Connecteu-vos amb nosaltres

Brexit

#Brexit: El president Juncker consulta el Parlament Europeu sobre Sir Julian King com a comissari de la unió de seguretat

COMPARTIR:

publicat

on

maxresdefaultAvui (agost de 2), el president Juncker va anunciar la seva intenció d'assignar la cartera de la Unió de seguretat a Sir Julian King (A la foto), el candidat a comissari del Regne Unit.

Al juliol de 11, el president Juncker va entrevistar a Sir Julian King com a candidat a un comissari del Regne Unit per substituir a l'ex comissari Lord Hill. Sobre aquesta base, el president Juncker ha anunciat avui la seva intenció d'assignar la cartera de la Unió de seguretat a Sir Julian King.

El Comissari de la Unió de Seguretat donarà suport a la implementació de la Agenda Europea de Seguretat que la Comissió Europea va adoptar en 28 abril 2015. Contribuirà a la realització d’una Unió de Seguretat operativa i efectiva, com va anunciar la Comissió a la seva Comunicació de 20 abril 2016 sobre el lliurament de l’agenda europea sobre seguretat.

A Carta de missió enviat avui pel president Juncker a Sir Julian King detalla les seves principals tasques i responsabilitats com a comissari a càrrec de la Unió de seguretat.

El comissari de la Unió de Seguretat treballarà en l'equip del projecte i sota la direcció del primer vicepresident Frans Timmermans, responsable de la millor regulació, les relacions interinstitucionals, l'estat de dret i la Carta dels drets fonamentals. Donarà suport i complementarà la tasca de Dimitris Avramopoulos, comissari per a les migracions, els afers interns i la ciutadania. Un grup de treball format per experts de diverses direccions generals i supervisat pel director general d'Interior, donarà suport al comissari de la Unió de Seguretat. Aquest grup de treball inclourà especialment experts de les Direccions Generals d'Interior (HOME), Mobilitat i Transports (DG MOVE), Xarxes de Comunicacions, Continguts i Tecnologia (DG CONNECT) i Energia (DG ENER). Com que es tracta d’una nova cartera que complementa les carteres existents, les responsabilitats dels altres comissaris queden intactes.

Pel que fa a l'elecció de la cartera, el president Juncker va consultar durant les últimes setmanes el president del Parlament Europeu i diversos membres importants del Parlament Europeu. També va informar ahir a la nit la primera ministra Theresa May de la seva elecció.

Propers passos

anunci

Procedimental, el nou comissari de nacionalitat britànica és nomenat pel Consell de la UE de manera comuna amb el president de la Comissió després de consultar al Parlament Europeu (article 246, paràgraf 2 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea). A més, la Interinstitucional Acord marc de relacions entre el Parlament Europeu i la Comissió Europea preveu que el president de la Comissió "consideri seriosament" els resultats de la consulta del Parlament Europeu abans de donar el seu acord a la decisió del Consell de nomenar el nou comissari (par. 6 de l'acord marc).

El president Juncker envia avui una carta a Martin Schulz, president del Parlament Europeu, informant a aquest últim de la seva intenció d'assignar a Sir Julian King la responsabilitat de la cartera de la Unió de Seguretat. Aquesta carta s'envia a Robert Fico, primer ministre de la República Eslovaca, que actualment ocupa la presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea.

Des del moment en què el Consell consulti formalment al Parlament Europeu, Sir Julian King serà el comissari designat. A continuació, tindrà dret a recórrer als serveis pertinents de la Comissió per preparar-se per al seu intercanvi de punts de vista amb el Parlament Europeu. Abans del nomenament pel Consell, de comú acord amb el president de la Comissió, no participarà en reunions universitàries.

Fons

Segons l’article 17 (6) del Tractat de la Unió Europea, el dret d’organitzar la feina de la Comissió és prerrogativa del seu president. Seguint el decisió de l’ex comissari Lord Hill 25 juny dimitir Des de la Comissió Europea, la cartera d’estabilitat financera, de serveis financers i de la Unió de mercats de capitals va ser transferida al vicepresident Valdis Dombrovskis amb efecte a partir del 16 de juliol. Al juliol de 7, el llavors primer ministre Cameron va informar al president Juncker del seu desig de nomenar Sir Julian King com a membre de la Comissió Europea de nacionalitat britànica. Aquest desig va ser confirmat per la primera ministra Theresa May en la seva conversa telefònica amb el president Juncker a 14 juliol. President Juncker va entrevistar Sir Julian King a 11 juliol i en el transcurs de la reunió i basant-se en la seva biografia, el president Juncker va confirmar les competències europees de Sir Julian King tal com s’exigeix ​​segons l’article 17 del Tractat de la Unió Europea (TUE).

Després de l'anunci d'avui pel president Juncker sobre l'assignació de la cartera, el procés seguirà ara l'article 246 (2) TFUE i el punt 6 de l'Acord marc entre el Parlament Europeu i la Comissió Europea.

Es preveu que l’intercanvi de punts de vista entre Sir Julian King i el comitè corresponent del Parlament Europeu tingui lloc a principis de la tardor.

Malgrat el referèndum al Regne Unit de 23 juny on la majoria va votar perquè el Regne Unit abandonés la Unió Europea, el Regne Unit encara és membre de la Unió Europea i, per tant, té dret, segons l'article 17 (4) TEU, a enviar un comissari de nacionalitat britànica a la Comissió Europea.

El comunicat de premsa complet (inclòs el currículum de Sir Julian King) està disponible en línia a Englishfrancès i Alemany.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències