 milions d’euros fa que l’assistència humanitària total lliurada en virtut del Fons per als refugiats a Turquia el 2016 arribi als 169 milions d’euros. El finançament es canalitzarà a organitzacions humanitàries en col·laboració amb diverses organitzacions locals no governamentals i en coordinació amb els departaments de serveis governamentals.

Els projectes humanitaris finançats per la UE a Turquia cobreixen les necessitats més bàsiques de refugiats i migrants vulnerables. Inclouen suport per a l'accés a l'atenció primària de salut, menjar i assistència per a les persones ferides en guerra. Els projectes centrats en l’educació cobriran el transport escolar i l’accés a l’educació no formal. Es posa especial èmfasi a garantir la protecció dels més vulnerables, en particular dels nens.

Fons

El mecanisme per als refugiats a Turquia es va crear en resposta a la sol·licitud del Consell Europeu de finançament addicional significatiu per donar suport als refugiats a Turquia.

La instal·lació té un pressupost de 3 milions d’euros per al 2016-2017. Es compon d’1 milions d’euros del pressupost de la UE i de 2 milions d’euros dels estats membres. Tots els estats membres han enviat els seus certificats de contribució pels 2 milions d'euros que van prometre.

Dels 3 milions d'euros en total, fins ara s'han assignat 2.155 milions d'euros, tant per a ajuda humanitària com no humanitària. Dels 2.155 milions d’euros assignats, 229 milions d’euros s’han contractat a partir d’avui. Dels 229 milions d’euros contractats, fins ara s’han desemborsat 105 milions d’euros.

El mecanisme proporciona un mecanisme de coordinació conjunt, dissenyat per garantir que les necessitats dels refugiats i de les comunitats d’acollida siguin abordades de manera integral i coordinada. El finançament en virtut del mecanisme dóna suport als refugiats del país, per tant no és un finançament per a Turquia. El suport vol millorar les condicions dels refugiats a Turquia com a part de l'enfocament integral de la UE per fer front a la crisi dels refugiats dins i fora de la UE.

Detalls dels projectes finançats en el marc del mecanisme per als refugiats a Turquia.

Més informació

Cooperació UE-Turquia: un mecanisme de 3 milions d'euros per a refugiats a Turquia

La UE anuncia els primers projectes en el marc del mecanisme per als refugiats a Turquia: es proporcionaran 95 milions d’euros per a ajuda humanitària i educativa immediata

Facilitat per als refugiats a Turquia: la Comissió lliura 110 milions d’euros addicionals en virtut de la implementació de l’acord UE-Turquia

Instal·lació per als refugiats a Turquia: el comitè directiu accelera i amplia la implementació

Implementació de l’acord UE-Turquia: preguntes i respostes

FITXA INFORMATIVA: La instal·lació per als refugiats a Turquia

Declaració de la RRHH / VP Federica Mogherini i el comissari per a ajuda humanitària i gestió de crisi Christos Stylianides sobre la situació humanitària a la ciutat d’Alep, Síria

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències