Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Primavera 2016 #Eurobaròmetre estàndard: fort suport públic a les prioritats polítiques de la Comissió

COMPARTIR:

publicat

on

Europea-treball-mercatEls europeus veuen la immigració i el terrorisme com els principals reptes als quals s'enfronta la UE en aquests moments, i donen suport a les prioritats polítiques de la Comissió Europea. Aquests són dos resultats clau de l'última enquesta de l'Eurobaròmetre estàndard publicada avui (29 de juliol). L'enquesta es va dur a terme entre el 21 i el 31 de maig de 2016 a 34 països i territoris[1].

La immigració i el terrorisme són considerats com els principals reptes als quals s'enfronta la UE

Preguntant als ciutadans sobre les seves principals preocupacions, la immigració es manté al capdavant dels problemes més citats als quals s'enfronta la UE (48%, -10). El terrorisme (39%, +14) segueix sent el segon tema més citat després d'un fort augment des de l'enquesta anterior de la tardor de 2015. Està molt per davant de la situació econòmica (19%, -2), l'estat de la població dels estats membres. finances (16%, -1) i atur (15%, -2). La immigració és la preocupació número u per a la UE en 20 estats membres i entre les dues principals preocupacions a tots els països, excepte Portugal. El terrorisme és la preocupació número u en vuit estats membres i entre les dues principals preocupacions de tots els països, excepte Grècia.

A nivell nacional, les principals preocupacions són l'atur (33%, -3) i la immigració (28%, -8). La situació econòmica ocupa el tercer lloc (19%, sense canvis).

Suport a les prioritats polítiques de la Comissió Europea

Com en l'anterior enquesta de novembre de 2015, hi ha un aval positiu dels temes prioritaris marcats per la Comissió Europea.

- Pel que fa al tema de la migració, el 67% dels europeus es diu a favor d'una política europea comuna en matèria migratòria. Gairebé sis europeus de cada deu (58%) són positius sobre la migració de persones d'altres estats membres de la UE. Tanmateix, la mateixa proporció és negativa sobre la immigració de persones de fora de la UE.

anunci

- El 79% dels europeus està a favor de la "lliure circulació dels ciutadans de la UE que puguin viure, treballar, estudiar i fer negocis a qualsevol lloc de la UE". La majoria dels enquestats donen suport a la lliure circulació a tots els països, des del Regne Unit (63%) fins a Letònia (95%). A més, la majoria dels europeus consideren la lliure circulació de persones, béns i serveis dins de la UE com l'èxit més positiu de la UE (56%), juntament amb la pau entre els estats membres (55%).

- Els europeus veuen la UE com un actor global: el 68% creu que la veu de la UE compta al món.

- Pel que fa a la inversió a la UE, el 56% dels europeus està d'acord que els diners públics s'han d'utilitzar per estimular la inversió del sector privat a nivell de la UE.

- El 56% dels europeus també estan a favor d'un mercat únic digital dins de la UE.

- En matèria d'energia, el 70% dels europeus estan a favor d'una política energètica comuna entre els estats membres de la UE.

- El suport a l'euro es manté estable (55% al ​​conjunt de la UE, 68% a la zona euro). Hi ha un suport majoritari a la moneda única a 22 Estats membres, inclosos tots els que pertanyen a la zona euro.

- El suport a un acord de lliure comerç i inversió entre la UE i els EUA és l'opinió majoritària en 24 estats membres. En general, el 51% dels enquestats a la UE està a favor.

La confiança en la UE és més alta que confiança en els governs nacionals; La ciutadania de la UE es manté ferma

El nombre d'europeus que diuen confiar en la Unió Europea ha pujat fins al 33%. El nivell mitjà de confiança en els governs nacionals és estable al 27%.

Una proporció sense canvis d'europeus (38%) diu tenir una imatge neutral de la UE. El nombre d'europeus que diuen tenir una imatge positiva de la UE se situa en el 34% mentre que el 27% té una imatge negativa.

El nombre de ciutadans que diuen que la seva veu compta a la UE es manté estable en el 38% (-1 punt), mantenint l'impuls positiu observat des de les eleccions europees del 2014.

Dos terços dels europeus (66%, +2) senten que són ciutadans de la UE. Aquesta visió és compartida per la majoria dels enquestats en 26 estats membres.

Fons

L'Eurobaròmetre estàndard de primavera de 2016 es va dur a terme mitjançant entrevistes presencials entre el 21 i el 31 de maig de 2016. Es van entrevistar un total de 31,946 persones als estats membres i als països candidats.

Més informació

L'"Informe dels primers resultats" publicat avui descriu les actituds dels europeus envers la UE, així com les principals preocupacions i percepcions dels ciutadans sobre la situació econòmica. Està disponible en línia aquí.

[1]Els 28 estats membres de la Unió Europea, cinc països candidats (l’antiga República Iugoslava de Macedònia, Turquia, Montenegro, Sèrbia i Albània) i la comunitat turcoxipriota de la part del país que no està controlada pel govern de la República de Xipre.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències